Klachten

Online ZorgZus
 • #1

  hoi,

  ik ben midden twintig en in mijn laatste jaar van mijn opleiding.. ik weet veel over anatomie en zwangerschap, vandaar dat ik erachter ben gekomen dat ik PMS heb..

  de klachten van PMS zijn ongeveer een jaar geleden ontstaan en werden steeds erger. Twee jaar geleden ben ik met de pil gestopt.

  nu gebruiken mijn partner en ik alleen condooms als voorbehoedsmiddel en ik heb wat problemen gehad in het vertrouwen ervan, dit doe ik nog steeds niet voor de volle 100% maargoed..

  tijdens mijn ovulatie krijg ik last van zwangerschapsklachten (dit weet ik door het bijhouden van een PMS dagboek) dus nu probeer ik ze te negeren (eerst wilde ik testen maar na een aantal maanden denk je daar zijn de klachten weer..)

  maar dit x leek het anders, was de 2e dag behoorlijk ongesteld dus nam een alive feminax tabletje die zo goed hielp dat ik amper meer ongesteld was.. een week later deden m’n borsten nog steeds zeer, moest ik mega vaak plassen en misselijk..

  nu ben ik voorbij m’n ovulatie en ik blijf zo zo zo moe, ineens zin in heel gezond eten maar ook misselijkheid en m’n borsten passen gewoon echt niet in m’n BH meer.. dit zijn dus dingen die ik vaker heb, alleen dit keer lijkt het erger..

  mijn vraag is, zal ik toch testen of nog 1,5 week aankijken tot m’n menstruatie

  en zo ja met testen, waarschijnlijk zijn het gewoon cyclus klachten en ik wordt er mentaal een beetje moe van om telkens te denken ben ik zwanger ja of nee.. hoe kan ik het verschil tussen de PMS klachten of daadwerkelijk zwangerschapsklachten gaan herkennen?

  Reageer
  #2

  Een zwangerschapstest kun je doen 14 dagen na de laatste onbeschermde seks

  Reageer
Reageer op: Klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief