Mislukte borstvoeding verwerking bevalling ADHD Concerta

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi

  Ik ben 17-08-11 bevallen van een prachtige zoon 10 dagen voor de uitgerekende datum ivm vruchtwater tekort werd ik ingeleid. Het was me eerste zwangerschap.

  Tot oktober 2010 heb ik concerta 54 mg gebruikt voor de ADHD:s
  Ik had nergens last van me gewicht maar dat kon ik hebben haha

  Geheel onbewust ben ik gestoptet de concerta gewoon vergat het vaak half december kwam ik er achter dat ik zwanger was en toen viel het me pas op dat ik al bijna anderhalve maand zonder pillen door het leven ging

  Tijdens mijn zwangerschap heb ik dan ook geen behoefte gehad om medicatie tegebruiken voelde me in balans.

  Na de geboorte van mijn zoon besloot ik niet meer aan de medicijnen te gaan ook ivm het gerompslomp van de verzekering fbto en aphotheek.

  Echter mijn omgeving ging al gouw zeggen dat het beter voor mij zou zijn en rustiger zou zijn als ik me medicijne zou gaan gebruiken.

  Ik heb borstvoeding geprobeerd gegeven maar na een maand zwoegen kwam ik niet verder dan 20cc per kolf beurt beide borsten ik wilde zo graag mijn zoon met mijn lijf voeden me schild klier getest was goed een mega kuur tegen candia gehad 14 dagen zalf en pillen ik was namelijk tijdens mijn benaming gekateriseerd blaasontsteking opgelopen in het kraambed antibiotica gevolg candia spruw. Daarnaast is er veel zorg voor mij geweest omdat ik depressie gevoelig ben en ik een nare ervaring heb gehad in het ziekenhuis er is zonder overleg naar mij afgeweken van mijn bevallings plan daar stond in apsoluut geen ruggeprik . Na dat bleek dat mijn nageboorte bleef hangen is er tot 2x toe geprobeerd mijn rug te vergallen met een ruggeprik terwijl ik aan een ieder daar vroeg om een roesje. Ze deden het omdat ik borstvoeding wilde geven vandaar uiteindelijk kreeg ik als nog een roesje en heb ik ook een vlinke klacht hier over ingediend.

  Maar nu 5 maanden later zit ik nog steeds met het feit dat ik het zo jammer vind dat ik mijn zoon niet heb kunnen voeden met mijn lichaam lactatie kundige heeft me toen zo goed geholpen domperidon gehad oxitxine alles geprobeerd en geconcludeerd dan mijn lichaam het niet wilde ik heb er vrede mee maar vaak wordt ik er nog verdrietig van.

  Sinds een week ben ik begonnen met concerta de rede hiervoor is dat mijn familie me niet meer accepteren zonder pillen. Ik kreeg het gevoel dat ze me pesten ook omdat ze altijd wat te zeggen hebben over mijn figuur na mijn bevalling weeg ik 109 kg en ben 187cm.

  Met mijn huisarts hierover gesproken en kreeg een dichte deur gevoel hij zei wel dat de concerta kan helpen bij gewichtsverlies daarnaast rade hij me weightwachters aan.

  Maar sinds ik de medicijnen weer gebruik voel ik me erg opgejaagd loop ik te shaken ongeveer een uur na inname lijkt wel alsof ik aan de speed zit ben op gefokt geen geduld wordt helemaal onrustig als mijn zoon begind te huilen daardoor krijg ik hem niet stil gelukkig is mijn man er. Ben blij dat hij slaapt zeg maar. Verder kan heel moeilijk in slaap komen.

  Heeft dit te maken met het ontzwangeren dat die pillen niet werken maar juist averechts ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen om me te kunnen richten op de toekomst en niet meer achterom te kijken en ook door me familie geaccepteerd te blijven.

  Reageer
  #2

  Hai, ik ben eigenlijk heel benieuwd naar hoe het met je gaat...

  Reageer
Reageer op: Mislukte borstvoeding verwerking bevalling ADHD Concerta
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief