vieze geur bij voorover buigen en slechte smaak snot

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik heb sinds enkele dagen bij het voorover buigen van het hoofd een enorm slechte geur inmijn neus... Ik kan het het beste omschrijven als iemand die een enorm indringende stinkende adem heeft en voor jou zit te praten.
    Sinds gisteren komt is er ook meer snotproduktie en bij het opsnuiven en inslikken heb ik diezelfde smaak zoals de geur (kan het niet anders omschrijven)
    Heb enkele weken geleden een kies laten trekken en een week geleden is een andere ontzenuwd.
    Vorig weekend ook koorts gehad en twee dagen ziek... nu soms ijl in het hoofd.
    Iemand enig idee waar die geur en smaak vandaan zouden kunnen komen?

    Reageer
    #3

    Ik heb precies het zelfde aan de hand!! De smaak in de mond en het snot dat je beschrijft.. Heb ik ook.. Snap niet hoe het komt.. Heb wel ook anderhalve week geleden mijn verstandskiezen alle 4 laten trekken..
    Ik ben benieuwd als jij ondertussen al weet wat er aan de hand is? Hoop er van te horen!!

    Reageer
    #4

    Als de verstandskiezen worden getrokken, raken de smaakzenuwen een beetje en de war. Dat gaat gelukkig meestal vanzelf weer over.

    Reageer
    #5

    Ik heb dit ook. Al 5,5 week. maak me er steeds meer zorgen over.

    Reageer
    #6

    Dat lijkt mij niet nodig. De zenuwen kunnen wat in de war zijn, en dit herstelt in de loop van de tijd vanzelf weer als het goed is. Ga anders even terug naar de tandarts, of naar de huisarts, maar ik denk dat die hetzelfde zegt.

    Reageer
    #7

    hallo, ik heb precies hetzelfde en ben er al eens voor bij de KNOarts geweest en die zegt dat het door de tanden en kiezen komt. Er is op èèn of andere manier iets aan de hand met het gebit. vooral goed poetsen en flossen.

    Reageer
    #8

    Dysosmie is de medische verzamelnaam voor afwijkingen of defecten aan de reukzin.
    Er bestaan meerdere vormen van reukstoornissen, te weten: (in alfabetische volgorde)

    Anosmie: een totaal verlies van het reukvermogen.
    Hyposmie: een gedeeltelijk verlies van het reukvermogen.
    Parosmie: een vervorming van het reukvermogen. Het ruiken van een bepaalde geur terwijl men het idee heeft iets ander te ruiken. Vaak ruikt men een onplezierige reuk. Een vorm hiervan is kakosmie (men ruikt de lucht van uitwerpselen).
    Fantosmie: men ruikt iets terwijl er niets te ruiken is. (fantoomgeuren)
    Presbyosmie: afname van het reukvermogen veroorzaakt door ouderdom.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Dysosmie

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb dezelfde klacht, ook na het trekken van een verstandskies die nogal diep zat, waardoor en een perforatie naar de bijholte achterbleef. Deze perforatie zou dichtgroeien en anders groeit de huid, waar de verstandskies zat, wel dicht.
    Anyway, op 18 juni heb ik dus mijn verstandskies laten trekken, we zijn nu bijna 8 weken verder. De huid is alweer een tijdje dichtgegroeid, dus daar komen geen bacteriën meer door naar binnen.
    Kort na het trekken kreeg ik al last van die lucht in mijn neus, gepaard met veel kleverig snot, dat ik herkende van een voorhoofdsholteontsteking die ik 30 jaar geleden ooit eens had, alleen kwam nu die zwavelachtige geur erbij. Ik weet het aan de oplosbare hechtingen, want de huid rondom die hechtingen bleek ook te ontsteken. Omdat de geur en het snot niet snel minder werd en ik er wat onrustig van werd, ben ik na een telefoontje weer terug naar de kaakchirurg gegaan. Deze schreef 5 dagen antibiotica voor. Dat hielp aanzienlijk. Maar helemaal weg is het tot op heden niet gegaan. Ik hoopte dat mijn afweersysteem de rest zou oplossen, maar na 6 weken krijg ik er een beetje een hard hoofd in. Het is bij mij geen fantoomgeur, zoals wel door meerdere mensen wordt aangedragen, want ik heb nog steeds ook dikker snot, in kleur variërend van transparant (na het spoelen met zout), tot transparant met wit, naar transparant met lichtgeel. Soms smaakt de snot ook heel bitter, alsof je oorsmeer proeft zeg maar. En soms heb ik er uren geen last van en dan ineens een uur weer wel. De geur ruik ik als ik mijn hoofd voorover buig en anders ruik ik het ineens in mijn linker neusgat en dan ga ik snuiten, ophalen of spoelen en dan is het weer weg. Maar het komt toch een halve dag later weer terug.
    Ik vermoed dat iets in mijn bijholte of voorhoofdsholte niet helemaal goed zit, een infectie denk ik, maar ik vind het wel typisch dat het al zo lang duurt/hardnekkig is. Of misschien is het een allergie, ik lees ook dat mensen het niet meer hebben als ze een hooikoortstabletje hebben genomen.
    Is iemand hier ook bekend mee en er uiteindelijk toch gewoon weer vanaf gekomen?

    Reageer
    #10

    Het is niet dat je reukzin in de war is of zo, als er óók geel snot bij is.

    Reageer
    #11

    Het hooikoortstabletje heeft niet veel geholpen helaas. De klachten lijken wel iets minder geworden te zijn, maar weg is het nog steeds niet. Bij vlagen geel snot uit het linker neusdeel. 1 á 2x per dag een stinkend, pus-achtig walmpje in de neus, dat 10 minuten later weer is verdwenen. Linker neusgat veelvuldig 'dicht'. Relatief nog veel 'lichtelijk typisch smakend' snot doorslikkend.
    1 kies is enigszins gevoelig nog. De tandarts heeft die kies iets afgeslepen, hij was namelijk van mening dat deze misschien iets hoger was komen te liggen na het trekken van de verstandskies, waardoor deze kies meer belast werd en dus geïrriteerd kon zijn. Als dit afslijpen niet na 2 weken verbetering gaf, dan moest ik maar weer eens terugkomen. 2 weken zijn inmiddels net voorbij maar ik wacht nog een extra week.
    Ik heb zelf het vermoeden dat er een vreemd object, bijvoorbeeld een kiessplinter, ergens achter in mijn neus vast zit en dat het lichaam dit probeert eruit te 'pussen', of dat het een chronische kaakholte infectie betreft (hoewel de onervaren huisarts van mening was van niet), of dat er nog iets in de kaak of kaakholte zit dat er niet uit kan, of dat er bij het trekken van de verstandskies een wortelpunt van een andere kies is gebroken, of dat er nog restanten van hechtingen in mijn tandvlees zitten, ik zie wel iets dat daarop lijkt namelijk. In ieder geval lijkt er iets te zitten dat de boel irriteert en ga ik over een week maar weer eens naar een arts: tandarts, huisarts of KNO arts. Misschien kan er binnenin eens secuur naar gekeken worden, met een cameraatje of zo. Het duurt gewoon te lang. Ik post later weer verder.

    Reageer
    #12

    Ben ik weer. Vorig weekend strontverkouden geweest en dat heeft mijn klachten (geel geurend snot) zeer verergerd. Ben gewoon weer terug bij af. Inmiddels deze week ook dus terug bij de kaakchirurg geweest. Het wondje van de verstandskies was in ieder geval gewoon helemaal goed genezen, ik moest maar eens bij de KNO arts te rade gaan. Afspraak gemaakt en over 2 weken ben ik daar aan de beurt. Vandaag heb ik voor eigen rekening een volledige gebitsfoto laten maken bij de tandarts, daar moest ik immers terugkomen als het afslijpen niet geholpen had. Uit de foto blijkt dat er geen vreemde voorwerpjes achtergebleven zijn of er een wortel is afgebroken o.i.d.. Wel is te zien dat mijn kaakholte aan die ene kant helemaal vol zit, dus hoogstwaarschijnlijk is het een chronische sinusitis/kaakholteontsteking (hoewel m'n beginnende huisarts dacht van niet). Hier zou de KNO arts mij wel vanaf kunnen helpen, volgens de tandarts is deze kwaal gewoon goed te behandelen, ook al loop ik er nu al 4 maanden mee. Waarschijnlijk wordt het een extra antibioticakuurtje en hij zal wel ook proberen de kaakholte eerst schoon te maken. Ik heb veel vertrouwen in mijn tandarts. Er gloort hoop aan de horizon. Nog 2 weekjes uitzingen. Ik laat het resultaat weten.

    Reageer
    #13

    Ben ik weer.
    Vandaag dus bij de KNO arts geweest. Onderzoekje gedaan en inderdaad chronische Sinusitis.
    Arts ging met een cameraatje mijn neus in, dat was een beetje pijnlijk maar nog net te doen, maar niet zonder tranen in m'n ogen. De boel in mijn neusholte was geïrriteerd. Daarna nogmaals mijn neus in, dit keer met een dunnere spriet, om een kweekje af te nemen om te gaan onderzoeken welke bacteriënstam het betreft, ivm bepaling van het optimale antibiotica-type. Sommige stammen zijn namelijk resistent tegen bepaalde types antibiotica en dan help het dus niet.
    Toch heb ik ook nu wel al een 10 daagse antibiotica-kuur voorgeschreven gekregen + voor 10 dagen ontstekingsremmers voor het laten slinken van mijn opgezwollen slijmvlies, in de hoop/verwachting dat mijn bijholte daarna weer goed draineert en de troep eindelijk kan afvloeien. Begin november moet ik weer terug om te laten kijken hoe het er dan bij staat. Ik meld e.e.a. dan weer hier, hopelijk is het dan, na 5 maanden tobben, eindelijk opgelost. Maar je weet het maar nooit, we gaan het gewoon wel zien.

    Reageer
    #14

    P.s. oh ja en ik heb vandaag ook een CT-scan gehad, om te zien of er misschien een heel klein stukje wortel van de getrokken verstandskies is achtergebleven, dat kan dus toch ook nog steeds het geval zijn.
    Ook daarvan krijg ik dan de uitslag, begin november.

    Reageer
    #15

    Ben ik weer, met een tussenstand.
    Ik zit nu dus aan een antibioticum en een ontstekingsremmer.
    Verbluffend, al na 2 dagen was het geurtje verdwenen. Daar loop je dan eerst maandenlang te tobben.
    Het is nu zaak dat de binnenkant van de neus van z'n opgelopen irritaties herstelt. Ik heb wat dat betreft nu ook al geen verstopt neusgat meer, alles komt tot rust...eindelijk. Ik maak de antibioticum-kuur natuurlijk helemaal af en begin november ga ik dan nog naar de KNO-arts voor de controle en de uitslag van de CT-scan. Maar de vooruitzichten lijken op dit moment prima te zijn.

    Reageer
Reageer op: vieze geur bij voorover buigen en slechte smaak snot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief