Help.

Online ZorgZus
 • #1

  Ik was in de laatste week een pil vergeten te slikken. De volgende dag om half 2 smiddags kwam ik daar achter. Ik rende naar boven en pakte de bijsluiter er stond dat ik die 2 pillen nu tegelijk moest inemen en geen stopweek moest nemen, dat heb ik dus ook niet gedaan en gewoon mijn pil doorgeslikt. Is er nu kans dat ik als ik weer ongesteld moet worden dat er kans is dat ik zwanger ben? Help...

  Reageer
  #2

  Je hebt gedaan wat nodig was. Zo is er geen risico op zwangerschap.

  Reageer
  #3

  Oke gelukkig. Alleen nog een vraag, het rare was dat ik en een pil was vergeten en mijn laatste pil was opeens een dinsdag terwijl die altijd op woensdag is. Er is dan waarschijnlijk iets verkeerd gegaan met het slikken want mijn laatste pil is altijd woensdag en dat was nu opeens dinsdag. Kan dit kwaad? En wat moet ik dan bij de stopweek doen? Vanaf dinsdag 8 dagen tellen of vanaf woensdag 8 dagen ?

  Reageer
  #4

  Je moet uitgaan van de dag waarop je de laatste pil inneemt.... Dus als op dinsdag de laatste pil neemt moet je op woensdag weer starten

  Reageer
  #5

  Ja dat snap ik. Alleen hoe kan het dat altijd bij elke strip woensdag mijn laatste pil slik en dat dit opeens nu dinsdag was en woensdag niet meer erin zat. Dan heb ik ergens wat verkeerds gedaan, is dit erg ?

  Reageer
  #6

  Je zult inderdaad ergens iets verkeerd hebben gedaan, maar dat is op zich niet erg hoor. het zijn sowieso allemaal dezelfde pillen. Ze zijn niet aan een bepaalde dag gebonden. Dat de dagen op de strip zijn vermeld is alleen maar een geheugensteuntje voor de gebruiker.

  Reageer
  #7

  Oke, dus nu omdat ik in de vorige strip iets verkeerd heb gedaan moet ik vanaf dinsdag 8 dagen tellen en m gewoon op woensdag slikken?

  Reageer
  #8

  Als je dinsdag de laatste pil hebt genomen moet je inderdaad op woensdag weer beginnen. De stopweek mag niet langer duren da 7 pilvrije dagen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En kan het dus echt geen kwaad dat ik perongeluk misschien ergens wat verkeerd had gedaan bij m'n andere strip? Omdat nu dinsdag mijn laatste pil is ?

  Reageer
  #10

  Omdat je de pil doorslikte is dat verder geen probleem.

  Reageer
  #11

  Oke dankjewel. En omdat ik een pil was vergeten maar m nu wel heb doorgeslikt moet ik nu een condoom gebruiken of kan dit zonder?

  Reageer
  #12

  Nee, het kan zonder.

  Reageer
  #13

  Oke ! Dus ik moet nu omdat mijn laatste pil dinsdag is hem woensdag weer slikken toch? Ik moet niet vanaf woensdag tellen? (Even voor de zekerheid)

  Reageer
  #14

  Je telt altijd vanaf de dag dat je de laatste pil hebt genomen.

  Reageer
  #15

  En dan 7 dagen en op de 8ste dag slik je je pil weer?

  Reageer
Reageer op: Help.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief