Ineens opzettende jeuk bovenlichaam zonder eczeem

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds deze winter geregeld een soort jeukaanvallen. Ik werk in de zorg en in de winter staat de kachel op maximaal.

    Als ik dan vanuit de gang op de kamer kom waar een enorm temperatuur verschil is (altijd van koud naar warm) krijg ik een soort totale jeukaanval die tot 10 minuten kan duren. Thuis heb ok er nooit last van. Buiten als ik me te warm aangekleed heb en een afstand loop weer wel.

    De jeuk komt ineens en begint altijd op mijn rug. Een klein stukje borst altijd onderaan me borstbeen. Ook af en toe mijn hals.

    Ik sta soms minuten lang met mijn rug tegen een deurstel aan te wrijven. Er is op de rug en borst. dan totaal niks op te zien. Geen eczeem of rode plekken. Ik heb ook echt geen idee wat dit zou kunnen zijn. Mijn vraag is of iemand dit gehad heeft en misschien kan vertellen wat ik er aan kan doen?

    De huisarts denkt aan allergie’s maar ik heb hier alleen in de winter last van.

    Hopelijk kan iemand me helpen want ik en mijn werk lijd er onder omdat ik bij extreme omstandigheden niet de gelegenheid heb om te krabben en dan kan ik niet meer handelen.

    Alvast bedankt,

    Willem

    Reageer
    #2

    Jeuk kan te maken hebben met een overgevoeligheidsreactie maar ook met tekorten aan voedingsstoffen. Denk aan vitamine D. 's Winters is de vitamine D-status toch minder. Vitamine D wel beter samen met magnesium gebruiken omdat anders de calciumspiegel teveel stijgt. De drogere lucht en de temperatuursverschillen kunnen ook nog meespelen.

    Reageer
Reageer op: Ineens opzettende jeuk bovenlichaam zonder eczeem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief