geen menstruatie

  • #1

    Ik heb 1 april 2011 mijn mirena spiraal laten verwijderen ivm met een
    kinderwens. Ik ben 15 april ongesteld geworden, veel bloedverlies gehad en ook voor een volle week. Daarna niet meer gemenstrueerd, heb wel een aantal klachten: vaak plassen, duizilig, hoofdpijn, af en toe misselijk maar niet overgeven en last van mijn onderrug, en voel steken in mijn buik net of er een menstruatie aankomt.
    Vind het eng om een test te gaan, we willen zo graag een kindje.
    Ik ken mijn vriend pas een half jaartje en we worden allerbei 40 dit jaar. Dus dit is voor ons een van de laatste kansen. Nou weet ik wel
    dat je voor zwanger worden geduld moet hebben en dat de kans dat het in een keer lukt klein is. Maar ik vind het raar dat ik niet menstrueer nu. En dat vind ik dus ook zo eng , stel dat de test negatief is , is er dan wat anders aan de hand. In 2009 heb ik nml problemen gehad met veel bloedingen na sex. En was m'n uitstrijkje uitslag PAP3, en hebben ze wat weggeknipt in mijn baarmoederhals.

    groetjes, V

    Reageer
    #2

    Hallo!

    Ik ben een meisje van 20(1m80) en zit met een vraagje:
    ik had last van eetproblemen en ben daardoor 8kg afgevallen
    Nu gaat het beter en ik ben al bijgekomen,
    ik weeg 54 en zou zeker nog 4kg willen bijkomen
    mijn vraag is nu of het een goed idee is om met de pil de beginnen? ik heb iemand leren kennen maar aangezien ik al een jaar mijn regels niet meer heb is mijn libido helemaal weg,zou de pil helpen om wat meer vormen te krijgen en mijn libido terug te krijgen?

    alvast bedankt en ik hoop dat iemand meer weet;)
    groetjes

    Reageer
    #3

    Nee, de pil is geen geneesmiddel voor eetproblematiek. De pil is een hulpmiddel om niet zwanger te worden en wel seks te kunnen hebben. Daarnaast wordt de pil ook wel voorgeschreven als je onregelmatige of erg heftige of pijnlijke menstruaties hebt.

    Jouw probleem is dat je een te laag gewicht hebt om gezond te kunnen zijn. Jouw vriendje en het vrijen komt nu even op de tweede plaats.

    Wat heb je zelf al geprobeerd om een gezond gewicht te krijgen? En waarom is dit niet gelukt? Weet je dat je professionele hulp kunt krijgen bij jouw probleem? Ik vind het namelijk erg naar voor je dat je alleen staat met deze grote zorg.

    Wil je alsjeblieft reageren en laten weten wat je zelf er nog aan denkt te kunnen en gaan doen?

    Reageer
    #4

    Hey sanne!
    bedankt voor je reactie:)

    Ik ben nu toch al een maand normaal beginnen eten en ben al 2kg bijgekomen.ik besef dat ik zeker moet bijkomen dus ik doe echt mijn best om meer te eten
    Ik ben er ook voor naar de gynaecoloog geweest en die zei dat ik zeker terug op gezond gewicht moest komen, maar dat het eventueel mogelijk ik om een lichte pil voor te schrijven.Ik dacht dat het ook extra zou helpen aangezien de meeste die met de pil beginnen wat meer bijkomen.

    Ik krijg veel steun van mijn familie dus dat is ok:)
    groetjes

    Reageer
    #5

    Fijn dat je op Sanne reageert, want wat Sanne zegt is inderdaad belangrijk, dat is stap 1, eerst gezond worden. Stap 2 is de pil waar je inderdaad wat van kunt aankomen en waarmee je beschermd kunt zijn als je wilt vrijen. Bedenk dat de pil allesn tegen zwangerschap bescehrmt en niet tegen SOA, zoals een condoom. Fijn dat je er niet alleen voor staat. Eetproblemen zijn vaak een uiting van emotionele problemen, vaak bij juist hele lieve en gevoelige mensen die veel aanleg hebben voor muziek, kunst en dergelijke. Mooie mensen dus (vind ik).

    Reageer
Reageer op: geen menstruatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief