Rug pijn na kleine hoeveelheid alcohol

  • #1

    Laat ik me eerst voorstellen,

    Mijn naam is Robert ik ben 26 jaar weeg ongeveer 80 kilo en ben verder gezond en voel me goed.

    Ik ben geen zware alcohol gebruiker ik drink meestal 1 of 2 pilsjes in de week, meestal in het weekend.

    Nu het probleem, soms laten we zeggen 1 op de 50 keer dat ik een drankje pak (eerste van de dag) krijg ik spontaan rugpijn in mijn onderrug waardoor ik amper recht kan lopen.

    Dit is dan meestal al voordat ik de helft van mijn biertje op heb. De pijn blijft dan een goede 15 a 30 minuten.

    Wat ik zelf heb ondervonden:

    - een lege of volle maag maakt niet uit.
    - Soort en sterkte van de alcohol maakt niet uit.
    - Warm water verzacht de pijn een beetje maar ik heb niet het idee dat het sneller over gaat als ik bijvoorbeeld in bad ga liggen. Wat wel het geval zou moeten zijn als het spieren zijn die mijn rug pijn veroorzaken.

    Reageer
    #2

    Niemand een idee..?

    Gisteren weer last van gehad.

    Reageer
    #3

    Er zijn diverse aandoeningen die rugpijn als gevolg van het drinken van alcohol kunnen veroorzaken, echter de alcohol is niet de oorzaak. Er is bijna altijd sprake van onderliggend lijden dat door de alcohol net dat zetje in de rug krijgt om pijn in de rug te veroorzaken. Deze oorzaken zijn onder andere artritis, scoliose, een hernia of andere aandoeningen van de rug.

    Alcohol kan ook kramp veroorzaken met spierpijn als gevolg van alcohol gebruik omdat alcohol spieren ontspant en daardoor andere spieren misschien juist mogelijk zwaarder belast; in dit geval is de pijn houdingsafhankelijk.

    De meest voor de hand liggende is reflux als gevolg van maagzuur. De klachten zijn doorgaand anders dan door u beschreven maar rugpijn is hierbij goed mogelijk.

    Een andere mogelijke oorzaak is een aandoening van de alvleesklier. Dit kan alleen door een arts worden onderzocht.

    Hetzelfde geldt voor lever problemen, en ook hiervoor is een bezoek aan de huisarts gerechtvaardigd.

    Er zou ook sprake kunnen zijn van een overgevoeligheid voor elementen uit de alcoholische drank die u nuttigt zoals sulfiet in wijn of hop in bier maar het kan ook ieder ander bestanddeel zijn.

    Als laatste zouden de nieren aangedaan kunnen zijn.

    Het beste ga je dus met deze klachten naar de huisarts als je er veel last van hebt of een ernstige oorzaak vreest voor onderzoek naar jouw specifieke situatie.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie Reinier,

    Ik heb normaal nooit last van me rug of van andere delen van mijn lichaam.

    Met dingen zoals artritis, scoliose en hernia lijkt het mij dat ik er zonder alcohol ook last van zou moeten hebben.

    Kramp zou kunnen en dat is eigenlijk ook wat ik denk wat het is maar de pijn veranderd niet echt heel veel met een andere houding.

    Zo ver als ik me kan herinneren heb ik nog nooit echt last gehad van maagzuur (niet merkbaar in ieder geval).

    Gevoelige elementen in alcohol betwijfel ik ook want het maakt niet uit wat voor een alcohol het is. Het is gebeurd met bier, wijn, en verschillende sterke dranken.

    Wat mij wel opvalt is dat bij het zoeken op het internet ik nog niemand ben tegengekomen die het zelfde probleem heeft, maar misschien zoek ik verkeert.

    Maar ja misschien inderdaad eens langs mijn huisarts gaan.

    Reageer
    #6

    Dank u :)!

    Reageer
    #7

    Ik heb dat dus ook van tijd tot tijd en ik ben het met de topicstarter eens dat sommige aandoeningen die genoemd werden chronisch aanwezig zouden moeten zijn.
    Een andere oorzaak is een lymfoomziekte maar ook hiervoor geldt dat deze diagnose een mozaiek aan kenmerken inhoudt en niet alleen sporadisch pijn na alcohol (bijv chon moeheid etc).

    Wat het nu wel is? Geen idee.

    Reageer
    #8

    Misschien is het niks anders dan een reactie op je spieren.

    Ik heb het nu weer een tijdje niet gehad (sinds openen van topic). En ik heb die tijd wel alcohol gedronken inclusief een paar keer best veel (avondje stappen).

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb daar ook last van, ben zelf nog maar 20 jaar maar 4jaar geleden had ik voor het eerst last van rugpijn na een glaasje alcohol! vooral in de bovenrug, en echt heel hevige steken, bij mij duurde het meestal een goeie 10 minuten! Dit had ik enkele keren maar daarna is het enkele jaren niet meer voorgevallen, nu heb ik het terug! Het maakt niet uit of ik nu veel of weinig drink, en ook niet echt wat ik drink, maar opeens krijg ik echt zo een stekende pijn! Echt heel vreemd....

    Reageer
    #10

    Eliennn, waarom ga je met deze acute medische problemen niet even naar de huisarts? De huisarts kent je en kan je onderzoeken en de oorzaak vaststellen. Pas als de oorzaak bekend is, kan de huisarts misschien iets voor je doen.

    Reageer
    #11

    Ik heb hetzelfde wordt er gek van ga op dit moment door de grond van de pijn .
    Ik heb het alleen niet bij 1glas maar bij een stuk of 10 en ook niet direct maar de dag later ik heb wel heel zware beenkrampen snachts het enige wat bij mij goed helpt is warm houden met een kruik

    Reageer
    #12

    John, ik heb het vermoeden dat de problemen bij jou in jouw benen ontstaan door het bloedvatvernauwende effect van veel alcohol. Herken jij deze klachten ook als je lang stukken moet lopen? Rook je misschien ook? Heb je ook op andere plaatsen in jouw lichaam bloedvat problemen zoals in de winter koude handen en voeten en heb je soms last van pijn op de borst? Eén glaasje alcohol verwijdt de bloedvaten maar als je er meer drinkt (10 is erg veel, en neigt sterk naar alcoholisme) dan worden de bloedvaten door het spierweefsel in de bloedvatwand dichtgedrukt waardoor je dus te weinig zuurstof in de bene kunt krijgen met als gevolg kramp en pijn.

    Reageer
    #13

    Ik heb wel klachten in mijn scheenbenen als ik een korte tijd wandel.Hiervoor ben ik bij de doktor geweest die zegt dat de spieren in een huls zitten en er niet genoeg ruimte is maar voor de rest heb ik geen last van mijn benen.Ik rook wel maar drink bijna nooit maar heb op dit moment wel het gevoel dat de kramp in dezelfde plekken kan terug schieten mijn rug is ook nog gevoelig maar niet zo erg als gister
    Heb wel besloten om die paar keer per jaar dat ik op stap maar een watertje neem want het is me die pijn niet meer waard.
    Maar blijft toch een vreemd iets

    Reageer
    #14
    Reageer
    #15

    Hallo allen,
    Ik heb hetzelfde probleem, heel apart, al vaak na een paar slokken. Maar na een half uurtje verdwijnt de zeurende pijn in de onderrug ook zo weer. Ik ben 29jr en (leef) gezond.
    Groetjes!

    Reageer
Reageer op: Rug pijn na kleine hoeveelheid alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief