Is een botbreuk tijdens de zwangerschap schadelijk?

 • #1

  Op: https://www.gezondheidsnet.nl/medisch/botbreuk-tijdens-zwangerschap-schadelijk-voor-kind staat dat als de moeder tijdens een zwangerschap een botbreuk oploopt, dit zeer schadelijk is.

   

  Moeders zouden tot 170 keer vaker overlijden tijdens de bevalling en de baby's zijn vaak of te licht of hebben een broedprop? (!!)

   

  Er wordt in het artikel vaag naar een onderzoek verwezen, maar ik kan zowel het onderzoek niet vinden als überhaupt (in Engels en Nederlands gezocht) een tweede artikel dat hetzelfde zegt (ja, 1 slap aftreksel met als bron gezondheidsnet.nl dus dat telt niet)

   

  Kan iemand mij hier meer over vertellen? Is het waar? Is het niet waar? Ik vind het namelijk nogal vreemd en vaag, maar als het waar is dan is het dus echt heel gevaarlijk om wat tijdens de zwangerschap te breken?

  Reactie
  #2

  Ik kan daar helemaal niets over vinden. Geen enkel wetenschappelijk rapport of wat dan ook.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reactie! Ik inderdaad ook niet. Ga met tien weken zwangerschap skiën en dat mocht gewoon van de verloskundige, mits ik rustig een doe en tot max. 12 weken zwangerschap. Alleen, word van dat ene artikel toch wel een beetje bang. Stel, ik breek toch mijn arm voor het eerst in mijn leven. Prima als ik er zelf alleen last van heb. Maar als dat invloed heeft op je kindje, is dat natuurlijk een heel ander verhaal.

   

  Zijn hier ook artsen het artikel bevestigen of ontkrachten, voor de zekerheid? Of wellicht die hier ervaring mee hebben omdat ze tijdens de zwangerschap iets hebben gebroken, misschien heeft hun arts iets gezegd? Ik snap dat een röntgenfoto schadelijk zou kunnen zijn, maar die wordt dan dus gewoon niet gemaakt. Gaat dus echt om het hebben van een breuk tijdens de zwangerschap. Heeft dat effect op het kindje?

  Reactie
  #4

  Iemand?

  Reactie
Reageer op: Is een botbreuk tijdens de zwangerschap schadelijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief