sperma of voorvocht? en zwanger???

Online ZorgZus
 • #1

  hallo,

  het is misschien een beetje raar om te vragen, daarom vraag ik het ook maar hier, want ik zou me anders doodschamen.

  Ik heb vaak seks met iemand. Zonder condoom en ik slik de pil niet. We doen altijd aan 'voor het zingen de kerk uit' We doen dit al vanaf begin dit jaar en het is altijd goed gegaan. Hij heeft alleen zoveel voorvocht, dat het er soms echt uitlekt gewoon (dit is echt naar om te zeggen, echt sorry). Maar ik zag laatst, toen hij in mij wilde komen... dat er een witte, ondoorzichtige klodder op zat. Ik heb er niks van gezegd. Maar wat ik me nu afvraag... was dat sperma of voorvocht? Want ik heb altijd gedacht dat voorvocht doorzichtig en dun was.

  En dan heb ik nog een vraag. Als hij hem dan terugtrekt en dan gelijk 1 sec erna 'spuit', kan er dan ook al sperma in mij gekomen zijn? en kan het zijn dat hij al in mij 'gespoten' heeft? of hoor je zoiets te voelen?

  En is er een kans dat ik zwanger ben?

  Reageer
  #2

  kans dat je zo zwanger raakt is groot! Er zit al sperma bij het voorvocht en 1 zaadje is genoeg.
  Geen goede manier van anticonceptie. Gebruik iets!
  Brenda

  Reageer
  #3

  is de kans echt groot om zo zwanger te raken?
  want dan had ik toch al lang zwanger moeten zijn? of niet?
  Waarom zegt hij dat dan niet. Hij heeft zoveel ervaring en ik denk ook niet dat hij zou willen dat ik zwanger zou raken...

  groetjes

  Reageer
  #4

  Meisjes moeten gewoon weigeren om op deze manier sex met iemand te hebben.

  Niet iedereen wordt direkt de eerste maand zwanger, daar kan best een flink aantal maanden overheen gaan. Dus die stelling van jou dat je dan al zwanger had moeten zijn klopt niet.

  Je moet voor jezelf gaan denken: wil ik zwanger worden? Nee? Dan gebruik ik de pil!!

  Ik zou geen vertrouwen hebben in zo'n oude, wijze, ervaren "man", want dat is hij beslist niet. Het lijkt me meer een type die jou mooi in de steek laat als het mis gaat.

  En dan nog iets: wil je een SOA? Nee? Dan gebruikt hij een condoom!!

  In ieder geval kun je nu niet meer zeggen dat je er niets van weet, want hier gaven oude, wijze, ervaren vrouwen antwoord.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor de reacties! jullie hebben natuurlijk wel gelijk.

  Maar volgens mij is het dit keer wel raak... Ik weet niet van welke keer, maar mijn laatste keer seks was zo'n 3 à 4 weken geleden. Een week voor de laatste seks was ik ongesteld, maar ik had wel een rare menstruatie, maar daar dacht ik niet overna. (wel ontzettende buikpijn, maar niet veel bloedverlies, twas meer roze/bruine slijm)

  De dag na de sex had ik diarree, maar zonder buikpijn ofzo. Dus het kwam ineens en ik had totaal niet verwacht. Nou daar dacht ik ook niet echt overna, tot nu. Ik dacht.. moet ik niet eens ongesteld worden, want ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Dus ik ging in mijn agenda bladeren. Ik ben niet heel erg regelmatig ofzo... enkele keer 28 dagen, dan 32 en meestal 33... 1 keer (6 maanden geleden ofzo) had ik cyclus van 35 dagen. Maar op dit moment zit ik al op de 36e dag en ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Ik voel me eerlijk gezegd best goed (wel veel moe laatste tijd) ik had wel even zere tepels, maar dat is nu weer over, maar ik heb soms wel steekjes en trekkend gevoel op de plek van mijn baarmoeder. Verder heb ik geen last van dingetjes ofzo. dat is het enige.

  Lijkt dit op een zwangerschap? Ik snap er niet veel van.. en ik maak me er (nog) niet echt druk om ofzo. Het lijkt zo onwaarschijnlijk...

  Wat denken jullie? Of moet ik hier helemaal geen energie aan besteden, omdat het gewoon niks is.
  En als het wel zo zou zijn, van welke keer ben ik dan zwanger geraakt... de seks voor mijn laatste 'menstruatie' of de seks na mijn laatste 'menstruatie'?

  alvast bedankt voor jullie reacties!

  liefs..

  Reageer
  #6

  En heb je al een test gedaan? Want dat geeft het enige echte antwoord op je vraag.

  En slim is het absoluut niet, mogelijke zwangerschap, soa's die de ronte gaan...

  Reageer
  #7

  hoi had een rare vraag mijn vriend die trekt zich ook terug als hij zover is we doen het al 3 jaar en het is nog nooit raak geweest...

  Reageer
  #8

  Voor het zingen de kerk uit is een van de oudste natuurlijk anticonceptiva. Blijkbaar wil hij het risico vermijden dat je zwanger wordt.

  Maar komt hij dan wel klaar? Misschien is hij angstig het orgasme in jouw bijzijn te beleven dan...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  kan een meisje ook zwanger worden, na een paar x in haar te zijn geweest, maar niet klaargekomen te zijn, maar als er nog sperma in de voorhuid zat, doordat je een paar uur ervoor afgetrokken hebt?

  Alvast bedankt voor de reacties

  Reageer
  #10

  In theorie kan het, ja. Maar waarschijnlijker is het dat er in het voorvocht ook spermacellen aanwezig zijn die kunnen zorgen voor een zwangerschap.

  Waarom gebruik je geen condoom als je geen (ongewenste) zwangerschap wil?

  Reageer
  #11

  ik heb in de douche afgetrokken, en daarna gewoon afgedroogt, maar niet echt goed afgewassen, en ben erna ook wel weer naar de wc geweest. is de kans groot dat ze dan ook zwanger word?

  Reageer
  #12

  Die kans is klein als het aan jouw sperma ligt. Maar niet nul. Eigenlijk is het gewoon erg dom van je om dit zo te doen want er bestaat wel degelijk een kleine kans dat je het meisje hiermee bevrucht. Als jullie vrijpartij ook tijdens haar ovulatie was, als het meisje dus op haar vruchtbaarst is, dan is de kans zelfs groter.

  Reageer
  #14

  jah, het is ook erg dom, maar daar dacht ik toen niet aan. maar ze is nog wel maagd, maakt dat ook nog wat uit, verkleind dat de kans, of heeft dit geen invloed. Het is niet echt sex geweest, maar we lagen op de bank, en toen heb ik hem er gewoon een paar x in gedaan, niet langer dan 30 seconden.
  dat is dan tog veel voorzichtiger dan terugtrekken, en dat gaat bij sommige mensen ook gewoon goed.

  bedankt voor jullie reactie, heeft hier nog iemand wat over te vertellen?

  Reageer
  #15

  Of iemand maagd is of niet, bepaald niet of iemand vruchtbaar(der) is of niet. Zodra een vrouw ongesteld wordt, is ze vruchtbaar. Maagdelijkheid maakt hierin geen verschil.

  In voorvocht zitten ook spermacellen. Natuurlijk niet zoveel als wanneer je klaarkomt, maar ja... er is er maar 1 nodig 🙂 Dus als je een paar keer in haar bent geweest, kan dat voldoende zijn.
  Eigenlijk doe je hetzelfde als bij 'voor het zingen de kerk uitgaan'. En dat is echt niet de meest veilige methode om niet zwanger te raken.

  Er zijn altijd vele factoren die bepalen of een vrijpartij tot een zwangerschap leidt. Er zijn genoeg mensen die bewust zwanger willen worden en waarbij het zelfs met medicatie niet lukt. Maar dat zie je niet aan de buitenkant.

  Gelukkig weet je dat het niet zo slim was... zorg ervoor dat het je niet nog een keer overkomt en heb altijd een condoom bij je in je portemonnee ofzo. Tegenwoordig echt niet gek meer als je ze bij een drogist (kruidvat, trekpleister of sommige supermarkten) koopt.

  Je voorkomt zo niet alleen een ongewenste zwangerschap maar ook SOA's.

  Wacht de volgende ongesteldheid van je vriendin af; als deze uitblijft, een test doen.

  Reageer
Reageer op: sperma of voorvocht? en zwanger???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief