Minuten durende jeuk bij plotse warmtewisseling

  • #1

    Ik heb gemerkt dat als ik in aanraking kom met een plotse warmtewisseling en dit enkel van koud naar warm (niet andersom), ik jeuk krijg over het gehele lichaam. De jeuk duurt wel tot 10min, waarbij vooral mijn bovenlichaam (buik, rug, hoofdhuid, nek, schouders,...) geirriteerd geraakt. Bovendien verschijnen er rode vlekken op mijn nek en boven mijn wenkbrauwen en ogen. Na een kwartiertje is dat weer wat minder, waarschijnlijk omdat mijn lichaam is aangepast aan de aanwezige warmte.

    Zeer irritant, maar het gaat niet om beestjes omdat deze jeuk enkel optreedt bij een plotse warmtewisseling. Als het buiten koud is bijv en ik kom in een warme omgeving terecht...

    Om wat gaat het? Wat is hieraan te doen?

    Reageer
    #3

    Bedankt, maar deze topics komen niet overeen met mijn probleem. Het is niet seizoensgebonden, dus niet enkel in de koude wintermaanden. Ik heb hier ook last van in warmere maanden, gewoon bij temperatuurwisselingen van koud naar warm (niet andersom).

    Nog iemand?

    Reageer
    #4

    Volgens mij is dit toch precies wat het is. Door de temperatuurswisselingen trekt de huid samen of wordt wat losser, en dat gaat gepaard met waarnemingen in de huid zenuwen dat je kan ervaren als jeuk.

    Reageer
    #5

    He eindelijk herkenning. Ik heb dit nu sinds 2 jaar en het is erg vervelend. Temeer omdat ik 2x een anafylactische shock heb gehad en ik in allerijl in de ambu naar het ziekehuis moest. Telkens als er veel jeuk opkomt , van buiten naar binnen maar ook zomers met buiten sporten , bne ik bang dat het weer misgaat. Het is een angst geworden en voel me dan ook slap worden. In de winter kan ik me warm aankleden maar het helpt niet. Het is erger met wind, zelf een zwoele zomerwind. Het wordt rood, en jeukt enorm. Als ik een half uur buitenloop heb ik last en als ik dan na binnen ga wordt het even erger. Ik heb echt gemerkt dat het door spanning erger wordt. Ik ben overspannen geweest en toen had ik het heel erg. Ik kan er geen pijl op trekken omdat ik nu alweer een aantal weken minder last heb. In het ergste geval zijn het mijn handen, bovenbenen en voeten die enorm rood worden en erg jeuken,krabben maakt het erger ds niet doen. Nu heb ik het even minder maar gloeien mijn oren erg als ik binnenkom. Ik denk dat stress een factor is bij mij maar weet dat nog niet zeker.
    Hoelang heb jij het al en hoe uit het zich? Voel je je slap worden, en angstig?

    Reageer
    #6

    Goed dat ik dit topic nog in de gaten houdt. ๐Ÿ™‚

    Ik heb er nu een 6-tal maanden last van als ik me goed herinner. Kan ook iets langer zijn...
    Ik voel me niet slap worden en angstig, het is gewoon zeer vervelend.

    Bij plotse temperatuurwisseling, wanneer ik verlegen ben bij het ontmoeten van nieuwe mensen enz. Het prikkelt en jeukt echt overal, duurt meestal een tiental minuten. Dan zal mijn huid zijn aangepast aan de temperatuur ofzo?

    Vervelend is dat vooral mijn nek en voorhoofd zeer rood worden. Die roodheid trekt wel weg na een tiental minuten, samen met de jeuk.

    Is hier iets aan te doen? Ik begrijp niet dat ik dit zomaar heb gekregen. Er moet toch een oorzaak aan verbonden zijn?

    Reageer
    #7

    Verder wil ik even duidelijk houden dat deze jeuk enkel optreedt bij een overgang van koud naar warm, NIET van warm naar koud (het gaat dus niet om koude allergie). Wie o wie weet wat er aan de hand is en wat eraan te doen is?

    Reageer
    #8

    Bedoel je hier niet gewoon kippenvel als gevolg van een angst reactie? Dit is een hormoon gedreven reactie van het autonome zenuwstelsel die je dus niet bewust direct kunt controleren, en die je misschien met behulp van gedragstherapie kunt verhelpen. Verlegenheid is behandelbaar dus.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Neen, vroeger was ik zeer verlegen. Nu is dit haast niet meer het geval. Het gaat vooral om jeuk bij temperatuurwisselingen...

    Reageer
    #10

    Hoi,

    Wat jij hebt is warmte-allergie ik (van koud naar warm dus) ik heb het tegenovergestelde van U ik heb zelf koude-allergie (van warm naar koud) is ook zeer irritant voor mij wanneer ik boodschappen moet doen en langs de koelingen moet die ze doodleuk in begin van de winkel zetten of thuis zomers iets uit de vriezer wil pakken ofzo maar ook s`winters is het voor mij een ramp dan kan ik zowat helemaal niet naar buiten ik mag ook van de arts in de winter niet te hard stoken om de overgang van binnen in huis naar buiten zo klein mogelijk te houden.

    Reageer
    #11

    Dag mensen,

    Jammergenoeg herken ik dit ook en bij navraag is het een bekend fenomeen uit de familie. (als je leest bij pepaalde medische websites; het kan erfelijk zijn)
    Iemand uit mijn familie schijnt er pilletjes voor te hebben welke wonderen doen.
    Misschien toch een bezoek wagen aan de huisarts??!!

    Reageer
    #12

    Als iemand een gouden tip heeft, hoor ik het graag. ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #13

    Ik voel me niet meteen slap en angstig. En van stress is er op dat moment ook niet meteen sprake. Dit laatste is meer een gevolg van deze jeuk, hetgeen vrij normaal is, zeker als er anderen in de buurt zijn. Ik krijg gewoon een branderig gevoel, dat over heel mijn lichaam siddert. Mijn lichaam schijnt zich zo moeilijk aan te passen aan een plotse temperatuurwisseling.

    Reageer
    #14

    Dit is een bekend fenomeen bij gevoelige mensen. Als je dit van jezelf weet, neem er dan even wat meer tijd voor bij de overgang van warm naar koud en omgekeerd. Ga even rustig zitten, adem diep en rustig en wen aan de nieuwe temperatuur. Dan is het vaak na een paar minuten geen probleem meer.

    Reageer
    #15

    Ik heb exact het zelfde, van koud naar warm. Oef trap lopen, of een kleine lift in na een fiets tocht... Ik ga he le maal kapot van de jeuk. Na een minuut of tien inderdaad, is het weg.
    Maar ik heb het ook als ik al binnen ben ergens, en het betrekkelijk fris heb, en dan hete thee/soup ofzo drink binnen een betrekkelijk korte tijd... BOEM, is ie weer. JEUK! En nog irritanter, tijdens seks of sport.. mijn hele concentratie verlies ik op dat moment, en kan helemaal nergens anders aan denken dan die jeuk. Als iemand hier iets tegen heeft of kent, ik bouw een standbeeld van je!

    Reageer
Reageer op: Minuten durende jeuk bij plotse warmtewisseling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief