Alcohol allergie/intolerantie??

 • #1

  Hallo,
  Ik was laatst met vriend wat aan het drinken. Er was geen feestje ofzo, maar gewoon voor de gezelligheid. Ik drink nooit, maar dit was een uitzondering. Ik had 1,5 biertje op en een relatief klein shotje. Ik voelde me die dag gewoon prima (niet aangeschoten). Toen ik ging slapen merkte ik dat ik op meerdere plekken veel jeuk kreeg (zonder bulten ofzo). Maar toen ik de volgende dag wakker werd zag ik dat ik bultjes op mijn buik had (ong. 4-5). Maar deze waren bijna op dezelfde plek als waar ik vroeger waterpokken heb gehad (littekens van waterpokken zitten er nog). Maar ze zaten ook op nieuwe plekken waar ik nog geen waterpokken heb gehad. Later merkte ik ook dat ik bultjes op mijn bovenlip had. Toen ik wakker werd voelde ik me al ziek (hoofdpijn, enz.). Op mijn borst en arm verschenen ook rode plekken.
  Komt dit door alcohol of zit er een andere reden achter. Ik heb het nog nooit eerder gehad. Iemand met tips of hulp? Bedankt!

  Reactie
  #2

  Moeilijk te zeggen. .. hoe zit het nu met de bultjes?

  Reactie
  #3

  Bultjes zijn nog steeds aanwezig. Ik voel me nog steeds ziek. Ik zat eraan te denken dat de bultjes wellicht door het scheren komen, maar dat leek me sterk, aangezien ze ook op mijn arm zitten. Ik merk ook dat ik die littekens van mijn waterpokken duidelijker zie (roder). Dit kan ook aan mezelf liggen, aangezien ik er nooit naar kijk. Maar het viel me wel op.

  Dingen die misschien belangrijk zijn:

  - lichte hooikoorts

  - Half Aziatisch (Indonesisch). Ik zag online dat Aziatische mensen vaak gevoeliger zijn voor alcohol.

  - Verder geen last van allergieën.

  Reactie
  #4

  Neem morgen contact op met je huisarts

  Reactie
  #5

  Oké, bedankt voor de hulp! Ik breng u op de hoogte.

  Reactie
  #6

  Ik ben bij de huisarts langs geweest. Het leek haar sterk dat het met alcohol te maken had. Zoals ik al vermeld had heb ik lichte hooikoorts klachten. Ze denkt dat het waarschijnlijk daaraan licht. Mij is geadviseerd om veel te drinken en elke dag goed mijn haren te wassen (ivm pollen in mijn haar). Ook heb ik hooikoorts pillen meegekregen en een verkoelende zalf om mijn huid vet te houden. Het zou na een week ongeveer over moeten gaan.

  Reactie
Reageer op: Alcohol allergie/intolerantie??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief