Blijf bloeden

Online ZorgZus
 • #1

  Van 8 november t/m 12 november was ik ongesteld. Op maandag 21 november zag ik in de avond ineens wat roze/rode bloed in mijn afscheiding. Normaal komt dat weleens voor, maar nu bleef het aanhouden. De afgelopen dagen heb ik zowat alles gezien: beetje bloed vermengt in afscheiding, roze spotting, veel lichtroze bloed (2 keer gezien), bruine spotting, donkerrode spotting, en nu helderrood bloed. Echter het trekt even weg, en dan komt er weer een beetje. Ik zou vrijdag/zaterdag weer gewoon ongesteld moeten worden, en hoop dat dit gebeurt en er een soort reset is. Maar dit is zo vreemd!

  Ik ben bijna 36, nooit de pil geslikt, nooit kinderen gehad of zwanger geweest, verder heb ik geen pijn oid. Voel me prima. Eet wel iets minder om af te vallen en ben 4 kilo kwijt, maar ik neem aan dat je dan niet ineens tussentijds 9 dagen lichtjes in alle kleuren bloedt?

  Iemand enig idee of dit reden tot paniek en huisarts kan zijn?

  Reageer
  #2

  Ik zou er wel even mee naar de huisarts gaan.

  Reageer
  #3

  Overgewicht zeg je. Dan zijn je hormonen dus uit balans. Insulineresistentie, misschien lichte ontregeling van je schildklier en verder oestrogeendominantie. Afvallen doe je niet door minder te eten maar door je hormonen in balans te krijgen door uitgebalanceerd te eten. Zo min mogelijk snelle suikers en verder beste een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en oplosbare vezels bij elk eetmoment. Roze en bruin bloed kan te maken hebben met een tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie.

  Reageer
Reageer op: Blijf bloeden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief