leven voelen

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben 19 weken zwanger van een tweeling, tot op heden heb ik nog geen enkel teken van leven gevoeld. Het is mijn eerste zwangerschap, ik vraag me af of dit normaal is?

  Reageer
  #2

  bij een eerste zwangerschap is het heel normaal om rodn de 20e week leven te voelen, de 1 voelt het wat eerder en de ander wat later. Of het bij tweelingen eerder zou moeten zijn weet ik niet, maar als je je zorgen maakt zou ik echt de Vk even bellen!

  Reageer
  #3

  Je zal binnenkort vast leven gaan voelen. Maar misschien is het gevoel bij een tweeling ook minder? Er is ook minder ruimte en springen en draaien is toch wat lastiger als je met z`n tweeën de baarmoeder moet delen!
  Bij mij heeft het ook vrij lang geduurt voordat ik leven voelde, ik vond het extra fijn om bij controle het hartje van mijn kind te horen kloppen, was ik weer gerustgesteld.Toen ik leven voelde dacht ik:O, dan heb ik dit toch wel eerder gevoeld, maar niet herkent.

  Reageer
  #4

  wat wil hier boven al zegt,dat je later denkt he dit heb ik eerder gevoeld is heel herkenbaar voor mij.Ik heb tot 24 weken niks duidelijk gevoeld.Heb toen de vk gebelt en er werd even een echotje gemaakt,toen kreeg ik een schop en voelde ik het ook.Toen pas wist ik dat ik dat al eerder had gevoeld.:) Verder heb ik het nooit veel gevoeld,maar mijn dochtertje lag met beide beentjes en handjes bij der gezichtje (in stuit)Dus veel beweging zat er niet in.
  Ik ben met 32 weken bevallen.

  Dus als je het niet vertrouwd even de vk bellen
  Gewoon doen hoor.

  Reageer
  #5

  Ook ik herkende het gevoel niet tot dat het steeds meer op trappen ging lijken! In het begin heeft het meer een beetje weg van kriebelen! Het ligt er ook aan waar je placenta ligt, bij mij ligt hij tegen m'n buikwand aan, daardoor duurt het langer voor je wat voelt!

  Reageer
  #6

  Ik was 22 weken zwanger toen ik de baby echt voelde schoppen, maar toen dacht ik ook gelijk van ja dat heb ik al eerder gevoeld, maar dan heel zacht. Succes met je zwangerschap!

  Reageer
  #7

  Bedankt voor jullie reacties, ik moet zeggen dat ik dat kiebelen inderdaad wel herken maar daar heb ik niets achter gezocht. Volgende week moet ik weer naar de gynaecoloog voor controle en de 20 weken echo ik zal er dan zeker naar vragen.

  Reageer
Reageer op: leven voelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief