Bang voor BBZ

Online ZorgZus
 • #1

  Eind november heb ik onbeschermde sex gehad. Uit voorzorg daarom een MAP genomen en vervolgens 3 dagen later dan gepland bloeding gehad die op menstruatie leek. Denk dus ook daadwerkelijk menstruatie. Inmiddels heb ik ook een 2e menstruatie gehad. En heb al 5 negatieve urine testen gehad waarvan de laatste vandaag en daarvoor nog ene 3 weken geleden. Op de een of andere manier blijft het verhaal van een BBZ in mijn hoofd hangen en blijf ik me dus druk maken of ik misschien wel negatief blijf testen omdat het een BBZ is.

  Ik weet dat de kans klein danwel nihil is aangezien ik al 2 menstruaties heb gehad en 5 negatieve testen en een MAP heb genomen.

  Als ik een BBZ zou hebben zou ik nu 9 weken ver zijn ongeveer. Ik heb geen heftige klachten maar wel last in mijn onderbuik en soms steken rondom de plek van de baarmoeder. Zou een BBZ van 9 weken ook altijd positief moeten testen met een urine test?

  Is er een kans dat mijn zorgen terecht kunnen zijn of is dit volledig onterecht en is dit n.a.v. mijn verhaal onmogelijk?

  Reageer
  #2

  Ik kan er zo helaas ook geen antwoord op geven. ga met de klachten naar de huisarts. Een echo kan daar zo duidelijkheid over geven.

  Reageer
  #3

  Ik ga morgen bij de huisarts bloedprikken. Ik ga er vanuit dat wanneer de HCG waarden daar 0 zijn de kans op een BBZ ook echt uitgesloten is. Want ik lees overal dat je in het bloed, ook bij een BBZ, wel HCG zou moeten meten.

  Ik ben wel iemand die zich gauw druk maakt en heb hier veel stress van. Dus ik hoop dat ik snel uitsluitsel krijg en dat de dingen die ik voel gewoon stress zijn.

  De onbeschermde sex was zonder zaadlozing maar wellicht wel net op het randje. Ik heb daarna toch een MAP genomen en nu al 2x op de tijd dat mijn menstruatie zou beginnen ook daadwerkelijk bloeding gehad van 5-7 dagen die leek op mijn normale menstruatie. Dus waarschijnlijk ook al 2x menstruatie gehad en in de 2e, 3e, 4e en 8e week na de sex verschillende testen gedaan die waren negatief. Dat zou dan in zwangerschapsweek 4, 5, 6 en 9-10 ongeveer zijn omgerekend.

  Ik hoop dat mijn zorgen onterecht zijn?

  Reageer
  #4

  Dat is een goede vraag om morgen meteen aan de huisarts te stellen

  Reageer
  #5

  Bedankt John, de uutslag bij de huusarts van de bloedtest was negatief (<0.2).
  Dus geen zwangerschap in welke vorm dan ook.

  Reageer
Reageer op: Bang voor BBZ
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief