geen maandstonden

  • #1

    ik heb jaren de pil genomen
    waar ik een stopweek moest houden enzo
    Maar vorige zomer ben ik daar mee gestopt en ik kreeg mijn maandstonden redelijk normaal voor 3 maanden want sinds oktober heb ik ze niet gehad alleen eind januari heb ik een HEEL klein beetje bloed verloren...
    Nu begin ik wel bang te krijgen ik heb een afspraak gemaakt met mijn gyneacoloog maar die kan pas in oktober.
    Ik zou dus graag vrouwen "vinden" die dit ook hebben meegemaakt en ik zou ook willen weten of ik nu zwanger kan worden ofniet.
    Want zou nu graag het condoom dan achterwege laten aangezien ik een vaste relatie heb.

    ik hoop echt dat ik hier vlug antwoord mag verwachten

    Reageer
    #2

    Dit kan wijzen op zwangerschap. De oorzaak kan tevens zijn: stress, te snel afvallen, te veel lichaamsbeweging, een hormonale stoornis, te veel drop eten of overgewicht.

    Reageer
    #3

    Amenorroe is het langer dan 6 maanden uitblijven van de menstruatie bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

    Secundaire amenorroe is het uitblijven van de menstruatie bij vrouwen die eerder wel hun cyclus hebben gehad. Ook hierbij kunnen de oorzaken lichamelijk zijn (bijvoorbeeld zwangerschap), maar ook psychisch (bijvoorbeeld stress, depressie of anorexia).

    Wanneer amenorroe optreedt als gevolg van een stoornis in de hormoonregulatie zonder dat er een organische aandoening is vast te stellen, spreekt men wel van functionele amenorroe.

    Reageer
    #4

    De term secundaire amenorroe wordt gebruikt indien de menstruatie van de vrouw niet komt opdagen gedurende zes tot twaalf maanden of langer, men niet zwanger is en voorheen een normale cyclus had.

    Een mogelijke oorzaak hiervan is stress. Hevige emoties kunnen de cyclus in de war sturen. Ook vrouwen die erg bang zijn om zwanger te worden of daar juist heel erg naar verlangen kunnen plotseling hun menstruatie niet krijgen.

    Verder kan de menstruatie door intense oefeningen gecombineerd met een lage inname van caloriën bepaalde hormonale veranderingen veroorzaken waardoor de menstruatie wegvalt. Onderzoek toonde aan dat als gevolg van hun trainingsschema loopsters, turnsters en danseressen vaker dan bijvoorbeeld zwemsters, roeisters of volleybalspeelsters met dit probleem te maken krijgen. De vrouwen uit de laatste categorie behouden een groter lichaamsgewicht dan de vrouwen uit de eerste categorie, die vaak streven naar een slanke lijn.

    De menstruatie komt meestal terug op gang nadat de vetreserves tot 23% zijn gestegen. Secundaire amenorroe veroorzaakt door sportbeoefening zorgt ook vaak voor een snellere botafbraak vanwege de afwezigheid van het vrouwelijke estrogeen-hormoon.

    Verder kan zwaar werk, een daling van het lichaamsgewicht (bijvoorbeeld bij anorexia nervosa) of een andere ziekte (suikerziekte, schildklierziekte, enzoverder) de oorzaak zijn. Ernstige fysische of emotionele stress of een psychiatrische ziekte kunnen ook tot amenorroe leiden. Heel zelden gaat het om aandoeningen van organen die met de menstruatiecyclus te maken hebben: een storing in de werking van de hypofyse, een slechte werking van de eierstokken, een belemmerde afvoer van het menstruatiebloed, de afwezigheid van eierstokken, baarmoeder of vagina, enzoverder. Ook genetische factoren kunnen een invloed hebben. Een voorbeeld hiervan is het syndroom van Turner.

    Bij secundaire amenorroe mag de anticonceptie niet uit het oog worden verloren. De ovulatie kan immers op een totaal onvoorspelbaar moment optreden.

    De behandeling van secundaire amenorroe verloopt meestal door het toedienen van een dosis progesteron. Stopt men met de toediening, dan treedt er een bloeding op bij vrouwen waarbij baarmoederslijmvlies werd opgebouwd. Bij zulke vrouwen is er dus sprake van er een communicatiestoornis tussen de hypofyse en de eierstokken. Afhankelijk van de resultaten van deze test, worden verdere (meer ingewikkelde) onderzoeken uitgevoerd, waaronder het meten van de hormoonspiegel, bloedtesten, een chromosoomstudie en een laparoscopie.

    Blijft de menstruatie zonder aanwijsbare reden uit, dan is het aangeraden om een zwangerschapstest te doen. Deze is in elke apotheek te koop. Het volstaat wat urine te verzamelen en die te onderwerpen aan de test om te weten te komen of je zwanger bent. De test gaat op zoek naar het HCG-hormoon, maar is nooit 100% betrouwbaar. Enkel een dokter kan via een bloedtest uitsluitsel geven.

    Reageer
    #5

    hallo bedankt voor de vlugge reactie's
    Ik wil eventjes zeggen
    dat ik geen ondergewicht heb ben alleen beetje verdikt in die paar maanden dat ik ze nu niet meer krijg.
    Ik heb ook geen stress en voel me compleet gelukkig dus daar gaat het ook ni aan liggen denk ik
    Ik sport niet te veel .
    En er is eigenlijk niets verandert qua voedingsgewoonten enzo

    Dus ik weet echt niet aan wat het dan wel kan liggen?

    Ohja kan ik nu vrijen zonder condoom of kan ik nog altijd zwanger worden nu??
    grts

    Reageer
    #6

    Het is te adviseren contact op te nemen met de huisarts en je probleem te diagnosticeren.

    Reageer
    #7
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: geen maandstonden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief