Allergie voor melkpoeder maar niet voor zuivel?

  • #1

    Hallo,

    Sinds kort weet ik het zeker, elke keer als ik koffie met melkpoeder drink uit zo'n automaat dan reageert mijn lichaam daarop. Binnen nog gen 15 minuten zit ik op de wc met diaree en vrijwel zeker krijg ik gedurende dag hoofdpijn met gevolg dat ik mij moeilijk kan concentreren.

    Het stomme is, ik kan wel gewoon tegen melk en yogurt. Helaas kan ik niks vinden op internet over een intolerantie voor enkel melkpoeder, maar nog belangrijker, wat het bestanddeel is wat mij intolerant maakt.

    Heet er iemand een idee waar ik informatie kan vinden online?

    Reageer
    #2

    Zou het niet ook de koffie kunnen zijn?

    Reageer
    #3

    Nee gewoon de zwarte koffie kan ik prima tegen.
    Ook een cappuccino met verse melk (ik heb thuis een nespresso) heeft nooit problemen opgeleverd.

    Reageer
    #4

    Dan zal het inderdaad het melkpoeder zijn. Maar welk bestanddeel het is, is zo niet te zeggen dat zou middels een allergietest moeten worden vastgesteld.

    Reageer
    #5

    Ik heb er ook een reactie op, mijn reactie is dat mijn keel opzwelt en ik jeuk krijg. Maar ook enkel van melkpoeder. In een zakje currysaus dat je zelf melk moet toevoegen heb ik het en bij schokobons. Twee verschillende dingen maar éénzelfde ingrediënt.

    Reageer
    #6

    @Anna, er kunnen verschillende ingrediënten zijn waar je allergisch op reageert. Zoals bepaalde kruiden, soyasaus, smaakversterker of wat anders in de currysaus. Verder kan chocolade of bepaalde andere ingrediënten ook een allergische dan wel overgevoeligheidsreactie geven. Sowieso beter zo min mogelijk kant en klare producten eten.

    Reageer
    #7

    Ik ben sinds kort ook achter dat het melkpoeder is waar ik absoluut niet tegen kan, het begon een paar jaar geleden met bonbons kreeg jeuk aan mijn vingers daar kwamen kleine bultjes op die vreselijk jeukten als ik ze vervolgens kapot krapte was de jeuk merendeels weg, daarna koekjes, darmklachten en viel het kwartje. Ik lees nu eerst het etiket wat er in een product zit nou bij heel veel producten zit melkpoeder in dus ja vers en zelf maken is nu mijn streven.

    Sterkte

     

     

    Reageer
    #8

    volgens mij allemaal sprake van in meer of meerdere mate last van lacose-intolerantie. Melkpoeder ( en dat wordt in zeer veel producten gestopt) zit vol met lactose. Onderschat probleem....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Exact hetzelfde hier!!! Weet niet hoe dit komt maar enorme pijn en last. Zelfde als je aangeeft. Hoe zou dit komen? Melkpoeder te lang in automaat?? Hoor graag ook van anderen.

    Reageer
    #10

    Ik vervoer zins een tijdje wij en melk poeders de jeuk wordt alleen maar erger en last van lichte benauwdheid heb navraag gedaan maar de huisarts gaat het nu uitzoeken

    Reageer
    #11

    Ik ben er achter dat ik van weipoeder veel last krijg. Jeuk in mijn keel en ook maag- en buikkrampen. Dit probeer ik dus zoveel mogelijk te vermijden!

    Reageer
    #12

    In de melkpoeder in de automaten zit soya lecithine om het beter oplosbaar te maken. Veel mensen hebben een allergie voor soya lecithine, wat kan leiden tot maag/darm klachten en jeuk

    Reageer
Reageer op: Allergie voor melkpoeder maar niet voor zuivel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief