blowen na klaplong

  • #1

    6 weekjes geleden ik een klaplong gehad, uiteraard meteen gestopt met roken. Maar een jointje roken is op zn tijd niet verkeerd... weten mensen na hoeveel weken je longen dit weer een beetje aan zouden kunnen zonder dat de kans daardoor heel erg toeneemt mbt een nieuwe klaplong? of zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

    Reageer
    #2

    Ik heb hetzelfde probleem, heb je inmiddels zelf al weer ervaring met blowen na een klaplong?

    Reageer
    #3

    Blowen na een klaplong is op beide knieen smeken om een volgende; elk gebruik van cannabis bevordert een klaplong, nog meer als er al 1 geweest is. Zie voor meer info bij Ziekenhuis Zuyderland: zij hebben 8 jaar ervaring hiermee,
    ikzelf 51 jaar goed rondgekeken en verbijsterende resultaten!

    Reageer
    #4

    2 jaar geleden heb ik een zwaar ongeluk gehad en een klaplong opgelopen.
    Iets meer dan 6 weken me 1ste sigaret en joint opgestoken verder geen problemen mee gehad en zeker geen nieuwe klaplong

    Reageer
    #5

    De combinatie van cannabis en tabak is vernietigend, dit heb ikzelf in mijn kring al meegemaakt.

    Ziekenhuizen Zuyderland in Nl-limburg heeft daar 11 jaar onderzoek naar gedaan + universiteit Amsterdam.    Resultaat:  bij alle klaplongpatienten samen genomen zijn er 48 % die ook er cannabis bijroken, dit had "normaal" maar 4 à 5 % mogen zijn, dus 10 x maar klaplongen bij cannabisgebruik. Enkel cannabis zonder tabak is iets minder schadelijk, kan in een vaping toestel maar dan krijg je er gratis tussen de 8 en 11 zware metalen bij, op termijn degeneratie van je zenuwstelsel.  Conclusie: doe ook dat niet !

    Reageer
    #6

    Ik zie veel verschillende verhalen, waaronder een klaplong na een ongeluk (lees: geen spontane klaplong) en gevallen van een spontane klaplong.

     

    Zodra je een spontane klaplong hebt gekregen (lange jongens, grote groeispurt, veel blowen) dan vergroot je de kans op een klaplong zodra je er eentje krijgt. Wel is het zo dat de kans op een nieuwe klaplong vergroot zodra je er al eentje hebt gehad.

     

    Het is belangrijk dat je bij een spontane klaplong een lange tijd wacht (circa een week of 6) en ruimtes met rook vermijdt. Het is een zware taak, ik weet het als geen ander, maar het is het beste voor je longen. Van een jongen van 23 die zn eerste klaplong kreeg en elke dag 2/3 joints rookte moet ik er nu ook aan geloven dat wellicht elke dag blowen (desondanks mijn zware ADHD) niet voor mijn lichaam weggelegd is. Inmiddels ben ik 25,5 en heb ik afgelopen zaterdag mijn 2e klaplong gekregen. Zomaar spontaan, zonder zware inspanningen.

     

    wees zuinig op je lichaam, blowen blijft uiteindelijk een fijn iets maar neem desnoods een sigaret en neem wat THC druppels. Het blijft uiteindelijk de nicotine die het dagelijks verslavend houdt. Op lange termijn is het het gevoel van stoned zijn wat je mist, dit is uiteraard te vervangen door andere manieren van stoned worden.

     

    veel succes voor de lezers en nieuwsgierigen zoals ik. Mocht je een klaplong hebben gehad, veel sterkte, blijf sterk en geef je longen zo lang mogelijk de tijd om te genezen. Beperk het blowen met 1 blowtje of 2 blowtjes per weekend, maar stap van het dagelijks blowen af. Als jonge jongen tussen longpatienten rond de 70/80 jaar liggen in het ziekenhuis is geen pretje.

     

    groetjes en veel succes!

    Reageer
    #7

    Lig op dit moment 20j ook met klaplong tussen 70/80 jarigen, dagelijkse roker zo n half pak per dag plus 2 a 3 jointjes dagelijks. Ik ben al 7 jaar roker en ben bang dat ik ondanks de extreme pijn en doodsangsten fie ik had op het moment van mijn klaplong toch zal blijvenroken. De artsen vertellen moj dat wiet roken schadelijker is dan het roken van sigaretten

    Reageer
Reageer op: blowen na klaplong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief