Wie is er net zwanger

Online ZorgZus
 • #1

  Hey hallo,

  Ik ben op zoek naar mensen die net zoals ik net zwanger zijn. Ik ben er gister (1 juni) achtergekomen. Het lijkt mij leuk om met een aantal mensen de ervaringen te delen. Over de veranderingen, hoe jij je voelt, e.d.

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Ik heb ongeveer 1.5 week geleden een test gedaan en hij bleek positief te zijn. Het streepje was wel wat vaag, dus in eerste instantie twijfelde ik over mijn zwangerschap. Paar dagen erna had ik pijn in mijn buik wat niet wegging, waardoor ik toch maar een bezoek aan mijn huisarts had gedaan. deze adviseerde mij nogmaals te testen,hoewel hij toch wel zeker wist dat ik zwanger was. wanneer je niet zwanger zou zijn, zou er geen tweede streepje komen. Nou 2e test was ook positief. Nu was 2e streepje duidelijk aanwezig. Om eerlijk te zijn had ik zelf helemaal niet door dat ik zwanger was. Was wel wat aangekomen, maar dacht dat het aan mijn eetpatroon lag. Verder wel moe, maar geen last van misselijkheid of al die andere klachten waar andere vrouwen over klagen. Volgende week heb ik een afspraak voor een echo, dus ik ben erg benieuwd. Heb het alleen nog niet aan vrienden en familie vertelt omdat ze zeggen dat je na 3 maanden pas zeker zwanger bent. voor die tijd kan je het nog makkelijk kwijt raken, hoe voorzichtig je ook doet. Hoop dat het voor ons beiden goed gaat,en dat we een gezonde baby zullen krijgen.

  Heel veel geluk!

  Groetjes S.

  Reageer
  #3

  Hoi

  Ik ben ook net in verwachting, denk nu een week of 7 maar morgen krijg ik een echo dus dan weet ik het zeker. Ben al bij de VK geweest en zij dacht dat het misschien al verder was dus daarom al zo snel een echo. Het voelde al groter aan.
  Hier ook niks geen last, alleen soms verlies ik wat bloed maar dat schijnt vaker te gebeuren.
  Is het jullie eerste kindje? Mijn tweede.

  Reageer
  #4

  Ik ben volgens internet 5 weken zwanger..maar op internet tellen ze vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Mijn dokter zij dat ik er 2 weken vanaf moet tellen, dus 3 weken. Ik moet maandag naar de VK, maar dan om alle administratie zaken te regelen, verder nog niks. Jeetje jullie al een echo ? Ik kan er ook niet op wachten. Dit is mijn eerste kindje, dus allemaal erg spannend wat mij te wachten staat. Ik had het wel meteen in de gaten, alhoewel ik natuurlijk wel twijfelde. Ik was vaker misselijk, begon opeens te huilen en wist niet waarom, opgeblazen gevoel en gevoelige borsten.
  Wanneer zijn jullie uitgerekend ? Ik volgens internet begin februari.

  Groetjes

  Reageer
  #5

  Het is misgegaan bij mij. Twee weken geleden de eerste echo gemaakt. Vruchtzakje bleek leeg te zijn. Zwangerschap was dus vanaf het begin verkeerd gegaan te zijn. Het leek alsof ik in een diep zwart gat viel. Ik had geen klachten, geen bloedingen en toch had ik een miskraam. Ik werd naar huis gestuurd om te wachten op de miskraam. Na een week kreeg ik een vervolg afspraak met de gynaecoloog. Een tweede echo werd gemaakt. Nog steeds geen verandering. Miskraam is ook nog niet op gang gekomen. Ik wou niet meer wachten. Wil niet langer met een zwangerschap rondlopen wat toch op niets uitliep. Ik kreeg medicijnen mee die ik in moest brengen om een miskraam op te wekken. De kans dat het lukt, is 70%. Een curretage keek ik erg tegenop. Afgelopen week is het gebeurd. De pijn is werkelijk een hel en het bloed was veel meer dan wat ze noemen "een hevige menstruatie". Op een gegeven moment dacht ik echt dat ik ging doodbloeden. Iedere keer dat ik op de wc ging zitten kwam er een hele plens uit. Het was werkelijk vreselijk. Aan de einde van de dag kwam het zakje eruit. Ik was al zo van slag van alle bloed en de pijn dat ik het zo door de wc heb gespoeld. Achteraf had ik enorm veel spijt. De pijn verminderde wel, en het bloeden ook. Ik dacht dat ik het achter de rug had, maar 2 dagen erna begon ik ineens ontzettende krampen in mijn buik te hebben. Ik dacht in de eerste instantie dat ik naar de wc moest. Toen ik daar ging zitten voelde ik dat er weer iets uit mij kwam, ik ving het op met een papiertje en het leek sprekend op een embryo. Ik was helemaal van slag want de gynaecoloog heeft me bevestigd dat er geen embryo was en als het er wel was, dan ging het om millimeterwerk, want het was al fout vanaf het begin. Dat ding wat er uit me kwam was zeker 5 cm groot! Ik het het ziekenhuis gebeld, maar kreeg alleen een assistent aan de lijn die me vertelde dat ik word teruggebeld. Inmiddels is het alweer 2 dagen geleden en ik heb nog niks van hun gehoord. Woensdag heb ik weer een afspraak met de gynaecoloog en hoop ik uitleg van haar te krijgen waarom er meer dan alleen en vruchtzak uit me kwam. Dit keer heb ik het bewaard, mocht dit inderdaad een embryo geweest zijn, dan ga ik deze begraven. Ik laat nog wel horen wat het is geweest.

  gr. S.

  Reageer
  #6

  Hallo S,

  Wat verschrikkelijk voor je zeg. Ik heb inderdaad altijd gehoord dat een miskraam lijkt op een menstruatie (de hoeveelheid bloed althans). Heb je inmiddels al iets van het ziekenhuis gehoord ?

  Groetjes

  Reageer
Reageer op: Wie is er net zwanger
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief