Nuvaring-antiobiotica-onveilige seks

Online ZorgZus
 • #1

  Zo'n 2 weken geleden heb ik voor een blaasontsteking Antibiotica gekregen van de huisarts, welke invloed heeft op de Nuvaring die ik gebruik. Op advies van de nuvaring is het dan verstandig om 7 dagen na het einde van de kuur een extra voorbehoedsmiddel te gebruiken.
  Maar nou was het zo, dat na het einde van de kuur, ik net aan de ring vrije week zou beginnen. Ik ben in die week gewoon ongesteld geweest, en we hebben het in die week gewoon met condoom gedaan. Omdat we er niet zeker van waren of die 7 dagen ook gelden met een menstruatie hadden we besloten om voor de zekerheid ook de eerste 7 dagen van de nieuwe Nuvaring een condoom te gebruiken. Maar vannochtend(net een dag na het inbrengen van nieuwe ring), scheurde het condoom tijdens de sex. Omdat we het niet 100% zeker weten over de Nuvaring, maak ik me toch wel een heel klein beetje zorgen. Alleen als je dan verdere informatie leest over onveilige sex opde eerste dag na de menstruatie schijnt de kans wel HEEL erg klein te zijn, wat moet ik allemaal geloven?

  Reageer
  #2

  Welk antibioticum heb je gebruikt? Gebruik van amoxicilline en doxycycline heeft geen effect op de betrouwbaarheid van de Nuvaring. Je hoeft bij gebruik van amoxicilline en doxycycline dus geen aanvullende anticonceptie zoals een condoom te gebruiken.

  Reageer
  #3

  Ik heb de antibioticum Nitrofurantoine gehad, wat effect schijnt te hebben. Ik had de vraag gesteld op de site van Nuvaring, waarop werd gezegd 7 dagen. Alleen het feit of dat ook geldt tijdens de menstruatie is erg onduidelijk;)

  Reageer
  #4

  De kans op problemen is sowieso erg klein maar er dienen inderdaad voorzorgsmaatregelen genomen te worden gedurende een week na het stoppen met Nitrofurantoine. De halfwaardetijd van Nitrofuarntoïne is erg kort. Verschillende bronnen maken melding van één week gebruik van extra anticonceptie in de vorm van condoom omdat Nitrofurantoine de werking van de nuvaring kan verminderen. Na één week is de werking van Nitrofurantoine dermate klein dat het geen invloed meer heeft op de Nuvaring.

  Reageer
Reageer op: Nuvaring-antiobiotica-onveilige seks
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief