mirena, gekantelde baarmoeder

  • #1

    hallo,

    Ik heb een gekantelde baarmoeder en moet mijn mirena laten verwisselen. Weet iemand of dit pijn gaat doen ? En hoe dat verwisselen gaat ?
    Ik heb wel eens gehoord dat ze dan een beugel of tang gebruiken om de baarmoeder goed te leggen. Is dat waar of zijn dat spookverhalen ?
    Ik krijg het er maar benauwd van en zie het niet meer zitten. Ik heb zoiets van laat die oude mirena maar mooi zitten. Maar ja, dat is natuurlijk niet verstandig. Tja, ben een held op sokken...

    Ik zou graag tips, info en ervaringen willen hebben. Elke hulp en steun van jullie zijn van harte welkom. Dankjulliewel !!!

    Reageer
    #2

    Een gekantelde baarmoeder hoeft helemaal geen probleem te zijn voor het inbrengen van de Mirena.

    Reageer
    #4

    Ilse en Anoniem bedankt voor het reageren. Helaas voel ik me er niet zo mee uit de brand geholpen.

    Ik hoop op nog andere reacties. Iemand ???

    Reageer
    #5

    Je bedoelt beugels van de gynaecologische onderzoekstoel? En soms wordt er inderdaad een tang gebruikt om de draadjes te pakken. Als de mirena verkleefd is met de baarmoederwand kan het loskomen een beetje pijn doen maar dat zijn de uitzonderingen.

    Om de Mirena te verwijderen, hoeft in het algemeen slechts voorzichtig aan de draadjes te worden
    getrokken.

    Laat dit altijd door uw arts doen. Trek nooit zelf aan de draadjes.

    Reageer
    #6

    Heel fijn dat je wilde reageren, Esther. Dankjewel.
    Nee, ik bedoelde niet de onderzoekstoel hoor. Sorry, als ik onduidelijk ben geweest.

    Ik wil graag weten of het waar is, dat ze bij een gekantelde baarmoeder een tang of zoiets om de baarmoedermond heen klemmen. Om zo de baarmoeder in de juiste positie te kunnen trekken om de spiraal eruit en erin te krijgen. Ik heb dit wel eens gehoord. En wil ik graag weten of dat dan erg pijnlijk is met zo'n tang.

    Ik ben erg bang en bezorgd hierover van wat me allemaal te wachten staat. En ik heb de neiging om de afspraak van eind augustus, die ik al gemaakt heb bij de huisarts, af te zeggen. Ik heb, wel wat geruststelling en aanmoediging nodig, geloof ik.

    Lieve groetjes,
    Pluis.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal,

    Het is jammer dat ik geen reactie(s) heb gekregen die me verder konden helpen. En ben nog net zover als toen ik het eerste berichtje schreef. Jammer...

    Morgen is het dan zover. Om half negen wordt de spiraal bij de huisarts verwisseld. En ik weet niet wat me te wachten staat. En ja, ik ben ontzettend bang. Brrrrrr..., ik durf niet..., help !

    Lieve groetjes,
    Pluis.

    Reageer
    #8

    Ik denk dat je je meer zorgen maakt dan nodig is, en dat anderen die dit hebben meegemaakt er geen problemen mee hebben gehad en daarom niet op dit onderwerp gereageerd hebben. Ik wens je alle sterkte en ben natuurlijk benieuwd hoe het je vergaan is. Vertel je wel duidelijk aan de dokter dat je er best tegenop hebt gezien en dat je graag wil dat hij of zij voorzichtig met je is!

    Succes.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dankjewel Linda voor je steuntje in m'n rug ! Ik voelde me er even niet zo alleen in staan. Je raad heb ik opgevolgd en heb hem verteld dat ik erg bang was.

    Hoe het is gegaan ? Het was best wel pijnlijk. Maar gelukkig duurde het allemaal niet zo lang. In de wachtkamer wachten duurde nog het langst, hihihi...
    De rest van de dag had ik wel behoorlijke buikpijn en vloeide ik bloed. Gelukkig is vandaag de pijn stukken minder en vloei ik nog een klein beetje.
    Maar wat hij nu precies heeft gedaan weet ik niet precies. Ik heb hem het niet gevraagd en ik heb ook maar niet gekeken. Ik wou niet nog banger worden en heb mij er maar aan over gegeven. Het moest immers toch gebeuren.

    Maar al met al, viel het mij toch wel tegen. Maar ik ben hartstikke blij dat het nu achter de rug is. En ben ik blij, en ook wel trots, dat ik toch de moed had om het aan te gaan. En hoop ik er nog vijf jaar van te kunnen genieten.

    Nogmaals hartstikke bedankt voor je steun en belangstelling. Dat heeft me erg goed gedaan.

    Lieve groetjes,
    Pluis.
    ('t Blije en dappere angsthaasje.)

    Reageer
Reageer op: mirena, gekantelde baarmoeder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief