meeroken (wiet) met de onderbuurman

  • #1

    Hallo,
    Ik woon op kamers in een bovenwoning en mijn directe onderbuurman blowt bijna dagelijks. Omdat het huis erg oud is (het plafond is helemaal van hout), is het altijd erg gehorig. Vervelender vind ik echter dat de wietgeur door het plafond van mijn onderbuurman mijn kamer in komt. Buiten dat ik het een erg vieze geur vind, ben ik bang dat ik op deze manier meerook en schadelijke stoffen binnen krijg. Is dat zo? Of is het slechts de geur die in mijn kamer doordringt? Ik wil/kan mijn buurman ook absoluut zijn vrijheid om thuis te roken wat en wanneer hij wil niet ontnemen. Echter als het schadelijk is voor mij, wil ik het er wel eens met hem over hebben.
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ja, je rookt mee. Dus schadelijk.

    Reageer
    #3

    Waar geur is, is ook rook lijkt me. En rook is schadelijk. Als je je alleen aan de geur stoort zou je met je buurman kunnen afspreken dat hij z'n jointje bij het open raam rookt.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie reactie! Mijn eerste gedachte is inderdaad ook: waar geur is, is rook. Maar omdat het niet direct door mijn raam naar binnen komt, dacht ik dat het misschien wel anders was.

    Reageer
    #5

    Waar rook is is vuur is een fraai gezegde. Het feit dat je de wietlucht ruikt geeft aan dat er een zekere concentratie wiet dan ook in de lucht zit. Deze is echter zeer laag en zal je gezondheid niet schaden. Ook de tabakslucht die meekomt neem je tot je. Dat is dus min of meer passief meeroken. In principe zou dit schadelijk kunnen zijn, maar ook hier zal de concentratie dusdanig zijn dat ik denk dat het meevalt.

    Reageer
    #6

    Het kan zeer schadelijk zijn om ongewild met je buurman dagelijks te moeten meeroken/meeblowen. Bij het roken van (pure) wiet komen schadelijke stoffen vrij en de penetrante rook trekt door iedere kier en naad. Daar komt ook bij dat er in de meeste illegaal geteelde wiet talloze bacteriën en schimmels kunnen zitten. Mijn ervaring is dat blowers de rook liever niet in hun eigen huis hebben en daardoor in hun tuin of op hun balkon gaan roken waardoor het bij anderen binnenkomt middels raamroosters en openstaande ramen en het kan ook in je wasgoed trekken. Als de blower/roker, die in een kleine kamer rookt, een luchtreiniger, van € 20,- , die op waterbasis werkt koopt bij de blokker/marskramer dan trekt de rook minder in allerlei spullen en door kieren/naden heen en heeft een ander er weinig last van. De lED kleurlampjes daarvan kunnen mogelijk een leuke trip geven! Er zijn ook andere typen luchtreinigers waar rokers hun woning fris mee kunnen houden en andermans gezondheid met hun rook niet meer in gevaar brengen.
    Sommige mensen kunnen een gevoeligheid/allergie opbouwen door mee te blowen en uiteindelijk er doodziek van worden naarmate ze vaker ongewild moeten inhaleren. De doorgaans in toenemende mate verschijnselen kunnen zijn: diarree, kotsmisselijk, vieze smaak, slijm in keel, rode ogen, geïrriteerde huid, benauwdheid, opgezette keel, knallende hoofdpijn, alsmaar hoesten. Soms kan het slikken van antihistamine helpen doch als het afweersysteem op een andere manier op hol slaat helpt niets. Longverruimende middelen kunnen eventueel helpen.Voor mensen met intrinsieke astma kan meeblowen rampzalig uitpakken.
    U kunt uw buurman vragen of dat hij zijn wiet middels een vernevelaar wilt gebruiken. Dat is gezonder voor zijn en uw longen! Wat de penetrante lucht van wiet betreft: smaken verschillen de een vind het heerlijk ruiken, de ander afschuwelijk. Er bestaat een zeer kleine kans dat er in uw urine THC gevonden kan worden door mee te blowen. Die kans is er wel! Als ik me niet vergis kan men ook in uw haren meten (middels een forensische methode) dat u zich vaak in een ruimte begeeft waarin wietrook hangt.

    Reageer
    #7

    De teer en koolmonoxide die je inhaleert is schadelijk voor je longen!

    Reageer
    #8

    hallo, mijn buurman rookt ook dagelijks en elke nacht wiet op zijn balkon naast de mijne, vind het heel storend en smerig om het te ruiken , en zo kan ik niet eens een raam open zetten om mijn eigen woning te luchten want al zijn stank van het blowen komt bij mij weer naar binnen... wil wel met hem een praatje maken, of kan ik gelijk naar de woningbouw zelf stappen en daar verder advies vragen... het grappige is dat ze een pasgeboren baby in huis hebben, doet ie het natuurlijk niet binnen, maar zelf heb ik ook een kind in huis, maar die mag wel even mee genieten zeker??????

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als er verder geen problemen zijn met de buren, zou ik hem eerst zelf daar op aanspreken. Als dat niet helpt, kun je natuurlijk naar de woningcorporatie.

    Reageer
    #10

    Anoniem
    Ik weet wat dat is! Het lijkt mij verstandig om eerst de buurman mondeling en/of schriftelijk te vragen of dat hij dat niet wilt doen omdat U er last van hebt. Wilt hij niet meewerken dan kunt U de woningbouwcorporatie inschakelen daar die verantwoordelijk is voor Uw woongenot. Men mag volgens de huidige wet in eigen tuin/op balkon (wiet)roken. Meestal is volgens het huurcontract de verhuurder verantwoordelijk voor uw woongenot. Die regels bijten elkaar. Sterkte ermee!

    Reageer
    #11

    Alléén voor het roken, en andere luchtjes waar men last van kan hebben, is tot op heden geen reden voor een woningbouwvereniging om maatregelen te nemen tegen een netjes op tijd betalende huurder. Dit probleem valt onder leefgewoontes en daar is geen wet of regelgeving voor, en zal er ook niet zo snel of nooit komen. Een kleine vergelijking: Er komt bij voorbeeld een Ghanees gezin bij u in de flat wonen en u heeft last van de lucht die vrij komt van allerlei exotische gerechten die door dat gezin worden bereid. Zal een woningbouwvereniging dan genoeg reden hebben om dat betreffende gezin uit hun huis te plaatsen? NEE, want dat is zelfs discriminatie, want een spruitjeslucht mag natuurlijk wel? Roken/blowen/drinken en koken op zich, is geen strafbaar feit, en hoe vervelend het ook is, het kan dus ook niet als zodanig benaderd/behandeld worden.

    Reageer
    #12

    Arghhh wat irriteert ik me hier aan.
    Want we zijn hier gewoon een beetje hysterisch aan het doen over het mee roken van wiet en de evt.gezondheidsschade of
    Overlast die dit veroorzaakt!
    En daarom toch een paar opmerkingen hierover.
    Van wiet passief mee roken is nog nooit iemand high of hoofdpijn gekregen. Het probleem zit in de tabak!
    Hier krijg je immers evengoed ook hoofdpijn of zelfs high vraag maar aan een roker hoe hij zich voelde bij zijn eerste cigaret!

    Ik zelf zou zeggen raad je buren als je er dan nog steeds zorgen/paranoia doet over de evt gezondheidszorg effecten van het passief mee roken van wiet een vaporiseren aan.
    Of beter Schaf er zelf eentje aan en geeft hem kado.

    Er zijn namelijk ook zat mensen met kanker of andere aandoeningen die wiet op recept meekrijgen en laten we eerlijk tegen elkaar zijn dat ik nog nooit iemand een recept voor het roken van tabak heb zien krijgen!

    Tenzij je echt allergieën hebt en je een medische onderbouwde verklaring hebt die specifiek zegt dat je ziek wordt van THC, thca thcb cbd of dergelijke chemische bestanddelen die in wiet zitten vind ik dan idd ook niet dat je moet klagen!

    En ook ik vind dit allemaal erg discriminerend want u meneer stinkt volgens menige hoogst waarschijnlijk uit u mond. Of idd elke dag Ghanese zout vis is een lekkere geur!

    En overigens met een vaporiseren krijg je geen schadelijke stoffen als nicotine en teer binnen!
    Dus niet zeiken en kopen die vaporiseren voor je buurman en gewoon zeggen dat het een vette ding is om je wiet mee te verdampen

    Reageer
    #13

    Wat een onzin! Van meeroken kun je wel degelijk high worden. Ben vaak zat high geworden omdat mijn buren doen blowe. Heb vroeger zelf een aantal keer geblowt, dus ik weet waar ik over praat.

    Reageer
    #14

    Beetje de omgekeerde wereld he.

    Reageer
    #15

    Werkelijk mensen,  als je zo dicht op elkaar woont en kinderen er last van hebben omdat ze niet zonder de lucht in hun zwembadje of slaapkamer kunnen zijn?  Ga lekker in het park op een bankje high worden!  Wij hebben er niet om gevraagd.

    Reageer
Reageer op: meeroken (wiet) met de onderbuurman


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief