Wasmiddel zonder cocamidopropyl betaine

  • #1

    Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaine.

    Veel producten al kunnen vinden zonder cocamidopropyl betaine.

    Helaas nog geen wasmiddel, wie weet er een wasmiddel waar het niet in zit?

    En zit cocamidopropyl betaine ook in haarverf (bij de kapper)?

    Hopelijk kan iemand mij helpen

    Reageer
    #2

    Bij natuurvoedingszaken hebben ze wel een ander soort wasmiddel dan in de supermarkt. Dan zou je moeten kijken want ik weet zelf niet wat er precies inzit. Merken zijn onder andere Ecover en Sonnett. Verder heb je producten van Seepje. Ook zijn er bijvoorbeeld wasnoten. Met beide zelf geen ervaring trouwens. Op internet zijn er wel recepten om zelf te maken, met Marseillezeep.
    Er zijn ook kappers die meer natuurlijke producten gebruiken, zoals kapper Haarzuiver in Den Haag.

    Reageer
    #3

    Dank je wel Catootje! als de storm is gezakt ga ik naar een natuurwinkel hier in de buurt. Informatie inwinnen.

    Reageer
    #4

    Is nu inderdaad niet echt weer om dingen te doen die even kunnen wachten. Succes ermee.

    Reageer
    #5

    ik ben ook allergisch voor deze Coco nog wat. Ik wil zelf Neutral gaan proberen. Of Klok, ik twijfel nog. Klok is wel goedkoper. Als wasverzachter gebruik ik witte azijn. Dit spoelt goed alle resten weg. Niet meer mensen hier ervaring mee?

    Reageer
    #6

    Hallo weet hier iemand of in waspoeder enz ook de stof cocamidopropyl betaïne zit?

    Reageer
    #7

    Dan zul op de verpakking moeten kijken

    Reageer
    #8

    Bij natuurvoedingswinkels kan je een en ander vinden. Tegenwoordig soms ook in de supermarkt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In klok en Neutral zit cocamidopropyl betaine

    Reageer
    #10

    Volgens se dermatoloog zit het niet in poeder wasmiddel maar ik heb het idee dat dat niet altijd zo is. Wasmiddel (ook poeder) bestaat uit anionogene en niet-anionogene oppervlakte actieve stoffen, en daar zit vaak cocamido propyl betaine in. En dat staat dus nooit op de verpakking... Ik weet het, je wordt dus niet veel wijzer van dit bericht. Misschien dat iemand mij kan aanvullen met tips..? Mijn ervaring met wasnoten is dat echt vieze was met zweetvlekken bijvoorbeeld niet goed schoon wordt.

    Reageer
    #11

    alle adviezen over natuurwinkels en natuurproducten...... super lief maar het is een product van kokosolie en zit DUS in natuurproducten dus die vlieger gaat niet op.... het is een lastige

     

     

    Reageer
    #12

    In het huismerk waspoeder van de Albert Heijn zit het niet. Mijn garantie! Suggesties voor andere merken zijn van harte welkom.

    Reageer
    #13

    Beste, wij zijn er recent achter gekomen dat onze zoon allergisch is voor cocamidopropyl betaine. Ik heb al veel doucheproducten gevonden, maar nog geen wasmiddel. Ik kan het ook niet echt goed vinden helaas. ik waste al met Neutral en nu wil ik Klok proberen. U gaf aan AH huismerk poeder. Is dat wit en kleur? En heeft u ook andere wasmiddelen geprobeerd?

    Reageer
    #14

    Tot vorige week nooit last gekregen van mijn allergie i.c.m. wasmiddel. Wel met vloeibare zeep en tandpasta. Vorige week ernstige reactie op een wasmiddelcapsule dat ik niet eerder heb gebruikt. Vreemd want het spul komt allemaal uit dezelfde fabriek van unilever en de ingrediënten zijn voor elk middel hetzelfde. Volgens de ingrediëntenlijst zit er geen cocamidopropyl betaine in (https://wiop.unilever.nl/brands/), maar wel C12-15 Pareth-7 &
    MEA-Hydrogenated Cocoate als schuimmiddel. Ik heb het vermoeden dat de tweede de boosdoener is, want dat is de cocamide, al is het geen betaïne.
    De website van unilever geeft daarover geen uitsluitsel, maar is in elk geval beter dan die van P&G (Ariel), want die verwijst naar de Engelse website en geeft geen ingrediëntenlijst. Mijn ex-vriendin deed de was met een soort van denneappel (de natuurwinkel kan u verder helpen) en azijn. Als men regelmatig de was doet en geen sportkleding heeft is dit afdoende.

    Reageer
Reageer op: Wasmiddel zonder cocamidopropyl betaine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief