pcos en ovalutietest

  • #1

    Wij zijn al 1 1/2 jaar bezig om zwanger te worden van de 2e.
    Ik maak me een beetje zorgen want ik ben bang dat ik pcos heb.
    Maar ik heb wel gewoon een menstruatie en als ik een ovalutietest doe rond mijn vruchtbare dagen geeft hij dat duidelijk aan.

    Mijn vraag is kan het zijn dat die ovalutietesten wel aangeven dat ik een eisprong heb maar dat het toch niet zo is ik zo graag in contact komen met mensen die pcos hebben

    Groetjes mady

    Reageer
    #2

    Hoi mady,

    wat jammer dat je nog niet zwanger bent.
    Meestal wordt na een jaar proberen aangeraden om naar de huisarts te gaan voor een eventuele verwijzing naar het ziekenhuis. Daar kan men jullie vruchtbaarheid onderzoeken.

    Omdat je een regelmatige cyclus hebt en de ovulatietesten aangeven dat je eisprong eraan zit te komen, zou ik er niet van uitgaan dat je pcos hebt. Dat kenmerkt zich meestal door wegblijven van de menstruatie en een zeer onregelmatige cyclus met hele lange cycli.

    Ik zou gewoon zo snel mogelijk naar je huisarts gaan. Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je nog niet zwanger bent. Dat hoeft niet perse aan jou te liggen. Misschien is het zaad van je man niet goed genoeg, dat kan ook. Maar in het ziekenhuis kunnen ze dit proberen te achterhalen (onderzoek bij zowel jou als je man). Dus wacht niet langer en ga niet teveel zelf 'diagnosticeren' wat je hebt, maar gebruik je tijd nu om de stap te zetten naar het medische circuit.

    Veel succes.
    Gr. ans

    Reageer
Reageer op: pcos en ovalutietest


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief