mijn baby veel op hoofdje gevallen,reden tot panie

  • #1

    Hoi iedereen,heb en vraagje.
    Mij baby is vanaf haar 10de maand al meerde malen op haar hoofdje gevallen,het vervolg...huilen en na een tijdje niets meer.
    Maar de laatste tijd is ze achteruit gegaan oa ze
    zegt geen "papa"meer ook al herhaal ik het 100 keer,ze leert niets meer bij lijkt mij
    Nu is ze één jaar ....ik hoop dat ik me alleen wat te veel zorgen maak aub help me!!!!

    Reageer
    #2

    sara ga bij twijfel gewoon naar de huisarts of neem contact op met het Consultatiebureau.
    hoe komt het dat de baby zo vaak valt? Valt ze van iets hoogs(commode,bedje) af , of is ze gewoon omgevallen? Loopt het dan al?

    een hoofdje kan de normale dingen wel hebben, maar van teveel letsel kan er schade ontstaan.

    Als een kindje na een val gewoon vrolijk verder gaat, niet bewusteloos is geweest en niet misselijk of suf is, is er meestal niets aan de hand.

    Maar wees zuinig op je baby en zoek hulp als je het niet vertrouwd, je wil tenslotte het beste voor je kindje.
    maar als ze vanaf 1 jaar niet zoveel meer bijleert kan dat ook normaal zijn hoor, het duurt even voordat ze praten
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Ik reageer omdat ik dit eigenlijk een verdacht bericht vind. Bij de meeste gevallen van kindermishandeling vertellen de ouders een dergelijk verhaal. Ik vind dit verdacht.

    Reageer
    #4

    Enorm kleinzielig hoor,ik ben gewoon heel voorzichtig en oordeel aub niet zo vlug
    Ze is een beweeglijk en vrolijk kind wat normaal is lijkt mij
    Ze pakte nog voor het laats de stoel vast en viel achterover ,of een ander voorbeeld,ik leg haar even op de grond en valt omver tja als u kinderen hebt (dat betwijfel ik )dan weet u dat kinderen vooral op deze vermelde leeftijd zeer actief zijn.en waarom zou ik dan zo bezorgd zijn mocht ik mijn kind mishandelen

    U wansmakelijke reactie kwets mij enorm

    Reageer
    #5

    Dat kan nooit onsympathiek bedoeld zijn. Tuurlijk is het niet goed als je kleintje zo vaak klappen op het hoofd krijgt.

    Reageer
    #6

    Ja ok niet zo bedoeld ik bergijp het wel dat sommigen zo reageren maar als jullie mij kenden dat wisten jullie hoe parra ik ben das toch geen reden om mij te bestempelen als kindermishandelaar sorry hoor ik kijk wel op een ander forum waar ik met redelijke mensen kan praten
    trouwens ze valt niet elke dag en elke minuut hé

    Reageer
    #7

    onsympthiek?
    als je sara kent weet je dat ze alles doet voor haar dochter. en je kan je kind moeilijk vastbinden in een loopstoel en er een kamerplantje van maken he , ben je dan wel goed bezig?

    Een ding is zeker sara doet alles voor haar kind en is soms zelfs overbezorgd.

    Reageer
    #8

    Kinderen op deze leeftijd vallen vaak. Ze zijn klein van stuk en het hoofd is relatief zwaar, bij elke val zal het hoofd de grond raken. Maar omdat het hoofd dicht bij de grond is, heeft het niet zoveel inpact dat de hersenen beschadigd zullen raken, was dit wel het geval, dan waren wij allen gehandicapt geworden.
    Nu de ontwikkeling, dat gaat altijd schoksgewijs, er is geen vloeiende lijn. Soms is het kind bezig met een bepaalde ontwikkeling en laat het geleerde even "liggen". Het lijkt dan dat ze achteruitgaan, maar zijn druk bezig met andere vaardigheden.
    Elke moeder kan je vertellen dat ze merken dat een kind "opeens" iets kan, maar ondertussen zijn ze er wel druk mee bezig geweest. Dit kan even ten koste gaan van het eerder geleerde.
    Merk je toch dat er geen vooruitgang is, maar echt teveel achteruitgang, ga er dan mee naar het consultatieburo of de dokter om het te laten onderzoeken. Je geeft hier te weinig informatie om het te kunnen beoordelen of er echt iets mis is.
    Maar ik betwijfel of het van het vallen komt, maar ook dat is door ons nauwelijks te beoordelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De oorzaak of het gevolg van het vele vallen en een onevenwichtige ontwikkeling van de motoriek van uw kind, baart u zorgen. U beschrijft een afwijkende ontwikkeling.
    Neem contact op met uw huisarts en of de kinderarts voor een zorgvuldige beoordeling.

    Reageer
    #10

    Marc: de informatie is: het vele vallen en geen papa meer zeggen. Er wordt niet gezegd hoeveel het kind valt, het kan heel goed binnen het normale vallen vallen, maar dat de moeder het veel vindt.
    En het kind zegt geen papa meer.
    Dat is de enige informatie, daar kun je geen zowel motorische als verstandelijke afwijkingen aan concluderen!!

    Reageer
    #11

    ik zou maar bij een dokter gaan en haar volledig onderzoeken. als je echt merkt dat ze achter uit gaat.maar ik heb ook drie kinderen en ze zijn allemaal gevallen.dat is heel normaal kinderen kunnen veel hebben.de engelen beschermt hun meestal hoor.en mijn dochtertje van twee die kan ook nog niet echt praten.maar het komt met god wil goed en met jou kindje ook...veel sterkte sara

    Reageer
    #12

    o reageer niet op die gek die u zo had beschuldigd gatver dame wat een gek.die heeft zeker geen kinderen neen anders had ie wel beter geweten hoe moeilijk wij als moeders het hebben.elke kind valt hoe best je ook doet het blijven kinderen die zijn onvoorstelbaar.trek je niks van die kinderloze gek. jij bent een hele goeie ouder dat kan ik al merken aan je bericht veel sterkte meid.psst mijn zoontje is net vandaag nog gevallen ik zit er erg mee vandaar dat ik dit op internet ging opzoeken.gr sara

    Reageer
    #13

    Kinderen vallen vaak. Gelukkig zijn de structuren bij kinderen nog erg flexibel, alsof de natuur rekening houdt met het vallend en opstaand leren.

    De kans dat er iets beschadigd raakt bij baby`s en kinderen is daarom vaak kleiner dan bij volwassenen bij vergelijkbaar klein trauma.

    Ik zou het bewustzijn checken, is het kind alert, huilt het goed? Als het kind stil en bleek is, zou ik mij meer zorgen maken.

    Reageer
    #14

    Hoi, ik begrijp je volkomen!! ik heb precies hetzelfde!
    Mijn dochtertje is nu 10 maanden en ze valt constant op haar hoofd...Dan is ze gewoon enthousiast dat ze staat, maar glijd dan weg en valt ze achterover of op haar zij...En meestal dan ook echt op haar hoofd. Ik maak me dan ook zo'n zorgen!!!! Maar ze huilt even en dan is het weer spelen en ze staat dan ook weer of er niets aan de hand is...Gelukkig is ze er niet voorzichtiger door...En ik neem mezelf iedere keer voor om erbij te blijven en achter haar te gaan staan, maar ook al ben je bij haar en je draait net je hoofd de andere kant op ligt ze ook al weer..Ik denk wel dat het erbij hoort, maar maak mezelf ook nog steeds zorgen erom..Bang dat ze een hersenbeschadiging krijgt...
    Ga woensdag naar consultatiebureau en vraag het daar nog even na...

    Groetjes,
    Jessica

    Reageer
    #15

    Leren lopen gaat met vallen en opstaan. Zoals het hele leven altijd opnieuw proberen blijft. Toch ben je als ouder altijd bang dat jouw kind net te ver over de grens gaat. Kinderen zijn erop gemaakt om veel te kunnen vallen. De elasticiteit is bij kinderen veel groter dan bij volwassenen, dus ze kunnen erg veel hebben.

    Vaak komt het echter voor dat ouders met een smoes bij de dokter komen. Hun kind zou gevallen zijn terwijl de ouders zelf verantwoordelijk zijn voor mishandeling. Gelukkig zijn verpleegkundigen en huisartsen en spoedeisende hulp-artsen hier veel aleter op dan voorheen. Er zijn duidelijke protocollen waarin ook de ouder wordt bijgestaan als die onverhoopt de zelfbeheersing met die kleine druktemakers heeft verloren. Natuurlijk ligt dit allemaal veel genuanceerder maar ik neem aan dat u begrijpt wat ik bedoel.

    Reageer
Reageer op: mijn baby veel op hoofdje gevallen,reden tot panie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief