Na Mirena, hoelang voor je zwanger was?

  • #1

    [i]Hoi!

    Ik heb bijna 4 jaar de Mirena spiraal gehad, en 16 oktober 2009 heb ik de spiraal laten verwijderen, omdat mijn vriend en ik nu graag een kleine willen.

    23 oktober ben ik dan ook weer voor het eerst ongesteld geworden, al was dit maar voor 3 daagjes.
    De 4de dag kwam er amper tot geen bloedverlies meer.

    Nu weet ik wel dag ik geduld moet hebben om zwanger te raken, maar daar heb ik veel moeite mee.
    Ik merk ook aan mezelf dat ik er onwijs veel mee bezig ben nu.
    Ik zoek alle sites af, naar tips om sneller zwanger te raken, en ik probeer me zoveel mogelijk in te verdiepen "wanneer" ik vruchtbaar ben.

    Nu hoort mijn vruchtbare periode er nog aan te komen, ( dat is aankomende week ) maar ik heb nu al last van "licht misselijk" gevoel.

    Normaal gesproken heb ik geregeld honger
    overdag, en kan ik best veel eten. Nu heb ik amper tot geen honger meer, omdat ik met een erg "opgeblazen gevoel" rondloop.
    Mijn buik is opgezet, en voelt dus als een ballon...
    En ik ben erg snel moe, en zo nu en dan last van hoofdpijn.

    Verder heb ik overigens GEEN gevoelige borsten.

    Ik snap dat de kans heel klein is dat ik nu zwanger ben, en ik geloof ook niet dat ik het ben ( al hoop ik het stiekem natuurlijk wel ), maar ik vroeg me dus af,

    :: Kan het zijn dat je lichaam dus werkelijk dezelfde symptomen kan geven, als een zwangerschap..maar het geen zwangerschap hoeft te zijn???

    :: en zo ja, waarom is dit zo??

    Ook zou ik graag willen weten "hoelang" een vrouw nodig heeft na 4 jaar een Mirena te hebben gehad, om dan weer alles op -regel- te hebben, en dus echt weer zwanger kan worden?

    Ik hoop dat iemand me antwoord kan geven![/i]

    Reageer
    #2

    Hallo Sam,

    Er breekt een spannende tijd voor je aan! Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om voor een kindje te gaan...

    Op het moment dat je stopt met anticonceptie, heeft je lichaam even de tijd nodig om zelf weer de hormonale cyclus op te pakken. Bij de één duurt dit een maand, bij de ander een half jaar. De verschijnselen waar je dan last van kunt krijgen, lijken bijzonder veel op zwangerschapsverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan een opgezette buik of opgeblazen gevoel, meer of andere afscheiding, stemmingswisselingen, verandere spijsvertering, gevoelige borsten, pukkeltjes.
    Sinds ik echt zwanger ben geweest (ik heb al een dochtertje) weet ik het verschil, maar het kan heel verwarrend werken. Zeker als je de wens heel sterk hebt... ik heb wel eens gedacht dat ik mezelf zwanger dácht...

    Je moet je voorstellen dat als je een bepaalde periode anticonceptie gebruikt, dat je lichaam weer even nodig heeft om te reguleren. In de volksmond ook wel "ontpillen" genoemd.

    Het is misschien geen leuk advies, maar probeer het een beetje los te laten, gezond te leven en gewoon te genieten. Ga er vanuit dat het gemiddeld 6 tot 12 maanden duurt na stoppen met anticonceptie voordat je zwanger bent. Is het eerder, dan is het een mooi kado...

    Groeten!

    Reageer
Reageer op: Na Mirena, hoelang voor je zwanger was?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief