Afvallen na stoppen met blowen?

 • #1

  Ik ben al ongeveer 6 maanden of miss zelfs langer gestopt met blowen en ben sindsdien zeer afgevallen. Ik had een normaal postuur maar vind mezelf wat te mager nu maar weet niet hoe ik het tij kan keren en weer kan bijkomen want ik eet gewoon goed(naar mijn mening). Iemand tips en klopt het dat ik afgevallen ben door het stoppen met blowen?

  Reactie
  #2

  Je zou dat eerder andersom verwachten.
  Wat je zou kunnen doen is, een kaart brengen wat je eet en drinkt en kijken of dat ook werkelijk voldoet aan je dagelijkse behoefte. Je kunt hiervoor gebruik maken van de gratis eetmeter[/url] van het voedingscentrum.

  Reactie

  Heb je last van klachten als gevolg van alcohol, drugs en/of roken?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Hoi Anoniem, allereerst gefelciiteerd dat je bent gestopt met blowen. Het is niet vreemd dat je na het stoppen met blowen een verminderde eetlust hebt. Mogelijk is dit verklaarbaar door het feit dat THC (tetrahydrocanabinol) in je hersenen o.a je beloningcentrum stimuleert maar ook je honger gevoel opwekt. Dit uit zich in de bekende vreetkick. Echter zou dit na een aantal dagen tot weken moeten verbeteren. Jij geeft aan dat je al een half jaar bent gestopt met blowen, het verlies in gewicht zal dan voornamelijk zijn gekomen in de eerste maand van je stoppoging. Het kan ook zijn dat je tabak bent gaan roken. Nicotine stimuleert de afgifte van adrenaline en heeft invloed op je suikerspiegel waardoor de eetlust wordt onderddrukt. Het kan verstandig zijn om een dieetist in te schakelen. Naast het bijhouden van wat je per dag nuttigd is het ook goed om naar je PAL-waarde te kijken, dit staat voor Physical Activity Level en gaat er vanuit hoeveel inspanning je per dag levert. Je kunt naar jou gevoel wel voldoende eten, maar als jij dagelijks veel fysieke inspanning levert kan het maar zo zijn dat je gewoonweg meer callorien verbrand dan dat je binnen krijgt. In dat geval zul je geleidelijk afvallen. Je huisarts kan je hier goed in adviseren.

  Reactie
  #4

  Michael
  Ik ben 35 en ben drie weken geleden na 21 jaar blowen ineens gestopt met blowen door de komst van ritalin voor mijn add in mijn leven. Blowen was voor mij puur zelfmedicatie achteraf gezien.

  De bijwerkingen zijn enorm:
  - Dagenlang wakker zijn
  - De uurtjes die ik slaap heb ik continu levensechte nachtmerries
  - Doorweekt wakker worden
  - Agressief en zeer prikkelbaar zijn.
  - Hoofdpijn

  Zonet nog heb ik mijn buren wakker geschreeuwd tijdens mijn heftigste levensechte nachtmerrie ooit.

  Ik wil echt nooit meer blowen om deze tijd nooit meer mee te hoeven maken.

  Volgende week krijg ik hulp van de verslavingszorg om aan mijn nieuwe pas begonnen leven te wennen.

  Het voelt alsof ik ben ontwaakt uit een droom van 21 jaar en dat is behoorlijk heftig de wereld ziet er ineens anders uit terwijl ik 35 jaar oud ben niemand kent me meer terug en ikzelf ook niet.

  Ik schrijf dit om even te kunnen bekomen van mijn nachtmerrie net. Misschien kan ik anderen zo motiveren om per direct te stoppen met die rotzooi !!!

  Groeten Michael

  Reactie
  #5

  Hallo Michael! Ik reageer gewoon random na het lezen van je reactie, en wil zeggen echt knap van je!! Ik hoop dat je inmiddels nog gestopt bent, door jou bericht krijg ik hoop dat het me ook zal lukken! Ik blow ook al 21 jaar, dat hebben we gemeen! Met deze inspiratie in me achterhoofd ga ik het proberen!

  Reactie
Reageer op: Afvallen na stoppen met blowen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief