Prolactine

  • #1

    [b][/b][color=#800080][/color]hallo, ik heb sinds mijn 16de al afschijding (hoge prolactine) ben nou inmiddels al 21 en nog steeds heb ik het. ben al een jaar bezig om een kindje te krijgen maar het lukt maar niet. en mijn prolactine is ook nog steeds hoog en heb ook al medicijnen ervoor. ik slik die medicijnen al ongeveer 5 maanden. ze hebben ook naar me baarmoeder gegeken was prima en MRI scan gehad was ook goed alleen bleek door me bloed dat mijn proclatine hoog is. heeft iemand ervaring?

    Reageer
    #2

    Hallo ChnChn,

    Wat vervelend dat je al zo'n tijd bezig bent en het lukt maar niet. Waarom vraag je geen doorverwijzing naar de gynaecoloog? Als je langer dan een jaar probeert om zwanger te worden, kun je laten onderzoeken waar het aan ligt. Misschien is de afscheiding niet het (enige) probleem.

    Succes.

    Reageer
    #4

    hallo,
    ik ben ook door verwezen naar de gynaecoloog ze hebben naar me baarmoeder gekeken en ze zei dat er geen probleem is en ze hebben een MRI scan gedaan en bleek dat mijn prolactine 0.57 is tewijl het 0.50 moet zijn(dat wat normaal zou zijn) en nou heb ik als medicijnen parlodel 2.5.

    Reageer
    #5

    Verhoogd prolactine wordt vastgesteld middels boedonderzoek en niet met behulp van een MRI.

    Voor een afwijkende en verhoogde waarde geldt dat het prolactine hoger is dan 22 microgram per liter.

    Welke symptomen heb jij?

    Reageer
    #6

    hallo, klopt maar ik bedoelde dat ik een mri scan heb gehad maar was goed en door bloed onderzoek bleek dat mijn prolactine hoog was. ze zei 0.57 en voor dat ik ongesteld word heb ik veel melk afschijding en na me ongesteld heid niet zo veel maar is wel aanwezig. sinds ik parlodel als medicijnen heb heb ik geen melk meer. maar nu ben heb ik 5 maanden al die medicijnen maar wel ongeveer anderhalf jaar bezig om een kindje te krijgen.

    Reageer
    #7

    Als je langer dan een jaar aan het proberen bent, mag je om een doorverwijzing vragen bij de gynaecoloog voor nader onderzoek.

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wij kwamen der achter dat bij mij de prolactine te hoog was omdat mijn menstruaties uitblijven of langere tijd tussen zat. Heb Cabergoline gekregen om het stofje te onderdrukken. En inderdaad ook een MRI laten maken. Nu krijg ik binnenkort te horen of het goed is. En welke medicijn ik er bij krijg. Maar als ik jullie was zou ik eens een afspraak maken bij de gynacoloog om te vragen wat er nog meer aan de hand kan zijn waarom het niet lukt bij jullie. Bij mij konden ze namelijk niet voor 100% uitsluiten dat ik misschien PCOS had. Dus laat je voor de zekerheid bij een AMC onderzoeken als jullie dat in de buurt hebben. Zelf lopen we bij het Erasmus MC. Succes verder.

    Reageer
Reageer op: Prolactine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief