Spirulina bij innestelling en zwangerschap

  • #1

    Kan spirulina gebruikt worden tijdens de periode van het proberen zwanger te worden en de zwangerschap?

    Reageer
    #2

    Alhoewel spirulina voor de meeste mensen veilig is geven artsen nog wel een paar waarschuwingen voor het gebruik aan specifieke doelgroepen. Zo wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven afgeraden om spirulina te nemen, omdat onvoldoende onderzocht is wat het effect van spirulina is op de (ongeboren) baby.

    Voorde zwangerschap kan dat geen kwaad

    Reageer
    #3

    In spirulina zitten wel gezonde stofjes en het helpt bij het reinigen van je lichaam maar voor een betere hormoonwerking zijn er meer factoren. Zo bevat het westerse eetpatroon teveel suikers, wat van invloed is op de bloedsuikerspiegel. Een schommelende bloedsuikerspiegel werkt weer ontregelend op de hormonen en neurotransmitters. Zo hebben veel mensen te maken met insulineresistentie en oestrogeendominantie. Bij oestrogeendominantie is het oestrogeen te hoog ten opzichte van het progesteron. Progesteron is juist belangrijk voor de innesteling van het vruchtje.

    Voor je hormonen zijn ook allerlei voedingstoffen nodig, zoals magnesium, zink, vitamine B, vitamine D en E, omega 3, gammalinoleenzuur, aminozuren als lysine. In onze voeding zit vaak te weinig van dit soort stoffen dus naast uitgebalanceerd eten kan wat aanvulling wenselijk zijn.

    Reageer
Reageer op: Spirulina bij innestelling en zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief