XTC/MDMA beter dan alcohol?

  • #1

    Hoi, ik zit met een vraagje. Heb laatst voor de eerste keer een xtc pil gehad, en dat beviel me best wel. Niet dat ik het elk weekend wil doen, maar op bepaalde hardstyle/core feesten op zich wel.. Dat is dan maximaal 3 a 4 keer per jaar.
    Maar nu mijn vraag: Kan ik op zo'n festival/feest beter alcohol drinken dan een xtc pil? Of maken die paar pilletjes per jaar niet echt een significant verschil? Zo wel, welke schade treed dan op?

    Reageer
    #3

    Hier heb ik verder niet veel aan. Ik vroeg me af of de kans er was dat xtc minder schadelijk was dan alcohol. Misschien heb ik mijn vraag niet goed geformuleerd.

    Reageer
    #4

    Hallo Jerryl, dit is een medisch forum. Advies over drugs- of drankgebruik wordt hier dus niet gegeven. Dan kun je beter naar een andere site.

    Groetjes Emma

    Reageer
    #5

    Hoi Jerryl,
    Zoals met alcohol. . . XTC is ook slecht voor je hersenen, basta!
    Dus op jouw vraag of xtc minder schadelijk is dan alcohol kan ik geen antwoord geven BEHALVE dat OVERDAAD ECHT FUNEST is voor je hersens.
    M.a.w lijkt het mij beter zo nu en dan een xtc pilletje te nemen, dan je vol te gieten met alcohol.
    Maar pas op: één pilletjes per avond, niet meer (meer heb je trouwens niet nodig, uit ervaring sprekend) en dan hooguit een paar glazen whisky/bier/etc.
    Veel plezier. . . !
    Groetjes, Har

    Reageer
    #6

    alcohol staat op nummer 5 en xtc op nummer 16 of zelfs 18 kwa gevaarlijke/schadelijkheid. en dood gaan is 1 op de 3,6 miljoen! dus uhhh nee. tis wel slecht voor je lever en je nieren maar alcohol ook.. weet zeker dat dit beter is dan elke week zuipen! als alcohol in dit jaar zou worden uitgevonden, was het ook harddrugs geweest. overal waar je TE voor zet is niet goed.

    Reageer
    #7

    TEvreden (;

    Reageer
    #8

    Te weinig, is inderdaad nooit goed.

    Maar verder kan ik me niet echt voorstellen, dat die chemische bende nou beter is dan alcohol, gelukkig doe ik beide niet. En ga ik naar genoeg feesten. Wat prima vol te houden is zonder.

    Hou het liever bij plantaardig rookwaren, niet dat ik wil zeggen dat dat goed is, maar na een avondje van 6 a 10 hasj joints, wordt ik gewoon normaal en fris wakker.

    En na een avond zuipen werd ik dat nooit. Harddrug is verder gewoon voor guppen die beter om een uur of 23:00 naar bed kunnen gaan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nou xtc/mmda is eigenlijk als je kijkt naar de schade die het aan richt minder erg dan alcohol. Als je 1 pilletje neemt is dit minder schadelijk dan als je jezelf helemaal laveloos zuipt. Het nadeel aan xtc is je kan er pyschishe problemen aan overhouden. 6 a 10 hasjoints zijn in verhouding beter dan alcohol maar ook die kunnem blijvende schade aanrichten.

    en met harddrugs is voor guppen ben im het niet eens. Bepaalde drugs kunnen gewoon een feest naar een niv hoger tillen als je kijkt naar eigen beleving. En dat doen de joints niet :p

    Reageer
Reageer op: XTC/MDMA beter dan alcohol?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief