bultje onder oksel

  • #1

    Eergisteren merkte ik een pijn onder mijn oksel. Alsof ik een scheerongelukje heb gehad, of kleding heeft gesneden in mijn oksel. Ik zag alleen niets op de huid. Toen ik goed ging voelen voelde ik in mijn oksel een klein bultje. Het zit voor mijn gevoel niet in de huid, maar eronder een kleine verharding. Nu heb ik last van keelpijn, maar ik ben nogal hypochondrisch aangelegd...

    Kan het een gezwollen klier zijn?

    Reageer
    #2

    Het meest logische is een talgkliertje dat wat opgezet of ontstoken is, je zou het dus kunnen "uitdrukken".

    Reageer
    #3

    ehhhhh uitdrukken??? AFBLIJVEN!

    kijk het een weekje aan, daarna maar even naar de huisarts.
    niet meteen bang zijn voor Kanker, klieren zetten op bij wondjes, infecties enz.

    het beste, brenda

    Reageer
    #4

    ja dat heb ik ok drie weken geleden heb ik de zelefte bultje onder oksel gekregen ben ik naar huis arts en blood laten breken maar was niks in blood volgend week ga ik echo maken om te kijken wat zou dat zijn ik ben wel bang.

    Reageer
    #5

    Zojuist weer een klein bultje in de oksel ontdekt , net langs de grens van mijn "haarinplant" en binnenkant bovenarm. Dit heb ik afgelopen maanden telkens als ik menstrueer en het gaat na +- 1 week weer weg. Inmiddels ben ik gestopt met scheren van de oksels omdat ik dacht dat het daarvan zou kunnen komen. Verder heb ik ook steeds in DIE oksel een soort eczeemplekje wat ook komt en gaat. Het is uitsluitend in de linker oksel. Kan dit idd met mijn cyclus te maken hebben?

    Reageer
    #6

    Hoi Debby

    Ook ik heb zo'n bultje gehad,hij werd steeds groter en op de lange duur,heeft de huidarts met verdoving een sneetje gemaakt en hem er uitgelepeld.
    Nu jaren later zie ik weer een zwart pitje,dus ik denk dat er weer 1 komt.
    Maak je er niet te druk om,ik ga weer naar de huidarts om hem te laten bekijken.
    Ga er aub niet zelf mee aan het uitdrukken,dat kan nl niet.

    Groetjes Anne

    Reageer
    #7

    Ik ontdekte deze week een bult onder mn oksel die vrij pijnlijk. Hij voelt hard aan en het leek alsof het mijn m'n lymfeklier was.

    Ik heb wat info gezocht op internet en ik schrok een beetje dat ik vaak op lymfekanker stuitte wat voorkomt bij de oksels. Heb ik reden tot ongerustheid?

    Of is het gewoon een ontsteking of iets dergelijks.

    Reageer
    #8

    Ik zou eerder denken aan een ingekapseld talgkliertje. Ga naar je huisarts als je je zorgen blijft maken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat het pijnlijk is past meer een infectie dan bij een kwaadaardig gezwel. Je lymfeklieren zetten op bij een infectie ergens in je lichaam. Een ontstoken talgklier kan inderdaad, en is dan pijnlijk en rood. Ben je toevallig gekrabt door een kat, of heb je een verwonding aan je arm gehad? Heb je ook meer bultjes, misschien in de borst of anders in de hals? Koorts of keelpijn gehad afgelopen tijd? Als dit wel het geval is kan je het best even naar de huisarts gaan

    Reageer
    #10

    ga inderdaad naar de huisarts..

    Reageer
    #11

    Ik heb op internet het een en ander erover gelezen en ik wil even mijn verhaal doen hier.
    Een paar maanden heb ik een bultje onder mijn oksel.
    Nou ben ik 2 weken ermee naar de huisarts gegaan en die vertelde me dat het een lymfeklier is die reageert op een ontsteking in mijn lichaam.
    Maar ik ben niet ziek ofzo, wel heb ik een maand geleden een week 3 rare plekken op me benen gehad, waarvan 1 dik werd, dat had ik ook verteld aan de huisarts, maar ben bang dat ik hem daardoor op een verkeert spoor heb gebracht.
    De bult onder mijn oksel zit er nu nog steeds en als ik zo op internet lees, hoort een dikke lymfeklier gevoelig te zijn, maar ik voel helemaal niets, geen pijn, geen irritatie nee niets.
    Verder ben ik in de 2 maanden tijd 2 kilo afgevallen, ok ik ben nu druk bezig met het verbouwen van me huis, maar de laatste anderhalf week ben ik wat meer gaan eten maar dat lijkt niet te helpen.
    Me beide opa’s zijn overleden aan darmkanker (de een was op dieet en dacht dat het gewichtsverlies daarvan kwam) dus ik wil het verlies aan gewicht niet 1,2,3 toeschrijven aan het meer actief bezig zijn.

    Maar goed, ik zit ondanks de diagnose er nog steeds mee dat het toch wat anders kan zijn (kwaadaardig gezwel) en heb voor donderdag een nieuwe afspraak gemaakt met de huisarts.

    Zijn er mensen die misschien weten wat het kan zijn? Of tips voor me 2e bezoek (voel me wat opgelaten om er weer heen te gaan) maar ik wil gewoon zeker weten dat het niets ernstigs is en wil eigenlijk een controle op kanker.

    Reageer
    #12

    de kans dat het kanker is, is klein, maar het kan helaas wel.. Heb je nog andere klachten? Moe, veel slapen? Inderdaad afvallen mag ook niet, maar misschien was je erg druk met verbouwen.
    Vaak speelt zo'n lymphklier op na een infectie. Is er bloed getest, was het bezinksel hoog?
    Ik begrijp dat je meer zekerheid wil, maar zo'n lymphklier halen ze meestal pas weg als hij na een paar weken nog niet weg is.
    Zelf heb ik het een aantal keren in mijn leven gehad en ik begrijp dan ook goed dat je nu ongerust bent. Praat hierover met de dokter!
    De dokter zal je bij twijfel doorsturen voor een bioptie. Sterkte, Brenda

    Reageer
    #13

    Hallo Brenda,

    Die bult heb ik minstens 2 maanden en verder heb ik geen klachten, ik slaap normaal
    Bij me vorige bezoek ging de huisarts alleen voelen, dus geen tests gedaan
    Laatste week eet ik wat meer omdat ik maar bleef afvallen, dus ik dacht dat ik wel wat aangekomen zou zijn,maar in was juist een halve kilo afgevallen in die periode, toen schrok ik wel…..

    Reageer
    #14

    2 maanden geleden kreeg ik een ontsteking aan mijn tepel, hele borst deed pijn en opgezette klier in oksel deed ook pijn heb hiervoor een antibiotica kuur voor gehad en de infectie en de pijn ging weer over, klier in oksel deed ook geen pijn meer, alleen schijnt het zo te zijn dat die klier nog heel lang opgezet kan blijven ook al doet die geen pijn meer en er geen infectie meer is.

    Reageer
    #15

    Nou mensen... ik heb er een half jaar me gelopen. Bultje onder mijn oksel werd steeds groter. Ontdekking voor de kerst... Ik d8 ik laat miin kert er niet door verpesten... Tot de paas.. Ik d8 ik laat mijn paasdagen er niet door verpesten. Ben naar de dokter gegaan uiteindelijk. En wat denk je? Hij pakte het bultje beet.. en het bleek een talgklier. Er kwam een rare lange sliert uit. Is te proberen! ik heb het nu dus vaker. Gewoon beetpakken en proberen uit te knipen. Scheelt een half jaar lang stresss... Ik hoop nu dat ik een aantal mensen help.... En ander! Gewoon heen gaan. De dokter zei: al het wel ies anders was geweet wa je misschien te laat geweest. Ik ging huilend weg, maar gelukkig van geluk!

    S6!

    Reageer
Reageer op: bultje onder oksel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief