Bruine afscheiding na Map

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,

  Ik zit met het volgende probleem:
  In de 3 week van mijn Nuvaring kwam ik na de sex met mijn vriend erachter dat de ring kwijt was. Dit kan zo 2 a 3 dagen zijn geweest. In overleg met de huisarts heb ik de Map gekregen. In principe had ik 4 dagen later ongesteld moeten worden volgens m'n cyclus. Nou heb ik alleen maar bruine afscheiding 2 dagen gehad en is dit nu weer gestopt. Geen bloed. Heb echter nog veel last van buikkrampen. En lichte pijn in mn borsten, niet donkerder.
  Ik vraag me nu wel af of ik zwanger kan zijn of dat dit gewoon oud bloed is? Zal ik weer starten met de Nuvaring vrijdag?

  Gr. l1s3tt3

  Reageer
  #2

  Indien u onder behandeling bent van uw huisarts, dient u ook het advies van de huisarts op te volgen. Wat is het advies van de huisarts geweest in het geval dat u beschrijft?

  Reageer
  #3

  Na het gebruik van de noodpil moet de eerstvolgende menstruatie ongeveer op het normale tijdstip plaatsvinden. Laat de menstruatie vijf dagen langer dan normaal op zich wachten, dan is het verstandig een zwangerschapstest te doen omdat de kans bestaat dat je dan toch zwanger bent. Als de test negatief is en de menstruatie blijft uit, herhaal de test dan na een week. Ook zijn er heel wat vrouwen die juist eerder dan anders gaan menstrueren nadat ze de morning-afterpil hebben geslikt. Dat kan geen kwaad.

  Je hebt een kleine kans om toch zwanger te worden als je de noodpil hebt ingenomen. Als je al zwanger bent, wordt het afgeraden de noodpil te gebruiken. Deze heeft dan namelijk geen effect. De noodpil veroorzaakt geen schade aan de foetus (ongeboren vrucht) en kan de zwangerschap niet afbreken. Het is geen abortuspil.

  Mocht je ondanks gebruik van de noodpil toch zwanger blijken te zijn, dan wordt aangeraden contact op te nemen met je huisarts of een abortuskliniek.

  Bron: http://www.noodpil.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=18&m=m&Itemid=47 (Rutgers Nisso Groep, http://www.rng.nl/)

  Reageer
  #4

  De huisarts heeft geadviseerd om weer normaal te starten met de ring. Mijn lichaam kan ontregeld zijn door de map. Als ik wel zwanger zou zijn, dan is uit onderzoek gebleken dat de ring geen schade aan kan richten. Ben nu vandaag dus weer begonnen. Maar nog steeds geen normale menstruatie gehad en dus langer dan 5 dagen geleden. Ik twijfel of ik nu wel of niet een test zal doen, of afwachten tot de volgende menstruatie.

  gr. l1s3tt3

  Reageer
  #5

  Overigens willen we het graag houden, mocht het wel zo zijn. Hebben al 7 jaar een geweldige relatie.
  Op dit moment nog steeds last van buikkrampen. Geen pijn in de borsten.

  Reageer
  #6

  Hoe gaat het inmiddels met je? Ik zie dat je al een week verder bent dus er is vast nieuws...

  Reageer
  #7

  Ik heb inderdaad na 1 week een zwangerschapstest gedaan: negatief. Ik wacht nu dus weer m'n menstruatie af.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Even een vraagje. Ik ben 10 maanden geleden gestopt met de anticonceptie pil omdat ik bij (welke pil dan ook) vaak infectie kreeg doordat mijn PH waarde niet op peil bleef. Met niveau pillen geprobeerd werkte ook niet.

  uiteindelijk gestopt en ik had er gelukkig veel minder vaak last van. Maar ik en mijn vriend dus voortaan met een condoom verder.

  Nou ben iko p 11 april voor het laatst ongesteld geweest, een paar dagen later seks gehad met condoom en deze was gescheurd. Dag erna morning after pil genomen. Maar paar dagen daarna weer ongesteld, dacht ik. Het was heel vreemd ene dag weinig tot geen bloedverlies dag erna weer wel en zo 6 dagen lang.

  Toen was het een dag of 6 weg en nu sinds vorige week vrijdag ineens roze afscheiding.dat hield aan sinds gisteren avond toen had ik wat meer bloed maar meer bruinig van kleur. Ik dacht eerst dat het zo ontregeld was door die MAP dat ik dan nu weer ongesteld kon worden in paar weken tijd maar nu is het weer bijna weg. Ik word er een beetje gek van.

  Ik heb zaterdag voor de zekerheid een zwangerschaps test gedaan maar die was negatief. Maar ja ik weet niet wanneer je zoiets het beste kan testen of zien en of dit uberhaupt mogelijk is na inname van de MAP.

  Iemand hier ervaring mee?

  Reageer
  #11

  Het is heel goed mogelijk dat je cyclus in de war is door de MAP. Dat komt wel vaker voor. Een zwangerschapstest kun je pas doen vanaf de eerste dag van de te verwachten nieuwe ongesteldheid. Ik zou gewoon even de menstruatie afwachten. Het is heel goed mogelijk dat die dus nu uitblijft. Dan zou je eventueel een nieuwe test kunnen doen. Maar ik denk dat een zwangerschap niet erg waarschijnlijk is.

  Reageer
  #12

  Ja het lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk maar vind het vreemd dat ik nu al 3e keer in 3 weken bloed verlies. In al die tijd nooit last van gehad altijd netjes na 3 weken ongesteld. Nu is het de ene dag veel bloed dan ineens is t weg. Dan roze dan bruin dan niks en zo gaat t maar door.

  Ga eerder andere rare dingen denken zoals iets mis met mijn baarmoeder ofzo.

  Ik wacht het nog even af en anders maandag even langs de huisarts. Al is het denk ik maar om mezelf gerust te stellen

  Reageer
  #13

  Als je je er ongerust over blijft maken, is het inderdaad een goed idee om even naar de huisarts te gaan.

  Reageer
  #14

  Ik ben 11 november deze maand gestopt met m'n maandstonden. 12 november ben ik met mijn vriend een dag of 2 weg, ik had mijn anticonceptie pil niet bij me, sex gehad die dag en de dag erna heb ik een map ingenomen. 5 dagen daarna zag ik bruine vlekken en daarna bloed verlies. Vandaag nu 11 dagen al bloedverlies is dat mogelijk of is er wat mis gegaan. Ben naar mijn huisarts geweest ze zegt dat alles weet normaal word , maar ik vrees omdat im nog steeds bloed zie donkerachtig en dik. Help

  Reageer
  #15

  Dat kan een gevolg zijn van de MAP. Houd er wel rekening mee, dat de pil niet meer betrouwbaar is tot na de volgende stopweek

  Reageer
Reageer op: Bruine afscheiding na Map
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief