alcohol en wiet 14 jaar

  • #1

    Ik ben een jomgen van 14 en dronk een tijdje geleden bijna elke week met vrienden alcohol en kwam soms tipsy of dronken thuis, ook heb ik een tijdje geleden wiet gedaan, is dit normaal voor mijn leeftijd (er is geen sprake van groepsdruk en ik doe dit allemaal voor het plezier en de kick, niet om emoties weg te drinken ofzo)

    Reageer
    #2

    Drugsgebruik en alcohol gebruik zijn op zich al niet normaal. Dus helemaal niet voor iemand van 14

    Reageer
    #3

    Misschien dat anderen in dit geval geen druk op je leggen maar je doet het om bij de groep te horen dus in zekere in wel groepsdruk. Ook klopt het natuurlijk niet dat anderen het toestaan en jou dronken laten worden zonder in te grijpen. Dat zijn geen vrienden. Ook dat je hele avonden van huis bent op zo'n leeftijd vind ik niet kloppen en weten je ouders er niks van af? Af en toe een biertje of wijntje zou misschien nog niet heel erg zijn maar als je er meerdere achterover slaat kan het zeker wel kwaad. Voor een volwassene is het al niet goed. Alcohol zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, voor afbraakproducten in je lichaam; het is een belasting voor je lever; het ontregelt je neurotransmitters; het zorgt voor voedingstekorten, met name vitamine B, magnesium en zink; enz.

    Praat in godsnaam met je ouders hierover.

    Reageer
Reageer op: alcohol en wiet 14 jaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief