Doorbraakbloeding

 • #1

  Ik ben een tijd gestopt met de pil en ben nu na een paar maanden weer begonnen (met dezelfde pil) Tijdens de eerste strip kreeg ik na de 2e week lichte bloedingen, die niet meer gestopt zijn voor de stopweek. Nu ben ik met de 2e strip bezig en krijg nu weer na ongeveer 2 weken lichte bloedingen. Is dit omdat mijn lichaam weer moet wennen aan de pil en moet dit na een tijd vanzelf weer overgaan of moet ik de huisarts een andere pil laten voorschrijven? Voorheen had ik hier overigens geen last van bij deze pil.

  Reactie
  #2

  Pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding dus hoe langer je gebruikt, hoe meer klachten je kan verwachten. Dat 'wennen' is dus eigenlijk net zoiets als wennen aan te krappe schoenen.

  Reactie
  #3

  Je zegt “hoe langer je gebruikt”. Ik ben een hele tijd gestopt geweest met de pil. Ik zei een paar maanden, maar het gaat meer richting een jaar. Misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest, sorry daarvoor. Ik ben nu dus na bijna een jaar weer begonnen met dezelfde pil als voorheen en heb zoals ik eerder al noemde last van de doorbraakbloedingen ongeveer na de 2e week van de strip. Die bloedingen zijn heel licht,  maar stoppen niet voor de stopweek. Tijdens de stopweek ben ik gewoon normaal ongesteld. En nu heb ik tijdens mijn 2e strip dus weer precies hetzelfde gehad. Vraag is dus of dit minder wordt naarmate ik de pil weer langer gebruik of dat ik moet overstappen op een andere pil.

  Reactie
  #4

  Het zou best kunnen dat je een iets zwaardere pil nodig hebt. Ga hiermee naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: Doorbraakbloeding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief