MAP halen of niet.

Online ZorgZus
 • #1

  7 wekeen geleden ben ik gestopt met de pil, omdat ik veel klachten had, onder ander moeheid, chagerijnig enz. Nadat ik gestopt ben gelijk ongesteld geworden. Nu heb ik afgelopen weekend seks gehad, wel met condoom! En hij is niet klaargekomen.. maar hij is ook 1 xtje met zijn penis 1 x een klein beetje ingekomen.. heb het gelijk weggetrokken.
  Maar toch ben ik bang nu... Hoe groot is de kans?
  Omdat weet da je van voorvoch ook zwanger kan raken. O

  Reageer
  #2

  Ik bedoel ook 1 xtje in me gekomen zonder condoom, maar was een beetje maar. niet heel ver

  Reageer
  #3

  Hij is niet echt in je geweest maar in voorvocht zitten ook spermacellen. En je bent niet meer beschermd door de pil. Ja, er is dus een kans dat je zwanger bent geraakt. Hoe groot die kans is, kan niemand zeggen. De MAP kun je het best binnen 24 uur slikken. Verkrijgbaar zonder recept bij de apotheek. De keus is verder aan jou om de MAP nu te slikken of je de komende tijd onzeker te gaan voelen tot je volgende ongesteldheid omdat je niet zeker weet of je nu wel of niet zwanger bent.
  Succes, Kirsten

  Reageer
  #4

  Goede reactie Kirsten, ik ben het met je eens. Op een detail na, namelijk je kunt de morning-after pil in nemen tot 72 uur na de coïtus, en als alternatief kun je tot 5 dagen (120 uur) na de coïtus een noodspiraal laten plaatsen. Dus je hebt iets langer tijd dan één dag, maar je moet wel snel zijn dus.

  Reageer
  #5

  ondertussen map gehaald... Het is gister morgen gebeurd.. dus na 28 uur heb ik hem ingenomen..

  Reageer
Reageer op: MAP halen of niet.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief