vaginale douche tijdens zwangerschap

Online ZorgZus
 • #1

  Kan het gebruik van ee vaginale douche kwaad tijdens de zwangerschap?? Ik gebruikte voor ik zwanger werd regelmatig een vaginale douche, maar ben nu bijna 27 weken zwanger, en vroeg me af of dit schadelijk is/kan zijn op de een of andere manier?
  Iemand ervaring hiermee??

  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  waarom zou je dat gebruiken??? Dat gebied wordt door de natuur schoongehouden.
  zou het nu niet gebruiken meer/ echt niet nodig of nuttig.

  Reageer
  #3

  Tijdens mijn zwangerschap had bes veel last van afscheiding en een vervelende geur daardoor. Ik heb gedurende mijn zwangerschap een wasemulsie gebruikt. De verloskundige raadde een vaginale douche af maar een wasemulsie niet.

  Succes S

  Reageer
  #4

  Dit is toch geen antwoord op de vraag... ik gebruik ook altijd een vaginale douche, met de vloeistof van de etos, doe het niet meer sinds ik weet dat ik zwanger ben. Zou ook wel willen weten of t schadelijk is. En anders alleen met water..???

  Reageer
  #5

  dan lees je niet goed!! Het kan geen kwaad zoals ik al beschreef ik heb het toendertijd gevraagd aan mijn verloskundige en die vond het geen probleem om dit te gebruiken tijdens je zwangerschap.

  Reageer
  #6

  ik was degene die het onderwerp heeft geplaatst, vergeten m'n naam erbij te zetten. Bedankt voor de antwoorden S en ... , zal m'n eigen verloskundige 's vragen volgende week, want zoals ik lees is dit geloof ik weer iets waar iedere verloskundige anders tegenaan kijkt. Ik heb ipv de vaginaaldouche maar de gel van biodermal gekocht, dat kan je zowiezo gebruiken tijdens zwangerschap stond in de bijsluiter.

  Wat toch belachelijk van die antwoorden van dat wordt door de natuur schoon gehouden.., als het allemaal goed schoon gehouden werd en ik niet om de haverklap schimmelinfecties zou hebben was ik het niet nodig he!! Zelfs mijn gynaecoloog (waarvoor ik geweest ben vanwege dit probleem) raadde me vaginaaldouches juist aan! Dus ga nou niet vertellen dat het zowiezo niet goed of nuttig is aub! Dat was uberhaupt de vraag niet he!

  Reageer
  #7

  het nut van vaginale douches is echt nog nooit bewezen.
  er wordt zelfs gedacht dat dit juist de zuurgraad verstoord en een schimmelinfectie dus in de hand werkt.
  Mij lijkt het logisch, niet wassen van binnen alleen beneden goed lauw wassen.
  Maar ik begrijp dat jullie daar anders overdenken.
  Lees er eens wat meer over, misschien even googlen?
  De meeste vrouwen met een infectie of schimmel hebben door teveel spoelen of wassen de zuurtegraad veranderd, je krijgt daardoor niet minder, maar steeds meer last.
  Brenda

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: vaginale douche tijdens zwangerschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief