1 keer drugs en al jaren paniekaanvallen

  • #1

    Hallo,

    Ongeveer 5-6 jaar geleden heb ik een stukje spacecake gehad. Heel dom natuurlijk maar ik was nieuwsgierig en wilde meedoen met de rest. Het stukje viel echter helemaal verkeerd! Ik dacht op dat moment echt dat ik het niet zou overleven. Ontzettende hartkloppingen en ik kon me niet meer bewegen, een paar uur lang. Dit vond ik natuurlijk heel eng en heeft een grote indruk op mijn leven gemaakt. Voorheen was ik helemaal niet met de dood en mijn hart bezig, maar sindsdien elke dag. Ik heb vaak paniekaanvallen, hyperventilatie, hartkloppingen en hartoverslagen. Volgens de huisarts is er niets met mijn hart en ik ga er maar vanuit dat dat ook niet zo is. Toch maak ik me zorgen. Heb veel geprobeerd tegen de aanvallen maar niets blijkt blijvend te helpen.

    Zijn er meer mensen die na drugsgebruik last hebben gekregen van hartkloppingen en paniekaanvallen??

    Reageer
    #2

    Hey,
    Ik heb een maand geleden voor de eerste keer spacecake geprobeerd zonder de gevolgen ervan te kennen. Het is me ook helemaal verkeerd bekomen. Ik dacht écht dat ik was doodgegaan, besefte totaal niet dat de hallucinaties door de spacecake kwamen. Sindsdien heb ik bijna dagelijks paniekaanvallen met hyperventilatie en de hele reutemeteut. Bij mij slaan de aanvallen vooral 's nachts toe (ik slaap nog amper!) en ook durf ik niet meer alleen thuis te zijn. Waarschijnlijk heb ik toen zo'n schrik gepakt om dood te gaan dat mijn lichaam nu alle situaties wil vermijden waarin niemand me kan helpen mocht ik écht aan 't doodgaan zijn.
    Ik ga één dezer mijn verhaal doen bij de dokter, misschien helpen slaappillen wel of ademhalingstherapie. Ben jij naar de dokter geweest? Wat heb je al geprobeerd?
    Veel beterschap,
    Een (bijna) wanhopige lotgenoot

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Ik ben dus niet de enige! Toen het net was gebeurd werd ik echt uitgelachen door mensen en werd er achter mijn rug om geroepen: "help ik ga dood". Gelukkig deed het me niet veel. Ik weet zelf wel wat ik heb meegemaakt! En mijn vrienden en familie stonden gelukkig altijd voor me klaar.
    Ik weet hoe je je voelt met alleen zijn! Woon sinds anderhalf jaar alleen en lig dan soms in bed met het idee dat ik iets aan mijn hart krijg en er niemand is die me kan helpen.

    Wat ik al heb geprobeerd:
    1. huisarts natuurlijk, die naar mijn hart heeft geluisterd, hartfilmpje gemaakt (niets op te zien).
    2. psycholoog, die heel erg in mijn verleden ging spitten en veel vragen over seks! (heeft er niets mee te maken!!) ging stellen.
    3. haptonoom, hiervoor moet je wel een beetje zweverig zijn. heeft me wel veel dingen over het lichaam geleerd.
    4. cesartherapie, is er vooral op gericht dat je goed ademhaalt en leert ontspannen maar hier werd het bij mij erger van.

    Alles hielp tijdelijk maar niet genoeg om voor altijd van het probleem af te komen, helaas.
    Medicijnen wil ik absoluut niet, maar het kan helpen, zoals antidepressiva, seroxat en oxazepam.

    Laat me weten als je DE oplossing hebt. Succes en sterkte alvast!

    Reageer
    #4

    Hey,

    Ik heb het ook gehad. Heb ongeveer 1,5 jaar geleden een stuk spacecake gehad, zonder eveneens de gevolgen te kennen.
    Het is me ook verkeerd gevallen. had een flinke paniek aanval. ik begon te trillen en ik had het koud. een mega droge mond en dacht echt dat ik doodging; ik wilde van iedereen afscheid nemen...
    Ik heb ook na die tijd altijd het gevoel gehad, dat als ik s avond in bed lig, dat mijn hart weer over slaat of iets anders met 't hart gebeurd. Zo vreemd hoe bang je kan zijn, terwijl ik er overdag niet zoveel over na hoef te denken.
    Ik ben blij dat ik in slaap val en weer wakker wordt.
    Ik kan ook alleen slapen als ik m'n hart niet hoor kloppen want dan let ik er juist op. vreselijk.
    Heb het gevoel dat ik juist een hartaanval krijg als ik er teveel over nadenk in bed. wordt er gek van.
    Voor mij helpt het om aan iets anders te denken. want mentaal heb je veel invloed op je lichaam.. niet teveel nadenken. is niet gezond.

    xxx

    Reageer
    #5

    Ja, ik ben 14 jaar, heb voor het eerst cannabis geprobeerd met mijn vrienden op school.
    ik zit nu met zware panniek aanvallen en hyperventilatie. het lijkt wel alsof ik dood ga, maar ik weet ook dat het zal ophouden, ik heb de panniek aanvallen het meest op de plek waar ik het gebruikt heb, ik had namelijk een overdosering gehad, en dacht dat ik dood ging, alsof mijn hoofd ontplofte maar het was allemaal nep. dat had ik op dat moment niet door natuurlijk. maarja mijn panniek aanvallen worden al steeds minder omdat ik hulp heb gezocht, mensen die gespecialiseerd zijn in panniek aanvallen kunnen je heel goed gerust stellen.

    ik zou het toch eens proberen ;=)

    Reageer
Reageer op: 1 keer drugs en al jaren paniekaanvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief