wat zijn jouw ervaringen met stediril 30?

 • #1

  Mijn dochter is ca. vijf jaar geleden begonnen met het slikken van stediril 30.
  Van een gezonde vrolijke meid is ze veranderd in een meisje met heel veel lichamelijke klachten. Ik zelf heb het vermoeden dat het door de pil komt. Ze heeft last van extreem hoge bloeddruk,hoge hartslag, zware hoofdpijnen, flink in gewicht aangekomen in een zeer korte tijd toen ze met de pil begon en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.
  Ze heeft veel onderzoken gehad maar zonder resultaat er kwam nergens wat uit.
  Wie heeft ook dit soort ervaringen met het slikken van stediril 30?

  Reageer
  #2

  Mijn ervaring met stediril 30 was nou ook niet bepaald positief te noemen. Veel te hoge bloeddruk erdoor gehad, die onder controle gehouden diende worden met medicatie omdat ik er last van had. Wat ik persoonlijk het irritantste en meest vervelende vind is dat ik erdoor migraine ontwikkeld heb (waar ik helaas nog mee zit, maar in veel mindere mate als toen ik de pil nog gebruikte). Verder heel vaak last van stemmingswisselingen, die ik voordat ik met de pil begon helemaal niet had.
  Al met al is bij mij de conclusie getrokken dat het toch waarschijnlijk van de pil afkwam en ben daar dus ook mee gestopt. Heb nu een spiraaltje (hormoon) en de klachten van de hoge bloeddruk en de stemmingswisselingen zijn verdwenen. De migraine is een stuk minder als het was toen ik aan de pil was (toen 4 a 5 keer in de week, inmiddels 1 keer in de maand ongeveer).
  Mijn advies is overleg eens met de huisarts over het gebruik van de pil en de gevolgen die dat kan hebben, hij moet de bijwerkingen van de pil weten en anders kan hij / zij deze opzoeken en daar zul je de meeste (zo niet alle) bijwerkingen in terug kunnen vinden (anders kun je ook zelf op de bijsluiter kijken). Het is echter wel aan degene die de pil gebruikt om te zeggen of zij dit als zo vervelend ervaart dat ze ermee wil stoppen en een ander voorbehoedsmiddel proberen, er zijn er namelijk genoeg. Huisarts kan dit ook wel beslissen maar dan moeten de bijwerkingen wel zo ernstig zijn dat doorgaan slecht voor de gezondheid is.

  Groetjes
  Silly

  Reageer
  #3

  Ik ben met deze pil begonnen toen ik 28 was, nu ben ik bijna 55, dus ik gebruik hem 27 jaar.
  Het is een vrij lichte pil, ik heb dan ook bijna nergens last van.
  Alleen in de pilvrije week ben ik soms wat emotioneler.
  Er zijn zoveel soorten pillen, dat is in het begin even uitzoeken welke het beste bij je past.

  Reageer
  #4

  Ik heb ook stediril 30 ik kreeg de pil toen ik 12 was wand ik hat veel last van menstruatie klachten en ben nu 26 en ik heb nu heb nergens last van ook niet lichamelijk of zo

  Reageer
  #5

  Heey, ik heb nu 5 maanden stediril 30 geslikt, maar ik ga er mee stoppen. Ik voel me de laatste tijd erg down. Savonds hoofdpijn, vermoeid en lusteloos, voel me helemaal niet mezelf en ben emotioneel en snel geirriteerd, enhet ergste is de angstigheid.Ik ga kijken of het aan de pil ligt of aan iets anders (vandaag bloed wezen prikken).

  Reageer
  #6

  [b]Hallo ik ben chantal en ben 15 jaar.
  Ik gebruik sinds een paar maanden deze pil.
  Op internet kom ik tegen dat dit een zeer lichte pil is en ik word er eigenlijk een beetje bang van.
  Want als ik dan een keer geen condoom zou gebruiken, is er dan kans dat ik meteen zwanger word?
  Ik gebruik de pil netjes & optijd
  Ik wil dan eigenlijk een zwaardere maar hoe zeg ik dat dan tegen mijn moeder?
  die denkt dat ik hem alleen gebruik ivm. menstruatie

  groetjes chantal[/b]

  Reageer
  #7

  Ik ben 15 jaar en heb een kwartier geleden voor het eerst de pil geslikt. Nu lees ik op internet allemaal nare bijwerkingen van mensen.. daar wordt ik toch wel een beetje bang van. En eigenlijk heb ik dezelfde vraag als Chantal net vijf minuten geleden bedacht dus ben ook wel erg benieuwd naar het antwoord. Want, zit het verschil in een lichte en zware pil alleen in het effect op de menstruatieklachten? Of ook meer of minder kans op zwangerschap?

  Reageer
  #8

  Een lichte pil wil niet zeggen dat je meer kans loopt om toch zwanger te raken. Licht wil zeggen dat er een kleinere hoeveelheid hormonen in verwerkt zijn. Wat dat betreft hoef je je dus geen zorgen te maken, zolang je trouw slikt natuurlijk... Wat betreft de bijwerking; daar valt vooraf weinig over te zeggen, kwestie van afwachten dus.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hee ik ben nu een paar maanden aan stediril en ik heb (eerst ongemerkt) veel last van stemmingswisselingen gekregen. ik wil ermee naar de dokter gaan, vragen of ik een andere pil kan krijgen, maar aan de andere kant bel ik bang dat andere pillen hetzelfde probleem zullen hebben. http://www.dokter.nl/components/com_kunena/template/default/images/dutch/emoticons/shock.gif

  Reageer
  #10

  ik heb hem dus 30 jaar geslikt en ben wat in de overgang
  ben net 50 geworden
  ik ben er in april mee gestopt en ik ben al mooi wat kilos kwijt
  en ik merk ook dat ik vrolijker ben dan ooit
  die pil heeft zonder dat ik het wist een bhoorlijke impact op ijn gevoels leven gehad
  en daar baal ik best erg van .

  Reageer
  #11

  Hoi,

  ik ben een meisje van 23 ik slikte altijd de yasmin en ben overgestapt toen naar de stediril 30. ik had deze pil 9 dagen geslikt en de laatste 7 dagen hiervan ben ik ook ziek geweest: benauwd, duizelig, misselijk, 2 dagen hele erge hoofdpijn gehad. bij de dokter bleek dat ik hoge bloeddruk heb. ik moest 24 uur lang een bloeddruk meter om. hier kwam uit dat ik een bloeddruk heb van zelfs regelmatig 220. nu word tik binnenkort doorgestuurd naar een internist die gaat me onderzoeken: hart enzo. Ik heb zelf het gevoel dat dit allemaal door die pil ook komt. ik ben nu met de pil gestopt maar heb me een maand lang heel rot gevoelt. wel voel ik me nu iets beter. de dokter geeft niet zo snel toe dat het door de pil komt heb ik wel gemerkt. hoe is het nu met u dochter? en hoe hoog was haar bloeddruk als ik mag vragen want ben wel benieuwd omdat mijn bovendruk wel tot 220 kwam. dus das zo extreem hoog.

  Groetjes sabine

  Reageer
  #12

  Hoge bloeddruk is ernstig, zeker op jouw leeftijd.

  Er moet uitgezocht worden wat de oorzaak is van jouw hoge bloeddruk want de oorzaken kunnen verschillende zijn.
  Het zou door je pil kunnen komen, maar dat moet onderzocht worden.

  In ieder geval moet je in overleg met je huisarts stoppen met de Stedril want hypertensie is een reden om géén Stedril te gebruiken. Niet zelf beslissen en zomaar doen, maar samen met de huisarts.

  Toch is heel vaak niet te achterhalen wat de oorzaak van de hypertensie is. Wel is het bekend dat roken en drinken een slechte invloed hebben.
  Daarnaast hebben afvallen sporten juist weer een positieve invloed. Eigenlijk gewoon gezond leven, maar dat wist je waarschijnlijk al. Deed je het ook?

  Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt.

  Reageer
  #13

  Ik ben 18 jaar en zit al ongeveer een jaar aan de pil vanwege onregelmatige ongesteldheid.
  De eerst maand had ik heel erg last van zere kuiten, dit werd minder als ik ging lopen, warm hield, of als ik er overheen wreef.

  Ik ben best emotioneel en kan slecht tegen kritiek heb ik de laatste tijd gemerkt. Ook moet ik regelmatig huilen om niets :S. +/- een maand geleden ben ik ook een week lang depri geweest, terwijl ik in mijn stopweek er veel minder last van had.
  Ik neem mijn pil altijd optijd, maar gisteravond was ik hem vergeten dus nam ik hem vanmorgen 9 uur, nu was vanmiddag 3 uur was het raak ik moest weer heel hard mijn best doen om mijn tranen in te houden maar toch werden mijn ogen nat.
  Vanavond neem ik hem niet meer in en ga ik ff een maand stoppen kijken of het beter gaat.
  Jullie horen nog van me.

  Reageer
  #14

  Inmiddels alweer een jaar geleden dat dit onderwerp is geopend..

  Zelf heb ik slechte ervaringen met de pil (verschillende soorten in ca. 9jaar). Doorbraakbloedingen en fysieke klachtjes, maar vooral de stemmingswisselingen waren vreselijk.
  Dit merkte ik pas goed toen ik gestopt was, na een maandje voelde ik me al stukken beter en na een jaar was de rust terug gekeerd.

  Aan alle twijfelaars kan ik dus aanraden een tijdje te stoppen om het verschil te voelen.

  Reageer
  #15

  De oestrogenen in de pil veroorzaken bij sommige gebruiksters een zgn. zwangerschapsmasker. Na het stoppen van de pil kan dit geleidelijk wegtrekken, maar helemaal verdwijnen doet het zelden.

  Bij patiënten met huidaandoeningen -met name acne- gaat de voorkeur uit naar combinatiepreparaten met een progestativum met een anti-androgene of weinig intrinsieke androgene werking en een licht oestrogeen overwicht.

  Levonorgestrel (in Microgynon 30/Stediril 30, Microgynon 50/Neo-Stediril en Neogynon 21/Stediril-d) hebben een relatief hoge intrinsieke androgene werking en dienen dan ook bij patiënten met puistjes zoveel mogelijk te worden vermeden.

  Reageer
Reageer op: wat zijn jouw ervaringen met stediril 30?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief