zw + med/alcohol

  • #1

    Ik heb net een zwangerschapstest gedaan...positief!. Het was totaal niet gepland maar heb altijd gezegd nooit een abortus te laten doen! Het probleem is dat ik medicijnen gebruik (antidepressiva) en dat ik met oud en nieuw behoorlijk veel gedronken heb. Ik ben bang dat dit invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de de foetus dusver. Ik ga zo snel mogelijk naar de huisarts, maar is er iemand hier die me kan vertellen hoe groot de kans is dat mijn babytje "beschadigd" op de wereld komt hierdoor??? Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    dat is heel moeilijk te voorspellen. Goed is het natuurlijk nooit, dan bedoel ik vooral de drank! maar de schade is niet voorspelbaar, er worden we,l in de eerste weken alle organen aangemaakt. Vaak hebben vrouwen juist voordat ze wisten zwanger te zijn nogal wat gedronken als ze geen zwangerschap verwachten. Heb je ook geen vitamine en folium geslikt?
    De antidepressieva kun je misschien met hulp van de dokter een beetje afbouwen?
    Sterkte! en een goeie zwangerschap verder. Brenda

    Reageer
    #3

    ik heb ook geen vitamine geslikt, geen foliumzuur...Bovendien eet ik al jaren geen vlees en zou het best zo kunnen zijn dat ik sommige voedingsstoffen onvoldoende binnenkrijg! ik ben tweedejaarsstudent en was de komende jaren nog niet van plan aan kinderen te beginnen! Het is gewoon stomme onvoorzichtigheid geweest, maar ik ben wel in de positie dat ik dit kindje een goed leven zou kunnen bieden. Ik heb genoeg mensen om me heen die me zouden kunnen helpen, daar ben ik zeker van. Alleen ik zou er niet mee kunnen leven als ik mijn kindje door mijn toedoen afwijkingen zou krijgen... zijn hierdoor veroorzaakte afwijkingen aan te tonen met prenatale diagnostiek? Ik ga de site nu bekijken... bedankt voor je antwoord!

    Reageer
    #4

    hallo belle,
    ik ken best veel vrouwen in mijn omgeving die de nodige alcohol hebben gedronken terwijl ze toen niet wisten dat ze zwanger waren. Je kunt er ook niet veel aan doen als het niet gepland is om zwanger te raken, dan hou je er ook geen rekening mee in je gedrag toch?! ik heb bij niemand in mijn omgeving gezien dat ze een kindje met een afwijking hebben gekregen. dus ik zou me niet te veel zorgen maken hierover. het is ook zo dat het vruchtje de eerste 9 weken voeding krijgt via een zakje dat in je baarmoeder zit. het is dus nog niet dmv de navelstreng aan je verbonden in die tijd. hierdoor krijgt het kind ook niet zo heel veel mee van wat jij eet/drinkt.

    Reageer
    #5

    Ik heb zelf de avond voor ik getest heb een aantal borrels gedronken. De verloskundige zei tegen me dat dit geen effect heeft op de baby,omdat die nog leeft van het dooierzakje. Je baby krijgt dan nog niks binnen van wat jij binnen krijgt. Vanaf 7 weken krijgt de placenta pas een functie en vanaf dan kan alcohol wel degelijk schade aanbrengen op je kindje. Wat je medicatie betreft,daar zou ik onmiddelijk de ha over bellen,want het lijkt me niet dat je dat soort middelen gebruiken mag tijdens zwangerschap.

    Reageer
    #6

    ik heb de gehele zw.schap antidepressiva moeten doorslikken, anders kreeg ik erge paniekaanvallen. ik slikte een halve zoloft per dag. heb een gezonde dochter!
    gr

    Reageer
    #7

    Hey Belle,
    hoe is het nu met je??

    Groetjes.

    Reageer
Reageer op: zw + med/alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief