De prikpil… ( voor en nadelen??? )

 • #1

  Hallo...

  Ik heb vanmorgen de prikpil gekregen (de 1e ) en ik vroeg me af per wanneer hij nu eigenlijk veilig is... Ik hoorde van mijn huisarts dat hij per direct veilig is, maar zijn assistent zegt weer dat ik beter kan wachten tot ik de volgende prik heb gehad... Helloooo! 3 maanden??? Kan iemand mij vertellen hoe dat zit??? En hoe zit dat met al die gekkigheid over onvruchtbaarheid??? Is het waar dat je onvruchtbaar kan worden van de prikpil???
  Alvast bedankt!!!

  Liefs Loes.

  Reactie
  #2

  ik heb jaren de prik pil gebruikt het was geen succes, ik werd op een gegeven moment niet meer ongesteld en ja ben nu al 3 jaar geleden gestopt en heb nog steeds geen ritme meer in mijn menstruatie, het heeft veel nadelen ik ben 2 jaar bezig geweest om weer zwanger te raken misschien heeft het inderdaad iets waardoor je minder vruchtbaar bent !!

  Reactie
  #3

  ik heb 3 injecties gehad, de laatste in augustus 2004 en daarna ben ik meteen weer begonnen met mijn oude vertrouwde pil (marvelon) en sindsdien is mijn "cyclus" nogsteeds niet normaal, en ik ben van die verdomde (sorry) prikpil 23 kg aangekomen...! van ondergewicht naar overgewicht is niet bepaald fijn!!!

  Reactie
  #4

  hoi,

  ik gebruik zelf ook de prikpil (heb laatst mijn 2e injectie gehad) en je bent idd direct beschermd. Onvruchtbaar ervan worden kan niet, wel moet je er rekening mee houden dat als je kinderen wilt, je toch wel 1.5 jaar vantevoren moet stoppen met de prikpil.

  Reactie
  #5

  ook ben ik vanaf mijn eerste injectie niet meer ongesteld geweest, wat ik zelf heel prettig vind.

  Reactie
  #6

  Ik heb 3x de prikpil gehad (9mdn dus) en het was de grootste fout qua medicatie in mijn leven. Mijn hormoonbalans in compleet in de war geraakt, en nu, ruim 4 jaar laten nogsteeds!

  Ik ben 23 kg aangekomen door de prikpil. Daarvoor slikte ik Marvelon, en dat gebruik ik nogsteeds, maar ik was de pil zat, prikpil leek me handig, kreeg ook geen bloedingen meer etc. dus ideaal, maar binnen 2,5 maand was ik al 20kg aangekomen, zonder dat ik meer at, of iets anders deed dan anders, en mijn huisarts heeft me NOOIT verteld dat dat een bijwerking zou kunnen zijn. Anders was ik er nooit aan begonnen!!

  Reactie
  #7

  Ik vind dit eerlijk gezegd ook jouw eigen verantwoordelijkheid. Heb je je wel voldoende geïnformeerd van te voren?

  Bekende bijwerkingen van de prikpil zijn o.a. aankomen in gewicht, haaruitval, hoofdpijn, acné, duizeligheid, nervösiteit, depressie, wisselingen in het libido, pijnlijke en gezwollen borsten en vermoeidheid.

  Als je de bijsluiter gelezen zou hebben, had je dit kunnen weten, bedoel ik.

  Ik hoop dat je de weg terug weer kunt vinden door flink te gaan sporten, en bewegen, en extra goed op je voeding te gaan letten.

  Reactie
  #8

  Sorry, maar die vlieger gaat niet op bij mij. Gezien ik anorexia heb sinds ik 8 jaar oud was...

  En eigen verantwoording, ja, de bijsluiter heb ik nooit gekregen, want ik kon de prikpil gewoon bij de huisarts vragen en werd direct in mn kont gespoten. Ik heb er nog wel naar gevraagd... Dus Eveline, misschien niet zo snel oordelen!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Sorry.

  Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Ook als u Depo-Provera of een soortgelijk product reeds eerder heeft gebruikt, adviseren wij u deze tekst aandachtig door te lezen. De informatie kan gewijzigd zijn. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen.

  Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

  Reactie
  #10

  zoals ik al zei; Ik heb die bijsluiter NOOIT in handen gehad, gezien de dokter de prikpil direct in "huis" had, en dus gewoon in spoot. Vandaar dus.

  Reactie
  #11

  ik zit aan de prikpil en vind het heerlijk, maar heb gehoord dat het niet zo goed voor je is.
  Wie weet hier meer over?

  Reactie
  #12

  dames ik ben maar liefst 30 kilo aangekomen van die ellendige prikpil ik werd er shagerijnig van en kreeg er hele vreemde buien van maar het ergste vind ik toch die 30 kilo aan gekomen zijn wat een hel ik heb hem 3 jaar lang gehad ik ben er nu 3 maanden vanaf maar ik ben nog steeds niet ongesteld geworden en heb vreeselijke buik pijn.
  de prik pil voor mij nooit meer .
  op een gegeven moment wou mijn huis arts me anti depresiva voor schrijven omdat ik geen raad meer wist met me zelf ik denk dat de hormonen die in deze pil zitten je helemaal in de war maken.
  ongesteld worden doe je inderdaad niet meer maar wij vrouwen horen nu eenmaal ongesteld te worden dus of het zo goed is weet ik niet.
  ik weet wel dat nu ik gestopt ben ik me een stuk beter voel en dat wou ik graag zo houden .
  ik begin ook weer wat af te vallen .

  Reactie
  #13

  Ik vind het persoonlijk een nadeel dat als je de prikpil gebruikt dat het wel 6 maanden kan duren voor je weer vruchtbaar bent, als je besloten hebt met de prikpil te stoppen omdat je zwanger wilt worden.

  Reactie
  #14

  Prikpil en zwanger worden
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/182353-prikpil-en-zwanger.html

  Gestopt met de prikpil en zwanger worden
  http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/18818-gestopt-met-de-prikpil.html

  Prikpil, menstruatie en vruchtbaarheid
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/229087-prikpil-menstruatie-vruchtbaarheid.html

  Reactie
  #15

  Ervaring met provera?
  http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/18600-provera.html

  Wie kent provera?
  http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/21207-wie-kent-provera.html

  Zwanger worden met Clomid?
  http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/218559-Zwanger-worden-met-Clomid.html

  Clomid en zwanger?
  http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/5423-clomid-en-zwanger.html

  Reactie
Reageer op: De prikpil… ( voor en nadelen??? )
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief