Huilen moet, huilen is goed!

Het is iets heel natuurlijks maar waarom schamen we ons dan om te huilen in het bijzijn van anderen? Sommige zien huilen als een teken van zwakte, andere juist van kracht. Eén ding is zeker een stevige huilbui is eigenlijk heel goed voor ons.

Voordelen van huilen

Tranen helpen ons te zien

Traanvocht heeft een aantal functies; ze hydrateren onze oogballen en oogleden en ze zorgen ervoor dat de slijmvliezen niet uitdrogen. Kortom zonder tranen zouden we niet kunnen zien.

Bestrijding van bacteriën

Bacteriën zijn overal en het beste middel om bacteriën te bestrijden is lysozyme is het beste middel. Nu zit lysozyme in ons traanvocht en blijkt bacteriën binnen 5 tot 10 minuten te kunnen bestrijden.

Toxines verwijderen

Door onder andere stress hopen toxines zich op in ons lichaam. Er bestaan allerlei natuurlijke therapieën en massages om deze toxines te verwijderen. Maar er is een veel goedkopere manier om van deze toxines af te komen en dat is huilen, want tranen verwijderen ook toxines die zich in ons lichaam opstapelen door stress.

Het verdrijft stress

Huilen maakt je gelukkiger en zorgt ervoor dat het stress verdrijft. Een mogelijke verklaring is dat door middel van te huilen alle chemische reacties in je lichaam wegspoelen waardoor mensen weer wat helderder zouden kunnen denken. Mensen die hun tranen onderdrukken zouden zelfs meer stress krijgen en het zou de kans op een hoge bloeddruk en hartproblemen verhogen.

Betere vriendschap

Psychologen zijn het er over een dat wanneer je samen met iemand huilt of dat je je op die manier bloot geeft dat een huilbui voor een betere band en vriendschap zorgt. Het zorgt voor meer medeleven en begrip onder mensen.

Delen:  
reactie op “Huilen moet, huilen is goed!
  1. mijn vraag is oe komt het als men schrikt echt hard en luid schrik met een gil

    Geschreven door Nel Slooten op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief