De pil

 • #1

  Hallo.

  Een vriendin van mij slikt al een tijd de pil. Ze neemt dan op maandag de laatste en wordt ongeveer donderdag op vrijdag ongesteld in haar stopweek.

  Is het dan normaal dat ze ong 6 tot 7 dagen daarna nog steeds (lichte) bloeding heeft, ook al begint ze de maandag weer met de nieuwe strip? Vroeg het me gewoon af of je nog kan bloeden terwijl je alweer aan je nieuwe strip bent begonnen.

  Reactie
  #2

  Ja, dat kan. Het zou kunnen dat ze wellicht een andere pil nodig heeft. Ze zou dat dan moeten bespreken met de huisarts.
  Voor de bescherming door de pil maakt het echter niets uit of de bloeding nog aanwezig is.

  Reactie
  #3

  Ze maakt overigens wel de stopweek korter dan gebruikelijk. Als ze op maandag de laatste pil neemt, moet ze op dinsdag een week later weer met de pil starten. Een stopweek duurt namelijk 7 pilvrije dagen.

  Reactie
  #4

  Oké. Het is volgens haar veel de eerste 3 dagen ‘heftig’. En daarna bouwt het zich snel af. Wat betreft het opnieuw beginnen met slikken, dat was een foutje van mij denk ik! Ik rekende het zelf uit maar vergat de maandag zelf. Ze slikt al 6 jaar de pil dus ik denk dat ze gewoon netjes op de dinsdag begint.

  Reactie
  #5

  Pil onderdrukt je eisprong dus je krijgt geen normale menstruatie. Je zou je (samen) in kunnen verdiepen in wat de pil allemaal doet met je lichaam. Niet bepaald veel goeds.

  Reactie
Reageer op: De pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief