Hoelang ben ik nou zwanger?

Online ZorgZus
 • #1

  Hey,

  Ik heb een affaire gehad en we hebben maar 1 keer seks gehad. Nu ben ik 6 weken zwanger en mijn verloskundige vertelde mij dat ik van de 6 weken dus eingelijk 3 weken zwanger ben want ze tellen de twee weken conceptie ook erbij. Maar mijn vriendinnen vertelde mij dat dat onzin was.
  Nu ben ik in paniek. Want ik weet dus niet of het waar is. Want ik had precies 2 weken voordat ik zwanger ben geworden seks gehad met mijn affaire.

  Ik wil er ook nog even bij zeggen dat ik in de maand 3 keer ongesteld ben geworden. En na de seks met mijn affaire was mijn 3e dus de laatste menstruatie.

  Ik heb hulp nodig. Is het dus wel waar dat je van de 6weken zwanger, eingelijk 3 weken zwanger ben? Of rekenen ze de twee weken er niet bij?

  Groetjes,

  Joy.

  Reageer
  #2

  Bij de termijnberekening van een zwangerschap wordt altijd uitgegaan van de eerste dag van de laatste menstruatie en dan is de bevalling na 40 weken. De eisprong en de bevruchting is dan in de regel ca 2 weken later. Dus als je nu 6 weken zwanger bent, dan ben je eigenlijk pas 4 weken zwanger. De eigenlijke zwangerschap bij de mens duurt nl maar 38 weken, gerekend van de conceptie (bevruchting van de eicel)

  Reageer
Reageer op: Hoelang ben ik nou zwanger?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief