Heftige darmreactie

 • #1

  Ik ben weg benieuwd of er hier mensen zijn die een zelfde reactie hebben oo voedsel.
  Direct na de maaltijd echt na 15 min krijg ik erge buikpijn, naar de wc en dan loopt het eruit. Koud zweet rillen duizelig lage bloeddruk.na een al zwalkend naar de wc en blij weer op de bank te liggen alleen echt zo’n verschrikkelijke buikpijn. Na drie uur wordt het dan beter. Heb het dan alleen altijd steenkoud... daarna alleen nog erg moe en zwak gevoel.

  Reageer
  #2

  Als ik jou was zou ik me laten testen op een glutenintolerantie of lactoseintolerantie.

  Uit een bloedtest zal dit blijken.

  Ik had vroeger ook altijd zware maagpijn en krampen na een maaltijd, bleek ik coeliakie te hebben.

  Reageer
  #3

  In elk  geval naar je huisarts. Daarnaast kan een complementair genezer kijken naar je voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen enz. Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Stoffen als smaakversterker (vleeswaren, instant soepen) en kunstmatige zoetstoffen kunnen ontregelend werken. En niet iedereen kan tegen zuivel en tarwe.

  Reageer
  #4

  Heb je deze aanvallen vaak?

  Wat je even in de gaten moet houden bij deze aanval is of het klam zweet is of 'droog' zweet. Met klam zweet bedoel ik dat het zweet weer wordt aangevuld als je het bijv. van je voorhoofd veegt. Is het droog zweet en blijft je huid droog na afvegen, dan is het niet oké!

  Ik zou de huisarts raadplegen en heel goed gaan bijhouden na welke maaltijden dit ontstaat. Ik herken deze aanvallen en zit nu op een dieet. Dat gaat goed.

  Reageer
Reageer op: Heftige darmreactie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief