Hartkloppingen, druk op de borst na roken van een joint

 • #1

  Hallo mensen,

  ---Achterliggende informatie--- (Skip to get to the point)
  Ben een jaar geleden begonnen met blowen. In de zomervakantie is dit uit te hand gelopen. Zat tot op 2 maandjes geleden op 5 joints per dag.

  Ik ben 17 jaar, heb geen school, geen werk.
  Laatste half jaar dus hele dag thuis blowen en 's avonds naar maten toe, daar nog meer blowen. Elk weekend feestjes.
  Ik

  Nog voor de zomervakantie at ik nooit 's ochtends. Alleen vanaf de middag.
  Na de zomervakantie, als ik wel 's ochtends wat at, ging het er ook zo weer uit.

  Ongeveer 5 weken geleden, op een avond. Was alleen thuis, snel een biertje achterover gehaald en een vette joint meteen erna. Daarna nog met een pijpje gerookt.
  Dat was best wel hard trippen. Ging bad.
  Nou wist ik wel hoe ik met zulk soort dingen om moet gaan. Probeer mezelf dan rustig te houden. En dan is het maar een paar uur uitzitten..

  Was al wat bezig met minderen en ongeveer een week na de ''bad (trip)'' had ik ontwenningsverschijnselen. Ook lichte koorts en alles.. Ben ook veel afgevallen. Ben 1.87 lang en gewicht is 65 kg, was 62.
  Waren ongeveer een week op z'n ergst, en met de dag wordt het minder.
  Ben in de laatste 5 week, 6 dagen straight clean geweest en een keer 5 dagen. Voor de rest ook niet meer elke dag geblowt.

  Ontwenningsverschijnselen zijn zo goed als over, lichamelijk. Heb mezelf ook aangeleerd om 's ochtends weer te eten. En dat gaat goed 🙂
  Mentaal nog niet helemaal dus.
  Daarvoor heb ik om dinsdag een afspraak met een verslavingshulp. Weet ook niet helemaal wat. Maar daar ga ik 't hele verhaal ook even uitleggen.

  ---
  Probleem is, na die ''bad trip'', Als ik een joint opsteek, ben ik rustig in m'n hoofd, maar m'n hart gaat heel hard tekeer, wat ook hevige druk op de borst geeft. Ook heb ik een erg opgeblazen gevoel dan. Dat allemaal maakt het in mijn hoofd ook onrustig en stoned zijn erg onaangenaam.. 'T is altijd uitzitten. Heb mezelf voorgenomen een maand niet te blowen zodat al die troep uit m'n lijf komt. Vanmiddag m'n laatste gehad.

  Was ook gewend veel te drinken, weekends dan. Maar laatst na 3 biertjes begon ik hevig te zweten, had hartkloppingen en was weer heel angstig. Probeerde toen ook weer rustig te blijven.
  Ook als ik een peuk opsteek, gaat m'n hart ook veel sneller. Nja, en dus bij een joint is het 10x zo erg en gaat langer door.
  Elke avond, als 't donkerder wordt heb ik een soort van wazige visie.

  Lange tijd gedacht dat het een soort van trauma was van die trip van 5 weken geleden. Maar da's haast onmogelijk dacht ik laatst.
  Denk nu zelf aan een te lage bloedsuikerspiegel of iets.. Dat 't zou kunnen komen door die ontwenningsverschijnselen. Als ik er bij nadenk, dan krijg ik sowieso niet veel suikers binnen. Heb de laatste tijd amper aan frisdranken gezeten en andere dingen waar suiker in zit.

  Is dit een fysiek probleem of mentaal? Of beiden?

  Over een paar dagen sowieso even bloed prikken. Maar ik dacht, misschien kan ik hier eerder een antwoord van iemand krijgen 🙂

  Reactie
  #2

  Het beste is om helemaal niks meer te gebruiken, alleen een gezond, 3x per dag, ´´de schijf van 5´´ produkten gebruiken, en een structureel leven te leiden.Pak een studie op bijvoorbeeld, of ga vrijwilligerswerk doen., maar dat zal allemaal moeilijk voor u zijn.
  Die hartkloppingen en angst zullen dan op den duur verdwijnen.Sterkte!

  Reactie
  #3

  Gelijk stoppen met blowen. Je hebt meschien op de achtergrond onbewust last van hyperventilatie, spanningen ect.

  Bad trip bestaat niet bij wiet (THC is geen tripmiddel) is valt gewoon verkeerd of je neem te veel en rook te veel. Alkohol en wiet gaat niet samen, het kan nare effecten geven.

  Stop met blowen en minder drinken. Je bent nog zo jong. Het leven is te kort om verslaaft zijn.

  Reactie
  #4

  heb juist hetzelfde probleem... is precies of mijn lichaam het elk moment gaat begeven ook dan... ik rookte 4 jaar dagelijks een joint ben sinds oktober moeten stoppen omdat ik toen plots van die aanvallen kreeg waarvan ik dacht dat ik een hartaanval aan het krijgen was...na mijn laatste joint heb ik me nog 2-3 weken enorm slecht gevoeld met onregelmatige hartslag, constant zwak gevoel(precies of ik elk moment kon flauwvallen), slaapstoornissenen nog een hele lijst aan symptomen.... zo een zware aanval als na die laatste jointjes heb ik lang nietmeer gehad tot de dag voor kerstmis... toen kwam het ineens uit het niets. ik heb toen een hartslagmeter (die we na de eerste reeks aanvallen gekocht hadden) en had hartslag 130 en bloeddruk 19,9/8,5 ook op oudjaar heb ik het gehad na een paar pintjes te drinken en heb ik nieuwjaar thuis in mijn bed moeten vieren. sindsdien ging het beter en had ik geen last meer. gisteren heb ik dan noggis 2 trekskes gedaan van een joint (ik heb al lang voor de aanvallen begonnen willen stoppen met jointjes maar wil kunnen zeggen dat ik gestopt ben uit eigen kracht en niet omdat ik er anders een aanval van krijg, daarom deed ik het om te testen.) en kreeg weer een straffe aanval zoals die eerste keren.. nochtans heb ik al een tiental doktersbezoeken gedaan ben ik al 2 keer naar de spoed afgevoerd heb ik al een cardioloog gezien, ben mindfullness gaan volgen dus ik was mezelf hele tijd aan het overtuigen dat het niets was, lette op mijn ademhaling en probeerde het gevoel te negeren... maar het werd erger en erger (hart klopte sneller maar niet overdreven, ik schat rond 90/100, maar het klopte vooral opvallen hard... ik kon mijn hart door mijn trui zien kloppen... Ik voelde me ook enorm opgeblazen, kreeg kourillingen en was oncontroleerbaar aan het beven... bovendien kreeg ik enorm veel pijn aan linkerschouder en vanboven in mijn rug)het bouwde op tot een hoogtepunt, daarna ging het weer geleidelijk beter en beter... dit duurde in totaal zo'n 40 minuten

  Ik geloof wel dat er iets van hyperventilatie tussen zou zitten, maar zoek toch ook naar andere mogelijke oorzaken, want ik heb al genoeg info gekregen over hyperventilatie en hoe ermee omgaan, ben positief tussen de oren en krijg bovendien soms aanvallen (wel belange niet zo erg als waneer ik een joint gerookt heb) op de meest willekeurige momenten en 70% van de keren dat ik ga sporten of achter een bus loop of iets dergelijks... omdat ik ook duizelig wordt en de aders op mijn handen opvallend dunner zie worden denk ik altijd dat mijn bloed niet deftig circuleert zoals het zou moeten... kan dit?

  Reactie
  #5

  Zware angstaanvallen

  Reactie
  #6

  Lijkt meer op een krijgen van een longklap dat zijn geen angstaanvallen maar signalen om te stoppen wiet+long=longklap of het vergroten van de kans dat je het gaat krijgen

  Reactie
  #7

  Lijkt meer op een krijgen van een Klaplong dat zijn geen angstaanvallen maar signalen om te stoppen wiet+long=Klaplong of het vergroten van de kans dat je het gaat krijgen

  Reactie
  #8

  per direct stoppen met die rotzooi en anders hulp zoeken in een afkickkliniek...als je last hebt van hartkloppingen en angst etc is een teken van je lichaam dat je er niet meer tegenkan,is toch niet fijn als je last hebt van angstaanvallen ik spreek uit ervaring...ik heb jarenlang cocaine gebruikt..rookte ook weleens een aantal joints per dag en wat alcohol,ik ben nu officieel van de middelen af maar heb nog wel last van angst en paniekaanvallen in lichte vorm!!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Kun je verslaafd raken aan wiet? Apart verhaal. Ik rook vrij vaak wiet en dan soms opeens een week of wat niet meer omdat het er gewoon niet van komy. Bouw het anders gewoon rustig af ofzo. Of ga andere dingen gebruiken en wissel het af

  Reactie
  #10

  ik ben 19 jaar en ik heb ook precies dit probleem als ik een peukje rook of een paar biertjes drink en soms ook zonder als ik alleen een beetje moe ben. heb het sinds een avond speed te hebben gebruikt. ben er mee naar de cardioloog geweest en heb een aparaatje met plakkertjes mee gekregen maar ik kreeg geen aanval dus hebben ze niks kunnen zien. ik ben de hele tijd best wel moe en een klein beetje benauwd. ik ben gestopt met alles roken drinken drugs ik eet heel gezond en ik loop af en toe hard. heeft iemand enig idee hoe ik dit kan laten verdwijnen of moet ik gwn terug gaan naar de cardioloog?

  Reactie
  #11

  Oude post maar ik reageer toch even. Het komt 100% door blowen. Ik kreeg deze klachten een maand geleden na t smoken van een joint. Ik rookte 1 tot 2 gram per dag, nooit wat aan de hand. Ben nr de dokter geweest na t eerste incident. (Druk op borst, pijn onder linkerschouder, hart veeeel sneller kloppen). Niks mis met me longen enzo fotos gemaakt alles. Na 2 weken stoppen verdween de spierpijn en spierspasmes onder me schouder. Na 3 weken dacht ik laat me testen of t nou echt de wiet was. Had een klein jointje gedraait met 0.09 erin maar (normaal ging er zeker 0.3-0.5 in) en me hele schouder zat meteen weer vast. Ook ging me hart tekeer. Paniekaanval is het niet dat had ik alleen de eerste keer omdat ik dacht mijn hart. Ben nu 26 heb 10 jaar geblowed envan de ene op de andere dag kon ik er gwn niet meer tegen. Ik heb t nu ook als ik teveel drink maar dan de volgende dag. Ik hou t tegenwoordig bij 2 biertjes als ik wat drink en dat is verder geen probleem. Ik weet 1000% zeker dat het wiet is. Luister naar je lichaam. Ik kon nooit stoppen slapen toen ik eerder probeerde te stoppen toen ik overigens nog geen klachten had. Na deze bullshit was het vrij simpel om te stoppen. Ik denk omdat ik nu een rede had dat ik ook geen slaap problemen had. Heb wel een paar hevige dromen gehad, levens echt. T schijnt dat THC de remslaap onderdrukt en die kan even flink wraak nemen. Inmiddels omdat ik me ervan bewust ben nu, zijn die levens echte dromen liquide geworden. Ik besef dat ik droom en kan t zo controleren naar iets positiefs wat FUCKIN tripppppy is eigenlijk. Ik ben alsnog wel heel benieuwd hoe dit kan Van de ene op de andere dag kon ik er gewoon niet meer tegen. Best vreemd ik hield wel van me wietjes en hasjiesss.

  Reactie
  #12

  En je kan zeker verslaafd zijn aan wiet maar alleen geestelijk.

  Reactie
  #13

  ik heb precies hetzelfde, ik ben 20 heb 4 jaar lang elke dag gesmoked en sinds ongeveer anderhalf jaar gebruik ik stevig harddrugs.

  ik heb dit nu al een paar maanden en was een maand gestopt met blowen, af en toe een pofje wel maar niet veel meer. nu heb ik vorige weekend met redelijk wat bier op weer een dikke joint gerookt te hebben had ik weer het stonde gevoel wat ik altijd had. maar nu heb ik vandaag weer een joint gerookt en heb ik dit weer gekregen, alleen ik heb als het gebeurd ook een druk op mijn hoofd.

  Reactie
  #14

  Wiet is wel degelijk een tripmiddel echter, in de lichtste vorm. De symptonen die ervaart zijn zeer waarschijnlijk een ophoping van stress. Dit veroorzaakt hyperventilatie en andere lichamelijke klachten. Ga eens bezig met je leven doel te geven. Zingeving is belangrijk tegen stress. Ook jezelf niet druk maken om je hart is belangrijk. Vraag wat onderzoeken aan bij de dokter voor gerust stelling. Ecg, fietstest, cholesterol en evt echo.

  Bovenstaande zeg ik uit ervaring. Doe er wat mee!

  Reactie
  #15

  Ja dit is echt vaag. Ik blow nu al wel een tijdje, maar pas sinds kort veel meer en vaker. Daarnaast elk weekend de nodige biertjes en of andere drank. En ook al een tijdje gaat het iets harder met de harddrugs. Nou leverde dit tot voorkort geen problemen op, maar sinds een paar maanden leek het soms 's avonds na het roken van een jointje wel alsof ik een soort aanval kreeg. Toch bleef het dan bij een voorgevoel. Maar vanavond was het dus toch zover. Het was sowieso best heftig, maar na het lezen van al deze verhalen werd ik rustig. Is het vaak zo dat je dit soort aanvallen vaker krijgt? Of als ik stop, gaat het meteen over?

  Reactie
Reageer op: Hartkloppingen, druk op de borst na roken van een joint
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief