Cerazette

 • #1

  hallo,

  ik wil graag morgen beginnen met de minipil cerazette, nu heeft mijn huisarts gezegd dat deze pil geen verhoogd risico op trombose geeft. Op internet las ik in een artikel (AD) dat cerazette onder een risicovolle pil valt. Ik voor de zekerheid de apotheek gebeld of dit klopt i.v.m. verhoogd risico op trombose, hun gaven aan dat de combinatiepil ethinylestradiol en leverongestel het minst risco gaf op trombose, nog minder dan de cerazette.

  dit maakte mij wel wat in de war, want heel internet staat vol met het feit dat cerazette juist geen verhoging geeft en die combinatie pil een heel klein beetje meer, en dat gaf mijn dokter toen ook aan.

  Cerazette bevat desogestrel en het feit is dus dat je een extra kans op trombose heb met pillen die desogestrel bevatten.. hoezo geeft deze pil dan geen verhoogd risico?

  ik snap het even niet meer, waarschijnlijk maak ik me veel te druk!

  mvg,

  louise

  Reactie
  #2

  Bij de keuze van een hormonaal anticonceptivum gaat de voorkeur uit naar een oraal preparaat met 30 microg ethinylestradiol in combinatie met het progestageen levonorgestrel, omdat het een lage dosis oestrogeen bevat in combinatie met een progestageen met het minste risico op veneuze trombose.

  Reactie
  #3

  Alle anticonceptiepillen hebben dus een bepaald risico op trombose. De een een beetje meer dan de ander. Maar dan moet je daar ook aanleg voor hebben

  Reactie
  #4

  Hartelijk bedankt voor uw snelle antwoord!

  Even voor de zekerheid.

  Ik ga morgen denk ik met cerazette beginnen en die pil geeft dus het minste risico verhoging? Ik begrijp dat er altijd een kans is. Maar het is een progestageen pil met 1 hormoon.

  Ik denk dat het artikel een fout heeft gemaakt met cerazette te vergelijken met de diane pil. (Risicovolle pillen)

  Maar ik las dus dat anticonceptie pillen met desogestrel iets meer kans geven op trombose, terwijl cerazette het hormoon desogestrel bevat en op de trombose website staat cerazette:  geen kans .. en bij de combinatie pillen staat : 2/5 op 10.000

  vandaar mijn vragen en de onduidelijkheid.

   

  met vriendelijke groet,

  louise

   

  Reactie
  #5

  Mijn reactie nog maar eens lezen:
  Een combinatiepil heeft minder risico dan de Cerazette. Maar ik denk dat de verschillen heel klein zijn

  Reactie
  #6

  dankuwel!

  Reactie
Reageer op: Cerazette
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief