Jeukende uitslag op handen (en soms voeten) Polymorfe lichteruptie

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo, ik ben een jongen van 24.

  Ik weet niet precies hoe ik foto's moet plaatsen, maar ik heb erg veel last van een soort jeukende uitslag op mijn handen, het is helemaal opgezwollen en zit op mijn beide handen. Mijn huisarts en een dermataloog uit Zwolle hebben helaas niets kunnen vinden. Nu vroeg ik me af of er misschien meer mensen zijn die hier last van hebben.
  (en een poging voor het plaatsen van de foto's)

  Groet,
  Kevin

  Reactie
  #2

  Hai Kevin, alleen je handen hebben dit? Werk je misschien in een spoelkeuken? Kan het komen door schoonmaakmiddelen waar je mee werkt?

  Reactie
  #3

  Nee, kantoorbaan. Ik snap er weinig van.
  Het is wel hoofdzakelijk mijn handen, heel af en
  toe krijg ik het ook op mijn voeten.

  Groeten

  Reactie
  #4

  Lijkt wel een allergische reactie. Ooit eens getest op voedsel?

  Reactie
  #5

  Lijkt mij de hand-voet-mond ziekte, mijn dochtertje heeft het ook. Een goede hygiƫne na hoesten en toiletbezoek is aangewezen bij deze aandoening, verder kan er niet veel gedaan worden

  Reactie
  #6

  Lees ook:

  Bultjes op vingers (met foto)
  http://www.dokter.nl/forum/Handen-voeten/67087-Foto-s-van-mijn-bultjes-op-vingers.html

  Reactie
  #7

  Ik heb even bekeken wat de hand-voet-mond ziekte is. Ik heb nooit wat in mijn mond gehad of iets op mijn handpalm of voetzool. Het is bij mij altijd op de rug van mijn handen of voeten. Verder komen de symptonen wel overheen.

  Bedankt

  Reactie
  #8

  Ik heb precies het zelfde op mijn handen en af en toe ook mijn voeten. het zijn ook erg jeukende bultjes waar alleen maar vocht in zit. dat is een zonneallergie dat is teminste tegen mij gezegt door vrienden die het van hun kinderen wisten. Ze hebben geatviseerd niet te veel in de zon te gaan maar het langzaam op te bouwen eerst 10 min in de zon en dat wat langer misch helpt het succes

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Misschien soort van exceem of last van zonneallergie?

  Reactie
  #10

  Hallo, ik ben een vrouw van 30 en heb ook al een aantal jaren last van gelijkaardige rode bubbeltjes op de bovenkant van mijn handen en soms op mijn voeten. Ik dacht ook aan een soort zonneallergie, want de uitslag komt altijd bij de eerste echte zonnige en warme dagen en wordt erger als ik in de zon blijf lopen. Maar ik heb ook nog geen uitsluitsel van de dokter of de huidarts.

  Reactie
  #11

  Ik snap er niet veel meer van, met mijn voeten ben ik nog niet in de zon geweest en daar heb ik het nu ook. Mijn handen zitten er ook weer onder, en dat terwijl het net even weer gezakt was.

  Wanneer het wegtrekt word de kleur van de bultjes paars-achtig.

  Groet,
  Kevin

  Reactie
  #12

  Hallo allemaal,

  ook ik heb hier last van en bij mij worden de bultjes ook paars-achtig wanneer het wegtrekt. Maar inderdaad rond de zonnige tijden krijg ik het. Ik heb het nu al 3 jaar op rij en de 1e jaar toen ik het kreeg ben ik naar de huisarts gegaan, waarop ze tegen mij zeiden dat het psoriasis was. Ik heb toen een zalfje gekregen. Maar ook dat werkte niet.
  Begin vorige week (toen de zon ook kwam) kwamen de bultjes opnieuw ik heb toen een tabeltje genomen wat heet Cetirizine diHCI Triangle Pharma 10mg (bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties). en de volgende dag was de uitslag gelijk minder. Nu heb ik het de afgelopen niet zo erg meer gehad dus hoop dat het dankzij die tabletten dus heeft gewerkt.

  Reactie
  #13

  Dag,
  ik heb ook last van. Het schijnt zwemmersexzeem te zijn. Ik krijg het als ik vochtige handen en voeten heb. Bij mooi weer bv.
  Bij de apotheek heb ik een zalfje gehaald, miconazol. Het helpt wel. Ze hebben een ander zalf je limazol. Of dat werkt weet ik niet, volgens de apothekersassistente werkt dat nog beter. Misschien kun je dat gebruiken?

  Reactie
  #14

  Ik heb vandaag weer resultaat gehad op een onderzoek. Het bleek PMLE te zijn, het is dus niet de algemene zonne allergie zoals die bekend is, maar dit onstaat na een tijd pas. Een week na dat ik de zon ben geweest, of zelfs maar een beetje zon heb gehad kan dit zo ontstaan. Waardoor het dan precies ontstaat weten ze niet. Ik hoop dat er meer mensen zijn die er in ieder geval wat aan hebben.

  Reactie
  #15

  Hallo Kevin, heel erg bedankt voor jouw informatie!

  Reactie
Reageer op: Jeukende uitslag op handen (en soms voeten) Polymorfe lichteruptie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief