Betrouwbaarheid echometingen

  • #1

    Hallo,

    Op woensdag 6 december te horen gekregen dat ik zwanger ben, via de huisarts. Zij heeft inwendig gevoeld en een grove schatting gemaakt dat ik 6-8 weken zwanger zou zijn. Op woensdag 20 december heb ik een echo gehad en daar bleek ik exact 12 weken te zijn. Op woensdag 3 januari weer een echo en die gaf 13 weken en 4 dagen aan. Als we zouden tellen vanaf woensdag 20 dec, waar ik 12 weken was, zou ik woensdag 3 jan. precies 14 weken moeten zijn. Ik vraag me af hoe betrouwbaar de metingen zijn en welke dan klopt. Ook zit ik met de grove schatting van de huisarts die 6-8 weken “voelde”, maar in werkelijkheid dan ongeveer 12 weken had moeten “voelen”. 6 of 12 weken scheelt nogal.

    Ik wil dit graag weten, omdat ik als vrijgezelle vrouw twee verschillende bedpartners heb gehad, vlak na elkaar. Met nr. 1 tussen van 18 sept - 1 okt. En met nr. 2 van 13 okt. Op die manier kan ik uitrekenen wie de vader zou kunnen zijn. Beide partijen zijn ervan op de hoogte. Wie zou ons kunnen helpen?

    Reageer
    #2

    Moeilijk te zeggen.....weet je nog wat de eerste dag van je laatste menstruatie was? En hoe lang duurden je cycli?

    Reageer
    #3

    Ik menstrueer heel onregelmatig, omdat ik vaak de pil doorslik. Ik bloed altijd weinig en het duurt ongeveer 3 dagen. Ik kan me herinneren dat ik vrijdag 13 oktober voor het laatst bloedde. Die dag was het al heel minimaal. Hoe mijn cyclus werkt (start en eindigd) weet ik ook echt niet. Ik lees er veel over, maar op de één of andere manier begrijp ik het niet helemaal.

    Reageer
    #4

    dat is dan erg lastig omdat je geen normale cycli had omdat je de pil gebruikte.

    als je even uitgaat van de echo van 3 januari, waar je dus ongeveer 14 weken zwanger was, moet je van daaruit 12 weken terug tellen om zo dicht mogelijk bij de vermoedelijke bevruchtingsdatum te komen

    Reageer
    #5

    Dan kom ik uit op woensdag 11 oktober. Dan zou het van man nr. 1 moeten zijn, omdat ik pas vanaf vrijdag 13 oktober het bed met man nr. 2 deelde. De bevruchting zou dan ongeveer 11 okt geweest moeten zijn. Betekent het dat ik dan die dag seks zou moeten hebben met nr. 1 of kan dat ook van 1 a 2 weken geleden geweest zijn? Want ik heb maximaal tot 1 okt het bed gedeeld met nr. 1.

    Reageer
    #6

    13 oktober zou dan eerder kunnen... je was namelijk nog niet helemaal 14 weken op de echo

    Reageer
    #7

    Maar hoe lang duurt het voor dat je zwanger bent, nadat je seks hebt gehad? Want als ik tel vanaf 13 oktober, dan zou ik nu niet zo ver in mijn zwangerschap moeten zijn. Als ik tel vanaf die datum dan zou ik nu 34 weken en 2 dagen zijn. Maar met de echo’s komt 36 weken en 2 dagen uit.

    Reageer
    #8

    Ik lees op internet dat als je seks hebt tijdens de menstruatie (in mijn geval), de zaadcellen kunnen blijven zitten tot de ovulatie. Stel dit is het geval. Tel je dan alsnog je zwangerschaps week 0 vanaf het moment dat je seks hebt gehad tijdens je menstruatie, of pas vanaf de ovulatie?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar dan ga je uit van 40 weken draagtijd. Als je vanaf de bevruchting telt, duurt een zwangerschap maar 38 weken.

    Reageer
    #10

    Nee, dat kan niet. Zaadcellen leven doorgaans maar 2-3 dagen in het lichaam. En tijdens de menstruatie kun je sowieso niet zwanger worden

    Reageer
Reageer op: Betrouwbaarheid echometingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief