mirena spiraal, ruikt vreselijk vies

  • #1

    Ik was altijd heel erg heftig ongesteld zodat ik haast de deur niet uitkon.Daarbij was ik in de week voorafgaand altijd erg depressief en agressief.
    De dokter raadde me het mirena spiraaltje aan.
    Ik heb het nu een half jaar.
    Ben er opzich wel tevreden over, alleen wil ik hem toch laten verwijderen omdat ik nu 3 weken in de maand ongesteld ben. Niet zo heel erg beetje spotting,maar ruikt vreselijk vies.
    1 week schoon, 2 weken spotting en 1 week ongesteld.
    Heeft iemand dit misschien ook?Gaat dit nog over?
    Of weet iemand misschien een ander middeltje of hele licht pil die een heftige menstruatie tegengaat, want dan laat ik hem metteen verwijdern.
    BVD Anne

    Reageer
    #2

    waarom ben je niet aan de pil? heeft dat een reden?
    zo kan ik er niets over zeggen.

    Reageer
    #3

    Ik heb zelf ook heel heftige menstruaties gehad. Toen was ik aan de pil. Ik ben een Mirena gaan dragen juist om die menstruaties te minderen.
    De eerste paar weken had ik af en aan wat bloedverlies. Nu heb ik 'm 4 maanden en ik heb nauwelijks bloedverlies, ongesteld kun je het niet meer noemen. Ik ben er zeer tevreden mee. Gewoon 1x in de 5 jaar een nieuwe en tegelijker tijd het baarmoederhalsonderzoek.
    Anne ben je er al mee naar de dokter geweest? Zit hij er wel goed in?
    Kan het niet iets anders zijn?

    Reageer
    #4

    Is het inderdaad wel spotting?

    Er kunnen meerdere oorzaken zijn van tussentijds bloedverlies. We spreken van tussentijds bloedverlies, wanneer u op onverwachte momenten, tussen uw normale menstruaties door, bloed verliest. Soms is daardoor niet meer echt duidelijk wat nu de normale menstruatie is en wat het tussentijds bloedverlies is.

    Lees verder op de patientenfolder van de NHG over tussentijds bloedverlies op:

    http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R214002383166809

    Reageer
    #5

    Ik ben al een aantal keren aan de pil geweest.
    Maar voelde me dan opgesloten in m'n eigen lichaam, alsof er watten in m'n hoofd zaten.
    En m'n libodo zakte tot ver onder het vriespunt.
    Zonder pil voel ik me vrijer en opener gewoon mezelf.
    Vandaar dat de dokter mirena voorschreef.

    Ik kan de kalender erbij pakken wanneer de bloedingen beginnen, zijn dus geen doorbraakbloedingen. Ben gewoon 3 weken in de maand ongesteld al een half jaar lang.
    Zoals je je misschien kunt voorstellen erg vervelend.

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Ik heb nu ook een half jaar de mirena spiraal. Ik ben dr helemaal niet tevreden over aangezien ik sindsdien gewoon zonder tussen pauze ongesteld ben, continu dus. Ik heb de mirena gekregen toen ik een abortus liet doen omdat de pil bij mij gewoon niet goed werkte. Ik ben teruggegaan naar mijn gynacoloog omdat ik erg veel pijn in mn rug heb vanaf dat ik de spiraal heb en dus continu bloedverlies. Hij dacht dat er misschien nog een wondje zat en schreef me voor 6 weken de pil voor, die moest ik ook 6 weken achter elkaar slikken, daarna zou het overgaan. Toen ik na 6 weken stopte met de pil is het weer precies van voor af aan begonnen. Ik weet niet wat ik moet doen want ik wil de mirena eigenlijk niet weg laten halen omdat het me wel ideaal leek. Iemand die dit herkend of suggesties heeft?

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Hoi

    Ik heb me spiraal vanaf Feb. en ongesteldheid komt heel af en toe en is veel minder.

    Dat is een pluspunt.

    Wel deed het zetten pijn geen kinderen gehad en de baarmoedermond was aan de kleine kant zeiden ze in het ziekenhuis. en ik was niet ongesteld.

    Maar wat ik wel heb is af en toe veel pijn in mijn onderbuik. zonder ongesteld te worden en de pijn is heviger en erger dan dat ik ongesteld werd.

    Ook bij bepaalde houdingen vooral vanuit bed opstaan dan voel ik het.
    Net of het niet goed zit

    Volgens de arts kan dit geen kwaad en kan dat niet want op de echo zat het goed.

    Mijn vraag is hebben meer mensen hier last van

    Reageer
    #8

    O ook moet ik er ff bij vermelden een collega op me werk heeft hem ook laten zetten en is de eerste 2 en een halve maand ongesteld geweest.

    Het kan volgens haar arts zo een half jaar doorgaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wanneer bij gebruik van Mirena in de behandeling van versterkt menstrueel bloedverlies, de bloeding niet tot staan komt, of wanneer er sprake is van zware doorbraakbloedingen, moet met een andere, bijvoorbeeld organische oorzaak van de bloeding rekening worden gehouden. Dit geldt eveneens voor het geval dat na aanvankelijk stoppen van de bloeding, er toch weer sterke bloedingen (doorbraakbloedingen) optreden. Het is van belang dat de patiente de behandelend arts daar direct van op de hoogte brengt.

    Bloedingen en pijn kunnen symptomen van partiele of volledige expulsie van een IUD zijn. Een IUD kan echter ook uit de baarmoederholte worden uitgestoten zonder dat de patiente dit merkt. Partiele uitstoting kan de effectiviteit doen afnemen. Een IUD dat zich niet meer op de juiste plaats bevindt, moet worden verwijderd en vervangen. De kans op expulsie is verhoogd bij vrouwen die Mirena gebruiken ter behandeling van versterkt menstrueel bloedverlies. De vrouw moet worden geinformeerd over de manier waarop ze de draadjes van het IUD moet controleren.

    Reageer
    #10

    Op m'n 10e werd ik voor t eerst ongesteld en dit is altijd heftig en veel geweest, inclusief flauwvallen (als tiener), moeheid en hevige krampen.
    Rond mijn 17e ben ik de pil gaan slikken, de pijn werd iets minder, maar ik kreeg tal van andere bijwerken (voornamelijk emotioneel).
    Ik ben na verschillende soorten pil helemaal gestopt en na een jaartje keerde de rust in m'n lijf terug, al moest ik het wel weer doen met de maandelijkse krampen.
    Na een jaar vrijen met alleen condooms, besloot ik voor mirena te gaan en hoopte dat alle ellende zou verdwijnen (de voordelen die men aanprijst op de site e.d.).
    Het plaatsen vond ik verschrikkelijk (heb geen kinderen), maar dat zou het waard zijn voor vier à vijf jaar.

    Sinds ik mirena heb (bijna een jaar) ben ik ook vaker/langer ongesteld, gemiddeld twee weken in de maand òf twee keer een week.
    De bloedingen zijn één keer per maand hevig en ik heb nog steeds de bijbehorende krampen. Ik neem aan dat dat m'n 'normale' menstruatie is.
    Als dat het enige was, zou het (ondanks pijnlijk en lastig) nog te overzien zijn, maar ik heb meerdere vage klachten die misschien wel door de spiraal (hormonen) veroorzaakt kunnen worden:

    Ik ben sneller en vaker moe, lusteloos, neerslachtiger en emotioneler (droevig/boos) zonder duidelijke reden.
    Hou vocht vast en heb regelmatig harde pijnlijke borsten (net als toen ik de pil slikte).
    Bijna continu een zeurderige pijn in m'n onderrug (heb ook fysiek zwaar werk) en vaak een branderig of stijf gevoel in gewrichten.
    Heb ook buitenom de bloedingen vaak steken in mn onderbuik, meestal aan de zijkanten (zo heftig dat t even kan duizelen voor m'n ogen).

    Het kan natuurlijk zijn dat deze klachten verschillende oorzaken hebben, maar ik voel duidelijk dat er iets niet klopt in m'n lichaam en aangezien ik overeenkomsten zie met de pil..
    Denk dat ik het ding laat verwijderen, al vind ik dat wel heel spijtig, gezien de overige keuze aan anticonceptiemiddelen (die pijn&bloeding verminderen).

    Mocht iemand van jullie dit herkennen of meer advies kunnen geven, laat me dit alsjeblieft weten?

    En als je de mirena hebt laten verwijderen, zijn de klachten die je had verdwenen?

    Reageer
    #11

    mirena laten verwijderen ja/nee?

    dit is mijn bericht, oeps!
    vond het al raar dat ik een naam in moest vullen
    (is m'n eerste bericht op dit forum)
    🙂

    Reageer
    #12

    Ik begrijp je vraag niet. Wil je de Mirena laten verwijderen? En zo ja, waarom?

    Reageer
    #13

    Aan wie stel je deze vraag Ennik?
    (voordat ik aan neem dat ik t ben..)

    Reageer
    #14

    Hai Rinke, ik stelde deze vraag aan jou. Wat bedoel je precies? Wil je zelf stoppen met de Mirena? Waarom wil je ermee stoppen? Heb je last van de Mirena? En hoe lang gebruik je die dan al?
    Misschien reageer je nog. Ik wil je wel helpen hoor.

    Reageer
    #15

    Hoi Ennik, ja, ik ben er nog 🙂

    Ik heb de mirena sinds 9 april 2008, nu tien maanden dus. In de eerste drie maanden was ik steeds twee weken ongesteld, daarna 6 maanden om de twee weken (meestal even heftig als de menstruaties zonder spiraal). De huisats heeft mij toen een tiendaagse progesteron-kuur gegeven, omdat het spiraal misschien een duwtje nodig had. Januari was mn eerste fatsoenlijke maand (ietwat opgezwollen) en nu ben ik alweer twee weken ongesteld.

    Daarnaast heb ik allerlei onduidelijke klachten (zie m'n eerste bericht) en ben vaker dan normaal ziekerig (belemmerend in werk en levenslust dus).

    Ik vraag me af in hoeverre deze klachten met het spiraal te maken hebben. Mocht dit zo zijn, laat ik het waarschijnlijk verwijderen. Tot ik tot handelen overga, wil ik eerst onderzoeken of er verband is, of dat er misschien iets anders aan de hand is.

    Het leek mij een geweldig anticonceptiemiddel en hoopte dat t tevens m'n bloedingen en pijn zou remmen, maar m'n geduld en puf begint een beetje op te raken..
    Ik zou graag wat meer balans in m'n lichaam en geest voelen, nu voelt het steeds alsof ik ergens tegen vecht ("iets onder de leden heb").

    Hopelijk is dit duidelijker?
    (zelfde verhaal in een ander jasje)

    Reageer
Reageer op: mirena spiraal, ruikt vreselijk vies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief