Coke

  • #1

    Misschien een raar vraagje maar toch wil ik het even weten: als je nou met een jongen zoent die coke gebruikt, dat is tog niet erg, of wel? Of als je verdergaat? En als je nou de 1e keer coke zelf gebruikt, ben je toch niet verslaaft, of wel?

    Reageer
    #2

    ja het is erg, omdat je met een junk bent. Ja je bent verslaafd, want zonder dat je het merkt kun je opeens niet meer terug! het is stom, niet cool, zielig! Stoppen als je dat nog kunt! Coke maakt meer kapot dan je lief is!

    Reageer
    #3

    Maar ik heb alleen nog maar gezoent.....

    Reageer
    #4

    NIET 1 keer gebruiken. dat is al teveel! zoenen is niet erg. maar je kan beter niet omgaan met zo'n jongen. echt geloof me, bij 1 keer blijft het niet!
    veel wijsheid en sterkte toegewenst.
    xxx

    Reageer
    #5

    Wat een onzin antwoorden van mensen die volledig anti drugs zijn! Wanneer je 1 keer coke gebruikt ben je niet ineens verslaafd of een junk hoor! Het gevaar bij hard drugs is dat als je het 2-3 keer hebt gebruikt dat je lichaam signalen gaat geven dat het meer wil. Maar dan is het aan jou! Hoe sterk sta je in je schoenen??? Persoonlijk zou ik niets starten (relatie) met iemand die regelmatig coke gebruikt. Maar dat is ieder voor zich. Zorg alleen dat je relatie bekend is en dat andere mensen weten dat je partner het gebruikt. Op die manier kun je veel dingen voorkomen.

    Zelf heb ik vanalles geprobeerd, wiet, hasj, coke, GHB, MDMA, paddo's enz. Maar puur voor de ervaring, voor 1 keer. En dan vind je sommige dingen best leuk of lekker! Waar het op neer komt is discipline! Heb je dat niet, kun je niet verstandig en weloverwogen een beslissing nemen op dat gebied dan moet je het gewoon niet doen!

    Blowen heb ik wel vaker gedaan, maar toen ik had besloten te stoppen met roken heb ik ook geen jointje meer aangeraakt, oftewel, dat is ook niet echt verslavend mits je het gecontroleerd gebruikt.

    In ieder geval succes!

    Reageer
    #6

    Beste meid,

    Ben een jongen van 24 jaar oud en heb meerdere keren coke gebruikt (denk iets van 20-30 keer in mijn leven), meestal alleen op feestelijke gelegenheden zoals oud en nieuw. Maar heb ook weleens 3 dagen achter elkaar gebruikt in een weekend omdat ik teveel had gekocht en over had. Ben er zeker niet aan verslaafd, denk er soms wel eens aan (paar keer in de week) maar dan heb ik zoiets van: "ach je kan het beter niet doen, volgende dag ben je toch weer nuchter".

    Ben op vrij vroege leeftijd begonnen met blowen en drugs. toen ik 13 was rookte ik mijn eerste blowtje en 15e 1e pilletje. Deed het altijd samen met vriendengroep van ong. 15 personen. Van al deze jongens ben ik 1 van de weinigen die geen drugs meer gebruikt. 3 van mijn vrienden zijn echt keihard aan het kapot gaan van de coke. Ik heb het over mensen die elk weekend gebruiken, 1 van hen 3 tot 4 keer in de week.

    Ikzelf heb altijd mijn verstand kunnen behouden. Als ik een keer coke gebruikt had zorgde ik ervoor dat ik ook 2 -6 maanden niks gebruikte. Alleen blowen deed ik elke dag.
    Ook zag ik dat vrienden die elk weekend keer op keer weer gebruikten op een gegeven moment hard achteruit gingen. Dit weerhield mij er ook van om telkens te gebruiken, iets waar ik achteraf gezien eigenlijk wel "mazzel" mee heb gehad.

    Verder is coke raar spul. Als je 1 lijntje coke hebt gehad krijg je al snel zin in meer. het 2e lijntje gaat er al snel achteraan aangezien t spul ongeveer een half uur werkt. je moet kunnen accepteren dat het op 1 moment nu eenmaal op is en dat vinden sommige moeilijker dan anderen. ik heb vrienden gek zien gaan en op t laatste moment nog 2 gram zien halen, daar ben ik toen bij weggelopen. Je voelt je er blij en opgewekt door maar na een half uurtje word de high minder, dan voel je je een beetje ongelukkig. Je hersenen reageren daarop, wetende dat als je nog een lijntje neemt dat dan die gelukkigheid terugkomt. Als je ong. 1,5 - 3 uur wacht is het gevoel helemaal weg en ben je weer nuchter.

    Ik kan je wel adviseren geen drugs te proberen, de 1 is er meer vatbaar voor als de ander. Als ik kijk naar sommige vrienden van mij dan denk ik "is die coke nou zoveel voor je waard?"

    Ik zou zeker geen relatie aangaan met iemand die regelmatig coke gebruikt, omdat de kans zeer groot is dat je gevoelens voor deze persoon krijgt en hij je "meesleept".

    Als je toch een keer wilt proberen zou ik het met een aantal mensen doen die je kunt vertrouwen. Zorg ervoor dat er iemand bij is die nucher blijft voor het geval er iets ergs gebeurt, en begin met kleine hoeveelheden, want misschien kan je er helemaal niet goed tegen.

    Blijf onthouden dat drugs de 1e keer ALTIJD leuk is, pas als je niet meer zonder kan wordt drugs erg vervelend. Als je dus een keer hebt gebruikt, gebruik dan ook 6 maanden niks, dan geef je je hersenen de kans om te herstellen en krijg je niet snel het gevoel van "zonder is er niks aan."

    Maar alsnog: ik kan je aanraden het niet te proberen. Ik zie met eigen ogen mensen kapot gaan aan coke, iets wat in het begin alleen leuk en grappig was, nu draait hun leven erom. Het is maar een gevoel... en gevoel gecreerd door drugs zijn nep. Bijvoorbeeld alsof je verliefd bent op iemand die niet bestaat.

    Hou je taai!

    Reageer
    #7

    ok

    Reageer
    #8

    [b][/b][size=4][/size]hallo ik ben een meid van 25 jaren jong.
    en ik gebruik sinds 4 jaar coke.
    ik base het met een basepijp.
    maar ik drink daarnaast ook bier.
    en ik gebruik medicatie prozac haldol en dippiperon.
    en nu heb ik gister weer coke gehad.
    maar heb nu kleine steekjes in mij hart elke keer op het moment.
    wat moet ik hier mee doen.

    groetjes nicolle

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Sikkie, wat denk je zelf dat het beste is om te doen?

    Reageer
    #10

    Je zou aan jouw behandelend arts of psychiater kunnen vertellen dat je naast de medicatie giftige drugs gebruikt. Deze drugs kunnen een negatief effect kunnen hebben op de werking van de medicijnen die je gebruikt. En je zou je kunnen aanmelden bij een gespecialiseerde kliniek voor drugsverslaafden, of bij een speciale kliniek voor verslaafden die ook psychiatrische problemen hebben. Jouw probleem is te ernstig om even op een forum advies te vragen. Ik wil je nog zeggen dat wat jij momenteel doet erg gevaarlijk is.

    Reageer
    #11

    [i]De Dam is de afdeling dubbele diagnose van de Lievegoed Zorggroep. De afdeling is bedoeld om mensen met een combinatie van verslaving en psychiatrie te helpen bij het opbouwen van een betere gezondheid en structuur in hun leven. [/i]

    Lees verder op: http://www.lievegoedzorggroep.nl/index.php/ArtaVerslavingszorg/dubbele-diagnose-2/meer-over-de-dam

    Reageer
Reageer op: Coke


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief