duizilig

 • #1

  Hallo,

  Ik heb de laatste dagen enorm last van duiziligheid.
  ik heb geen suiker of bloedarmoede. wel heb ik zelf al 2 zwangerschappen achter de rug, maar dit ken ik niet.
  ik ben wel overtijd, maar dat is wel vaker.
  zijn er nog ideen die niet alleen specifiek met zwangerschap te maken hebben?
  alvast bedankt voor tips en adviezen

  groetjes

  Reactie
  #2

  Duizeligheid is het gevoel dat alles om u heen draait. U hebt een licht gevoel in uw hoofd of een onvast gevoel in uw benen. Vooral als het lang duurt is duizeligheid een vervelend gevoel.
  Duizeligheid heeft te maken met: het evenwichtsorgaan (in het oor); de ogen; de spieren en pezen.

  Met deze lichaamsdelen kunt u zich oriƫnteren. U bepaalt ermee waar u bent en of u bijvoorbeeld zit of staat. Als deze lichaamsdelen verkeerde signalen naar de hersenen zenden, weten de hersenen zich geen raad. Het gevolg? U wordt duizelig. Duizeligheid kan heel kort duren, maar kan ook weken blijven.

  Bij duizeligheid onderzoekt de arts u en vraagt welke klachten u precies hebt. De arts vermoedt dan vaak al wat de oorzaak is en welk onderzoek verder nodig is. Zij meet bijvoorbeeld uw hartslag en uw bloeddruk. Zij doet een algemeen bloedonderzoek en onderzoekt uw oren. Ook kijkt zij naar uw oogbewegingen, houding en evenwicht.
  Bij de meeste mensen is daarna duidelijk waar de duizeligheid vandaan komt.

  Duizeligheid kan veel verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden zijn stress, griep, diabetes (suikerziekte) of een hartritmestoornis.

  Duizeligheid zelf is niet te behandelen. Om van de duizeligheid af te komen, moet de oorzaak verdwijnen. Heeft de huisarts een vermoeden wat de oorzaak is dan behandelt zij u zelf of verwijst zij u door. Zij kan u bijvoorbeeld verwijzen naar een keel-, neus- en oorarts, een andere specialist, een fysiotherapeut of naar het landelijk duizeligheidscentrum (www.duizeligheidscentrum.nl).

  Reactie
Reageer op: duizilig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief